Annet Blokker

Wie ben je?

Ik ben Annet Blokker. Ik woon met mijn gezin in Almere. Ik ben getrouwd met een militair en samen hebben wij 3 kinderen. (3,6,8) Ik ben dit jaar begonnen met mijn eigen coach praktijk Annet Blokker. Ik coach daarin vrouwen die net als ik een partner hebben bij Defensie. Die naast de vrouw van ook weer de regie over hun eigen leven willen pakken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 19 jaar gewerkt bij McDonald’s. Ik begon daar als bij baan en eindige mijn carrière als operations manager. Ik had de leiding over 3 restaurant. Een hele afwisselende maar drukke baan. In 2019 kreeg ik een Burn-out door meerdere factoren waardoor ik ben gaan nadenken over wat ik echt wilde en mij gelukkig zou maken. Ik besloot om te stoppen bij mijn werkgever en een opleiding te starten tot professioneel coach.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

De wens was groot om voor mijzelf te beginnen. Ik wilde nog meer vrijheid zodat ik buiten het werken om er ook meer voor mijn gezin kan zijn. Waar ik de touwtjes in eigen handen zou hebben en kan doen wat ik daadwerkelijk belangrijk vind. 

Mijn onderneming is voort gekomen uit mijn eigen behoefte en kwaliteiten. Ik was goed ik de omgang met mensen. Mensen wisten mij altijd te vinden en ik bood een luisterend oor. 

Het zijn van een thuisfront vrouw is een aparte wereld en kan ik mij na 14 jaar ervaringsdeskundige in noemen. We hebben te maken met veel onzekerheden, vaak alleen en spanningen. Je wilt als vrouw alle ballen hoog houden. Je cijfert jezelf weg omdat je weet hoe belangrijk zijn baan is. Ze doen het vaak allemaal alleen en voelen zich ook alleen terwijl dit niet nodig is. Deze vrouwen verdienen het om gezien te worden maar vooral om zichzelf te gaan zien. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb duidelijke vaste werkdagen zodat er een structuur in mijn werkdagen en vrije dagen zitten. Maar ik ben ook flexibel mocht er hulp nodig zijn op de school van mijn kinderen bijvoorbeeld dan maak ik daar tijd voor in mijn agenda en pak ik dat op een ander moment terug. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Er zijn natuurlijk heel veel coaches momenteel. Wat mij onderscheid van de rest is de doelgroep die ik coach. Er is geen andere coach die gericht is op het thuisfront van defensie personeel. Maar ook ik als persoon en coach ben uniek. Je moet altijd een coach kiezen die bij je past en waar jij je goed bij voelt pas dan ga je de meeste ontwikkeling doormaken. De vrouwen vinden bij mij herkenning, voelen zich bij mij op hun gemak en delen al snel hun kwetsbaarheid. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik werk voornamelijk alleen en dat vind ik soms wel eens jammer. Dan mis ik iemand om even mee te sparren. Ondertussen ben ik bezig om dit wel voor mezelf te bewerkstellige door samenwerkingen aan te gaan of met een collega coach  af te spreken om samen aan onze eigen onderneming te werken. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Omdat ik pas ben begonnen weet ik dit nog niet zo goed. Ik ben blij met de stappen die ik in mijn bedrijf zet. Ondanks dat ik soms in mijn hoofd harder wil is het goed dat het stap voor stap gaat. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil heel graag een verschil gaan maken in de steun die er is voor de thuisfront vrouwen. Deze is er zeker wel maar is vaak een drempel te hoog voor de vrouwen om naar toe te stappen.  Ik wil dat ze laagdrempelig ergens terecht kunnen. Met kleine maar ook met grotere vragen. Dat ze zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Dat ze zichzelf niet wegcijferen maar zichzelf naast hun partner plaatsen ipv erachter. 

Contactpersoon: Annet Blokker Onderneming: Annet Blokker Website: www.annetblokker.nl