5 tips om de schoonheid van jouw bedrijf te laten zien op Pinterest

Ik denk dat iedereen die dit leest gebruik maakt van Instagram, Facebook, LinkedIn en misschien zelfs nog Twitter, Snapchat of inmiddels de nieuwe rage Tik Tok. Maar wie van jullie gebruikt Pinterest voor haar bedrijf? 

Pinterest zakelijk gebruiken biedt heel veel mogelijkheden en kansen. Pinterest staat in het teken van schoonheid en inspiratie. Mijn missie: laat de schoonheid van jouw bedrijf zien op het visuele platform Pinterest!

Pinterest géén social media

Laat ik beginnen met een groot misverstand de wereld uit te helpen. Pinterest is namelijk géén social media en dat komt voor velen waarschijnlijk als een verrassing. Pinterest is een online visuele zoekmachine. Je kan Pinterest het best vergelijken met Google, maar dan voor afbeeldingen.

Jouw product of dienst in het stralende middelpunt

Waar je op social media vooral de interactie en de connectie zoekt met je potentiële klanten wil je op Pinterest vooral de gebruiker inspireren én aanzetten tot actie met mooi beeld. Op Pinterest is het heel belangrijk dat jouw product of dienst in het stralende middelpunt staat.

Zorg dat jouw product of dienst zichtbaar wordt

Hoe zorg je ervoor dat jouw product of dienst zichtbaar wordt op Pinterest? Met zichtbaar bedoel ik letterlijk zichtbaar door middel van mooi beeld maar ik bedoel er ook vindbaar mee. Pinterest is natuurlijk een visuele plek. Zorg er dan ook voor dat je jouw producten of jouw dienst kan vertalen naar een aantrekkelijke pin. Verderop in dit artikel zal ik je daar tips voor geven. 

Maar je wilt natuurlijk ook dat jouw pins vindbaar zijn op Pinterest. Pinterest is een zoekmachine en dus moet je ook denken aan het gebruik van zoekwoorden. Verwerk je zoekwoorden bij jouw pins, dan vergroot je de kans dat jouw pins in de zoekresultaten naar voren komen.

Een paar voorbeelden van zoekopdrachten op Pinterest:

 • Romantische locatie trouwfeest
 • Traktatie voor jongen 10 jaar
 • Grijze hoekbank modern
 • Anti stress oefeningen
 • Tips voor startende ondernemers
 • Lekkere gezonde recepten
 • Succesvol ondernemen tips
 • Leuke uitjes met kinderen
 • Fashion trends lente

Als je zelf actief bent op Pinterest dan weet je dat deze lijst eindeloos is. 

5 tips om jouw bedrijf zichtbaar én vindbaar te maken op Pinterest

Tip 1

Maak gebruik van een zakelijk account. Heb je nog geen Pinterest account? Dan kan je deze heel makkelijk gratis aanmaken via deze link. Heb je een privé-account dan kan je deze eventueel omzetten naar een zakelijk account. Zorg er dan wel voor dat de borden passen bij jouw bedrijf. 

Tip 2

Ga op onderzoek uit op Pinterest. Zitten er concurrenten? Zo ja, wat pinnen zij en hoe actief is dit account. Vul een paar zoekopdrachten in en kijk welke pins er getoond worden. Ontdek welke zoekwoorden er passen bij jouw bedrijf.

Tip 3

Maak relevante borden aan. Borden die passen bij jouw bedrijf en die aanvullend zijn. De borden geef je allemaal een naam. Kies hierbij altijd voor een zoekwoord als bordnaam. Ik zie nog vaak genoeg teksten zoals: “coole items I want” of “I love this” of “Mijn favoriete eten”. Niks mis mee als privé gebruiker maar zakelijk gezien werkt dit niet. Gebruik een zoekwoord en het bord is beter vindbaar!

Tip 4

Vul de borden met pins. Dit kunnen pins van jou zelf zijn die verwijzen naar jouw website. Eventueel vul je de borden aan met pins van anderen. Dit zijn repins. Des te meer content je hebt, des te meer pins je kan maken en des te meer verwijzingen heb je naar jouw eigen website.

Tip 5

Maak aantrekkelijke pins voor jouw blogposts, salespagina, nieuwsbrief inschrijving, video’s en andere landingspagina’s op jouw website. De opbouw van een pin is als volgt:

 • Kies een mooie afbeelding
 • Gebruik een pintitel
 • Maak een beschrijvende pinomschrijving
 • Verwijzing naar goede url

Voor het maken van een Pinterest-proof afbeelding gelden de volgende “regels”

 • Gebruik aantrekkelijk beeldmateriaal
 • Maak de afbeelding verticaal 2:3
 • Voeg branding toe aan de afbeelding. Denk aan het juiste lettertype, logo en kleurgebruik.
 • Maak gebruik van tekst op de afbeelding. Met tekst kan je de gebruiker inspireren, nieuwsgierig maken, geef je context aan een afbeelding en heb je meer kans dan mensen doorklikken.

De pintitel en pinomschrijving zijn de perfecte plek om jouw belangrijkste zoekwoorden in te verwerken. Hierdoor worden jouw pins nog veel beter vindbaar. Als laatste verwijs je de pin naar de juiste url.

Ik ben benieuwd, ben jij al actief op Pinterest?

Mijn naam is Arlette en als Pinterest trainer heb ik verschillende bedrijven zoals MeditationMoments, RivieraMaison, KellyCaresse en NPOZapp mogen helpen met hun Pinterest strategie. Wil jij meer tips lezen ga dan naar www.pincreative.nl 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!