10Pics

Contactpersoon: Inge Walta
Onderneming: 10Pics
Website: www.10pics.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Inge Walta en als fotografe en online onderneemster weet ik als geen ander hoeveel foto’s nooit de aandacht krijgen die ze wel verdienen. Hoe vaak ik tijdens een fotoshoot wel niet een diepe zucht hoorde zodra het onderwerp bij een fotoboek uitkwam. Duizenden foto’s staan er op bijna iedere telefoon, maar deze belanden uiteindelijk ergens op een harde schijf en wellicht dat ze bij toeval ooit nog eens ergens opduiken. Zonde! De frustratie en het schuldgevoel bij veel mensen over maken van een fotoboek, zette mij aan het denken. Hoe kon ik dit makkelijker en tijdbesparender maken? Na vele brainstormsessies werd 10Pics geboren. Een dienst waarbij mensen iedere maand gemakkelijk 10 foto’s kunnen appen die na 12 maanden door mij worden getransformeerd tot een prachtig fotoboek. Dag schuldgevoel, hallo kostbare tijd! 

Ik ben moeder van Fleur (10) en Mats (7) en ik weet ook hoe het is, al die foto’s! Ook ik moet er goed opletten dat deze uiteindelijk niet verdwijnen op de harde schijf ☺! Ik ben gelukkig getrouwd met Marc en sinds 1 jaar wonen we in het prachtige Heemskerk. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen werkte ik als Projectleider bij een Kunsttransporteur! Een hele dynamische baan, heel divers en heel leuk. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Naast mijn baan was ik al veel bezig met fotografie, cursussen volgen, leuke klussen doen, het begon hobby matig. Fotoboeken maken is iets wat ik altijd al leuk gevonden heb, al jaren was ik bezig met hoe kan ik anderen makkelijker maken. Naast mijn baan, ben ik toen gestart met mooistefotoboek en maakte ik voor diverse mensen al mooi fotoboeken. Toch was ik het nog niet helemaal hoe ik het wilde en werd het allemaal ook best veel met m’n baan ernaast. En toen kwam het besluit ik ga er gewoon voor. En sinds vorig jaar ben ik begonnen met 10Pics!! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Naast 10Pics ben ik ook nog werkzaam als Grafisch Vormgeefster, dit doe ik ongeveer 20 uur in de week! De dagen er omheen plan ik al mijn activiteiten voor 10Pics in. Nu met deze gekke coronatijd, doe ik ook meer dingen in de avonduren, dat scheelt overdag een hoop geregel. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

10Pics is een uniek concept! Je hoeft niks te doen, maar toch maken we samen jouw fotoboek. Je stuurt je foto’s via Whatsapp, deze plaats ik in het door jouw gekozen fotoboek. Na een halfjaar krijg je een digitale preview te zien, dat is het eerste moment waarop jij al wijzigingen door kunt geven. Wat nog een leuke bijkomstigheid is, je krijgt dan ook een setje met je leukste foto’s thuis gestuurd! Na een jaar heb je nog een tweede mogelijkheid kleine wijzigingen door te geven en klaar is je fotoboek. Heerlijk toch? Geen gedoe meer dat je het allemaal zelf moet uitvinden…….

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het is echt hard werken en het is niet alleen maar hetgeen doen wat je graag wilt doen. Het is alles bij elkaar! En dan komt het er echt op aan dat je dan goed je grenzen aangeeft! En dat is iets wat ik zwaar onderschat heb, want in het begin zeg je het liefst over ja op! Als je zelf zo gepassioneerd bent over het bedrijf en iedereen omarmt de dienst, dan verlies je snel de privé/werk balans. Het voelt namelijk niet als werken als je iets doet dat zoveel energie oplevert. Maar er is ook een gezin dat aandacht vraagt én verdient.  Daarnaast vind ik het ook een alleen bestaan, natuurlijk ga ik veel naar netwerkevents en probeer ik ook te kijken naar tips en tricks van anderen, maar uiteindelijk moet ik het doen! 

Daarom ben ik nu ook nog een paar uur in de week werkzaam als Grafisch Vormgeefster bij een bedrijf, ook om nieuwe kennis te vergaren, maar ook om de collega’s en het sociale aspect. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan had ik eerst m’n idee goed uitgewerkt en niet eerst begonnen met mooistefotoboek, maar meteen met 10Pics! Dit is echt helder en duidelijk concept waar ik alle kanten mee op kan. 

Wat is je toekomstvisie?

Allereerst blijven we keihard aan onze naamsbekendheid werken. Heel Nederland moet ons gaan kennen. Daarnaast vind ik het leuk om steeds weer nieuwe acties te bedenken om onze (toekomstige) klanten te verrassen. Zo hebben we nu de actie dat een klant na zes maanden de mooiste foto’s uitgeprint toegestuurd krijgt. Het is een kleinigheidje, maar wel nét dat beetje extra. En ach, we zijn pas een jaar onderweg en moet je zien wat we allemaal in 1 jaar tijd hebben neergezet. Ik kan alleen maar met enorm veel trots terugkijken op het afgelopen jaar. Als de komende vijf jaar net zo leuk worden als het afgelopen jaar, dan teken ik daar zonder twijfel voor. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!