3 redenen om voor een LearnDash leeromgeving te kiezen

Online trainingen en cursussen zijn helemaal hot. Dat is ook niet zo gek, want het is voor ondernemers een ideale manier om passieve inkomsten te genereren. Bovendien is het voor de deelnemers ook heel fijn, ze kunnen vanuit hun luie stoel en in hun eigen tempo nieuwe kennis opdoen. 

Nu zijn er heel veel verschillende opties om een online training of cursus aan te bieden, maar wat mij betreft is de LearnDash leeromgeving met afstand de allerbeste keuze. In het onderstaande artikel vertel ik je aan de hand van 3 redenen waarom een LearnDash leeromgeving ook voor jou een hele goede keuze zou kunnen zijn!

1. LearnDash sluit naadloos aan op WordPress

In tegenstelling tot online leeromgevingen als Huddle en aNewSpring is LearnDash geen apart systeem. En je hoeft er ook geen nieuwe website voor te laten bouwen. Als je een WordPress website hebt, heb je alleen maar de LearnDash plug-in nodig en dan wordt je nieuwe leeromgeving gewoon aan je bestaande website gehangen.

Je hoeft het wiel dan ook niet opnieuw uit te vinden, want LearnDash werkt nagenoeg hetzelfde als WordPress. LearnDash werkt ook gewoon vanuit de cloud, het voordeel daarvan is dat de leeromgeving, de veiligheid en de mogelijkheden steeds worden geüpdatet en verbeterd. De daadwerkelijke training(en) en alle bijbehorende gegevens staan hierdoor niet op je eigen server of computer. Bij een crash of een overstap naar een andere computer verhuist je online leeromgeving automatisch met je mee.

2. LearnDash is ontzettend gebruiksvriendelijk

Het klinkt misschien ingewikkeld en erg technisch: een LearnDash leeromgeving. Maar dat is het in de praktijk helemaal niet. Als je zelf nieuwe pagina’s en blogartikelen aan je WordPress website kunt toevoegen, dan heb je LearnDash ook binnen de kortste tijd onder de knie.

Daar komt bij dat deze leeromgeving niet alleen voor jou als aanbieder heel makkelijk in het gebruik is. Voor je klanten is het ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Je kunt je klanten eenvoudig toegang tot de leeromgeving geven en de gekozen producten aan hun account koppelen. Daarna kunnen ze zelf aan de slag omdat ze heel intuïtief vanzelf hun weg kunnen vinden.

3. LearnDash is transparant over de kosten

De kosten voor een LearnDash leeromgeving zijn altijd duidelijk en transparant en je weet precies wat je voor die kosten krijgt. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere leersystemen als bijvoorbeeld Course-Flow. Op de leeromgeving van LearnDash kun je namelijk zonder extra kosten een onbeperkt aantal cursussen zetten en ook een onbeperkt aantal cursisten toelaten. 

Verder is er nog veel meer gratis:

  • Alle automatische updates;
  • Analyses in inzichten in de deelnemers van je cursussen;
  • Interactie met je klanten;
  • Aanvullende opties, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een quiz.

Extra informatie

Zit jij eraan te denken om ook met een online leeromgeving te starten of ben je niet tevreden met datgene dat je nu gebruikt? Stuur me gerust een berichtje, dan kijk ik vrijblijvend met je mee om te zien of LearnDash ook voor jou de allerbeste optie is om passieve inkomsten te genereren!

Esther Methorst – Webjuffie.nl