2GOMAX

Wie ben je?

Ik ben Dorien. En ik ben een echte Zaanse, spontaan, lekker direct, nuchter, enthousiast en vaak een Zaans kwartiertje te laat (oeps!). Ik ben getrouwd met Ivo en samen hebben wij 3 kinderen in 3 jaar tijd gekregen. Je snapt, drukte alom!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Nadat ik Marketing Management op de Haarlem Business School en vervolgens Bedrijfskundige Economie op de Vrije Universiteit heb afgerond, heb ik 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in de marketing, communicatie, pr, merk, branding en sponsoring. Eerst in de media, daarna in de financiële dienstverlening en vervolgens in de bouwwereld. 

Rond mijn 40e verjaardag kwam de GROTE vraag ‘ Is dit het nou’. Ik keek terug op mijn jaren en jaren aan marketing en communicatie en merk ervaring en overzag al die tientallen strategische marketingplannen die ik had geschreven voor het introduceren van nieuwe bedrijven, nieuwe diensten, nieuwe evenementen en nieuwe ideeën. En steeds met succes door de stappen te gebruiken uit het strategische marketingplan. En ik dacht: wat stom dat er nog geen marketingplan bestaat voor een persoon! 

En daar kwam toen het 1e idee: Ik ga mijn kennis en kunde en ervaring inzetten om een marketingplan voor een persoon te ontwikkelen! Om jezelf als het ware opnieuw te lanceren. Want er gebeurt zoveel in de loop van je leven, dat het goed is om – net als een jaarlijkse apk voor je auto – een jaarlijkse wake up check te doen om weer te weten wat je wilt. Ik heb toen in de avonduren en de weekenden ontzettend veel boeken gelezen en diverse trainingen en cursussen gevolgd over mindset. Vervolgens heb ik de HAPPY APK online sneltraining ontwikkeld en gelanceerd voor mannen en vrouwen die meer zelfvertrouwen, positiviteit en energie willen in het leven. 

De HAPPY APK bleek een megagroot succes en was hiermee geboren. Want het is mogelijk gebleken om in slechts 15 dagen van 15 a 30 minuten per dag je mindset te upgraden, je leven richting te geven, je zelfvertrouwen te verhogen en daarmee een grote sprong vooruit te maken. Hoe cool!

En deze stap als onderneemster smaakte naar meer. Veel meer! Ik ben een heel creatief en enthousiast persoon en dit werkt blijkbaar ontzettend aanstekelijk. Ik kreeg ontzettend veel leuke reacties van deelnemers aan het online programma, en hier werd ik zo onwijs blij van dat ik hier verder mee moest. Daarnaast werd ik diverse malen gevraagd of ik niet ook 1-op-1 coaching wilde geven, om gewoon sneller die grote stap te maken. Om te helpen met brainstormen, out of the box denken, sparren en als klankbord. Maar aangezien ik een redelijk drukke baan in loondienst had, kon ik dit niet ook nog even tussendoor doen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Waarom ik voor het ondernemen heb gekozen? Ha dat is heel eenvoudig. Ik wilde meer geld verdienen en meer vrijheid. Vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik werk, met wie ik werk en hoe ik werk en natuurlijk meer vrijheid om het geld dat ik verdien lekker uit te geven! Zoals elke schoolvakantie naar een (vette) bestemming.  

Maar ik had een blinde vlek voor mijn eigen kennis en kunnen op het gebied van marketing strategie, communicatie en branding.. Tot iemand mij vertelde, diegene is trouwens nu nog steeds mijn business coach, ‘Dorien, wat jij weet over strategie, marketing en communicatie is echt uniek hoor’! Daar kun je echt heel veel ondernemers verder mee helpen, want die weten dat echt niet!’. 

Dus heb ik doelgroep onderzoek gedaan en inderdaad ondervonden dat 9 van de 10 ondernemers 1. geen duidelijke doelen heeft en 2. ook geen plan heeft! Maar hoe dan!! Hoe kun je nou super succesvol willen worden zonder glasheldere doelen en zonder plan! 

Dus mijn baan opgezegd en zowel vanuit de vraag als vanuit mijn eigen onderzoek ben ik vervolgens in de exclusieve coaching gerold. Hierbij adviseer, confronteer, motiveer en inspireer ik vrouwelijke ondernemers om veel groter te dromen, veel groter te denken en nog groter te handelen. Om ze te helpen zowel hun omzet als hun vrije tijd te verdubbelen door zich te onderscheiden in de markt. 

Ik vond de mindset kant erg leuk maar ik ging toch terug naar mijn roots: marketing, strategie, communicatie, pr, branding. Maar MET alle informatie over het boosten van je zelfvertrouwen, energie, positiviteit en groei- en moneymindset. Want ik ben van mening, het is de kracht van de combinatie duidelijke doelen – effectief en compleet plan – en juiste groei- en moneymindset dat zorgt voor super groot succes. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Goed plannen! Het is mijn doel om alleen te werken op de maandag t/m donderdag tussen 9 – 14 uur. Dus niet in de avond, niet in het weekend en niet in de schoolvakanties. In de avond lees ik wel graag boeken, ga ik sporten en denk ik rustig na over strategie of spreek ik af met vriendinnen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik help ervaren vrouwelijke kennis ondernemers met het verdubbelen van hun omzet en vrije tijd. Niet door veel meer en harder te werken, maar door gewoon slimmer te werken. Ik leer ze om zich te onderscheiden in de markt van hun conculega’s. Waardoor ze opvallen en de klanten als vanzelf naar ze toe komen. 

In mijn programma doorlopen we samen alle stappen van het 2GOMAX model, mijn succes methode die ik al 17 jaar gebruik, waardoor ze glashelder voor ogen krijgen wat hun doelen zijn en precies weten hoe ze deze doelen bereiken. 

Hierdoor krijgen ze focus en houvast. Hierdoor stijgt het zelfvertrouwen in jezelf en je aanbod en word je meer zichtbaar en krijg je meer plezier. Hierdoor trek je sneller klanten aan, kun je je prijzen verhogen en verhoogt je omzet en je vrije tijd. Het is eigenlijk heel simpel. Niet alleen het bedrijf maar ook de ondernemer zelf maakt een mega ontwikkeling door.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Tot nu toe niet. Alles wat ik niet leuk vindt om te doen, zoals boekhouden, besteed ik uit. Daardoor doe ik alleen dingen die ik EN goed kan EN heel leuk vindt om te doen EN op mijn eigen voorwaarden. Als ik in de toekomst mijn aanbod ga uitbreiden, dan heb ik al een aantal personen in het vizier die mij daarbij goed kunnen ondersteunen. Ik ben van mening dat je niet alles zelf moet willen doen en kunnen. Waarom zou je als er andere ondernemers zijn die daar expert in zijn! Een slimme ondernemer roept de hulp in van nog slimmere ondernemers om te kunnen groeien. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou eerder een coach hebben ingehuurd.  

Wat is je toekomstvisie?

De kracht van de combinatie duidelijke doelen stellen, effectief plan hebben en de juiste groei- en moneymindset ontwikkelen met zoveel mogelijk ondernemers delen, zodat ze vol zelfvertrouwen en op hun eigen voorwaarden met veel plezier en in vrijheid succesvol kunnen ondernemen. 

Contactpersoon: Dorien de Beurs-Leguijt
Onderneming:
2GOMAX
Website: www.2gomax.nl