Amavine

Amavine

Wie ben je?

Mijn naam is Mariëlle Timmermans en ik ben eigenaresse van Amavine, dé online boetiek in premium alcoholvrije dranken, zoals wijn, gins, sterke dranken en luxe lifestyledranken. Daarnaast ben ik ook gepassioneerd fijnproever en trendwatcher van alcoholvrije dranken. Mijn missie is om iedereen met smaak te laten genieten, zonder alcohol, want er is zoveel moois waarbij je alcohol niet eens mist.

 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Van opleiding ben ik anesthesiemedewerker, echt iets heel anders. Ik heb dat beroep verschillende jaren uitgevoerd, maar daarna kriebelde de wens naar meer zelfontplooiing en ben ik in het medische bedrijfsleven terecht gekomen. Uiteindelijk heb ik een mooie internationale marketingcarrière gehad bij een aantal medische multinationals waar ik veel heb geleerd op het gebied van sales, product management en marketing.

 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een aantal jaren geleden kreeg ik tegelijkertijd een zwaar sportongeluk en een burn-out. Daardoor moest ik even gas terugnemen. Dat gaf me tijd om na te denken over wat ik wilde met mijn carrière. Ik was altijd al gefascineerd over de relatie die we in het algemeen hebben met alcohol. Waarom is alcohol zo belangrijk in ons leven en kunnen we het alleen maar gezellig hebben met een glas wijn of bier?

Ik dronk zelf al regelmatig alcoholvrij, maar die alcoholvrije dranken waren niet erg inspirerend. Je bent dan toch vaak veroordeeld tot een glas bronwater of frisdrank. Totdat ik aantal jaren geleden een gin-tonic dronk, die zo mooi was gegarneerd met botanicals, kruiden en fruit. Het was een ware beleving! Dus ik ging op zoek naar dezelfde beleving, maar dan alcoholvrij. Toen begon mijn zoektocht naar de echte alcoholvrije parels met smaak en beleving. Ze bestaan zeker, maar zijn nog niet altijd even makkelijk beschikbaar. Dat was voor mij de aanzet om te starten met Amavine. Ik wil de verkrijgbaarheid van de beste alcoholvrije alternatieven verbeteren en daarnaast ook laten zien dat iedereen kan genieten zonder alcohol. Ik besloot om de “veilige haven” van de medische wereld te verlaten en te gaan voor een nieuw pad, het ondernemerschap, maar met de sales- en marketingkennis als basis, die ik in al die jaren had opgebouwd.

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben gelukkig vrij goed georganiseerd en heb een duidelijk overzicht van mijn prioriteiten. Het voordeel van ondernemen is dat ik flexibel ben in het indelen van tijd. Soms komt er iets overdag tussendoor en ga ik ’s avonds nog even door. Alles wat ik doe voor Amavine voelt in ieder geval niet als werk, maar meer als een mooie ontdekkingsreis.

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

We zijn over het algemeen allemaal meer bezig met een gezondere levensstijl. Het verminderen van alcoholgebruik hoort hier ook bij. Toch vinden mensen het moeilijk om dat lekkere en alcoholvrije alternatief te vinden.

Inmiddels heb ik al honderden verschillende alcoholvrije dranken getest, en heb ik een unieke kennis opgebouwd en een neus ontwikkeld voor lekkere alcoholvrije toppers en de laatste trends. Voor Amavine heb ik deze uitgebreide expertise gebruikt om alleen de allerbeste alcoholvrije dranken op een rijtje te zetten. Ik maak de beste alcoholvrije alternatieven eenvoudig beschikbaar. Je vindt ze overzichtelijk in mijn online boetiek allemaal op een rijtje mét een uitgebreid keuzemenu om jouw smaak aan de juiste alcoholvrije drank te kunnen koppelen.  

Amavine is dé alcoholvrije boetiek, hét charmante online winkeltje met een uniek, speciaal geselecteerd assortiment, waar je lekker kunt rondstruinen tussen de beste alcoholvrije dranken en je hart kunt ophalen aan de laatste alcoholvrije trends. Bij ons vind je nu net die speciale alcoholvrije drank waar je blij van wordt of iemand anders blij mee kunt maken, in de vorm van een cadeau. We vinden service belangrijk en hebben daarom bij elke alcoholvrije drank een persoonlijke proefnotitie toegevoegd en er is een uitgebreid keuzemenu om jouw favoriet te vinden. Dus wil je een vegan wijn, drink je graag biologisch of wil je weten wat er bij jouw stoofvleesgerecht past, je kiest het allemaal erg eenvoudig in de online boetiek. Vind je het dan nog moeilijk om een keuze te maken, dan kan je laagdrempelig via What’s app, mail of telefoon alsnog om advies vragen. Op basis van jouw smaken en wensen geven we met plezier een aantal mogelijkheden, die je rustig kunt bekijken, zonder opgejaagd te worden door een haastige winkelmedewerker.

 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, niet echt. Ik denk dat een goede voorbereiding en een goed ondernemingsplan voor mij een goede basis is geweest.

 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Het is natuurlijk spannend om de stap naar het ondernemerschap te nemen en uit een veilige omgeving als werknemer te stappen, maar nu denk ik dat ik deze stap veel eerder had moeten nemen.

 

Wat is je toekomstvisie?

In onze samenleving is het drinken van alcohol erg belangrijk en een maatstaf voor gezelligheid en genieten. Door de grotere aandacht voor een gezonde levensstijl en betere beschikbaarheid, verwacht ik dat er in de toekomst een grotere rol zal zijn weggelegd voor de beste alcoholvrije alternatieven, zodat je jezelf niet meer hoeft te verantwoorden als je een drankje zonder alcohol wilt drinken. Een van mijn producenten zei ooit: “Het zou net als bij koffie moeten zijn. Drinkt u uw wijn met of zonder alcohol?” Deze keuzevrijheid is voor mij de kern.

Gezelligheid en sociale verbinding zijn in de toekomst minder aan alcohol verbonden, en meer aan het samenzijn met vrienden, de muziek of de omgeving. Have a lot of fun, feest een gat in de nacht en geniet zonder alcohol. Vergeet dan ook niet te genieten van een heerlijke day-after!

De kwaliteit en beschikbaarheid van alcoholvrije dranken zal beter worden zodat het ook makkelijker zal worden om jouw alcoholvrije favoriet te vinden. Dus ik denk dat we het leven meer gaan vieren door te genieten met smaak, maar vaker zonder alcohol.

Contactpersoon: Mariëlle Timmermans
Onderneming: Amavine
Website: https://www.amavine.nl/