7Fans

Wie ben je?

Ik ben Wietske, 41 jaar en woon samen met manlief en onze 3 zonen (8, 5 en 2 jaar) in Loosdrecht. Naast het runnen van de gezins-BV en mijn eigen onderneming, vind ik altijd nog tijd in de week om te sporten (hockey, yoga en bootcamp) en om leuke dingen te doen met vrienden.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Na mijn studie Human Resource Management heb ik ruim 10 jaar gewerkt als HR Manager bij verschillende grote bedrijven. Bedrijven waar ik – achteraf gezien – te weinig van mijn ondernemersdrift kwijt kon. Ik zat daar te veel in 1 hokje en dat zorgde er voor dat ik niet altijd de meest ideale medewerkers was 😊

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Door een reorganisatie kwam 8 jaar geleden mijn functie te vervallen en heb ik besloten om bedrijven te gaan helpen die wel willen maar niet wisten hoe zij Social Media goed konden inzetten. Ik ben begonnen met het geven van Social Media Advies (alle kanalen) maar kwam er steeds vaker achter dat LinkedIn toch het platform is waar ik het liefste mee werk en de laatste jaren geef ik alleen nog maar LinkedIn Trainingen en Advies. Het geven van trainingen en mensen in beweging krijgen is iets wat ik tijdens mijn rol van HR Manager het meest leuke vond en dat doe ik dus nu ook alweer jaren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Leuke vraag, ik ben gezegend met een heel hoog energielevel en ik kijk geen tv. En vooral door dat laatste heb ik vooral ’s avonds behoorlijk meer tijd over. Met 3 jonge kinderen, een eigen bedrijf en maximaal 3 dagen in de week opvang voor de kinderen is het belangrijk om goed te kunnen plannen. En juist als ik om 20.00 uur op de bank wil ploffen, trek ik mijn sportschoenen aan en ga ik sporten (of pak ik mijn laptop of vouw een was weg). En mediteren, het liefste elke dag, maar dat lukt niet altijd. Vooral aan het einde van mijn dag en voordat ik de avondspits ik ga met de kinderen, heerlijk om dan even 10-20 minuten te kunnen “uittunen”.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik heb mijn in de afgelopen jaren zowel als trainer als LinkedIn Expert ontwikkeld en omdat ik mij op beiden vlakken blijf ontwikkelen – door oa zelf het volgen van verschillende trainingen – krijg je bij mij veel ‘waar voor je geld’.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja alles zo’n beetje 😊. Het klinkt heel fijn dat je je eigen tijd kan indelen maar toen ik nog in loondienst werkte voelde het werkaspect wel makkelijker. Maar als je gaat ondernemen stap je zo vaak uit je comfortzone en dat vind ik heerlijk! Verder willen we vaak alles zelf doen als ondernemer maar dan ben ik echt helemaal van terug gekomen. Lang leve Virtual Assistants, Webbouwers, Boekhouders en apps die binnen een uur je video ondertitelen voor een fijn bedrag!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?


Achteraf gezien had ik liever aan het begin van mijn ondernemerschap al gekozen voor een niche (1 specialisatie), ik ben te lang zoekende geweest waar mijn kracht lag. Maar blijkbaar was dit het pad wat ik moest afleggen dus

Wat is je toekomstvisie?

De leukste, liefste en beste moeder voor mijn zonen te blijven en de beste LinkedIn Trainer/Strateeg van Nederland te worden. En dit betekent niet dat er geen ruimte is voor andere trainers of dat andere mensen geen goede trainer kunnen zijn, maar ik wil vooral de beste trainer zijn voor mijn eigen klanten en alle mensen waar ik in de toekomst nog mee mag werken.

En daarnaast wil ik in de nabije toekomst starten met een buurt initiatief van vrijwilligers, dat de onderlinge hulp in de wijk stimuleert, door hulpvraag en hulpaanbod met elkaar te verbinden. Kortom, stil zitten zit er voorlopig nog niet bij 😊

Contactpersoon: Wietske van Ierssel
Onderneming: 7Fans
Website: www.7fans.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!