Astrologie als business strategie, juist in deze tijd

Hoe kunnen een paar lijnen, symbolen en tekens nu een strategie bepalen?

Het klinkt wellicht vaag maar in jouw persoonlijke astrologisch profiel ligt een schat verborgen, wachtend om ontdekt te worden.

De schat: zelfkennis

In dat profiel is te zien waar jouw zone of genius ligt en waar de weerstand de kop opsteekt. Weerstand is onderdeel van je groeiproces, dit hoef je niet uit de weg te gaan. Sterker nog, deze weerstand is nodig om te groeien.

We bevinden ons in een unieke positie in de geschiedenis, we hebben zoveel informatie tot onze beschikking terwijl we geïsoleerd zitten. Tegelijkertijd is het een verwarrend en overweldigende tijd. Er zijn zoveel onbekende factoren en dan kan je stuurloos maken.

⁠Het allerbelangrijkste wat je nu kan doen is luisteren. En niet naar die stemmen om je heen, of de stemmen van de ego (“ga aan het werk!”), maar naar jouw innerlijke gevoel.

Laten we vooral ophouden met het ophemelen van het altijd maar druk hebben. De maatschappij is ingericht op altijd maar op het hoogste niveau presteren, maar daar zijn wij helemaal niet voor gemaakt. Nu we gedwongen worden om ons leven drastisch aan te passen kun je ook de tijd nemen naar hoe jij met jouw tijd omgaat. Wat is jouw beleving van tijd?

Seizoenen in je leven en bedrijf

Net als de natuur ervaren wij seizoenen. In je leven en in je bedrijf. Je kunt niet altijd aanstaan en vol gas geven. Helemaal niet nu in deze tijd waarin alles stil lijkt te staan en vooruitkijken onmogelijk lijkt.

Juist nu is het fijn om vastigheid onder je voeten te voelen. Een dieper begrip waar je nu staat en waar je naar toe kan. Voor sommige betekent dit een diepe reis naar binnen en deze tijd gebruiken om bij zichzelf te raden gaan wat ze nu precies willen. Voor andere betekent deze tijd juist een tijd om hun boodschap de wereld in te brengen omdat hun diensten juist nu verlichting geeft aan mensen.

Als astroloog, ondernemer en moeder weet ik als geen ander hoe het voelt om door verschillende seizoenen heen te gaan. Zo kan ik met mijn bedrijf in volle zichtbaarheid zitten terwijl prive meer voelt als een tijd om te rusten.

Zo ben ik op dit moment is verwachting van ons derde kindje en daardoor langzaam meer naar binnen aan het keren. Terwijl mijn business nu op volle toeren draait om mijn cliënten te helpen meer duidelijkheid en rust te krijgen d.m.v. astrologische inzichten en planningen.

Waar jij precies staat is dus heel persoonlijk. En als je weet waar je energie van krijgt, kun je daar je planning (of juist even geen planning) op aanpassen!

Hoe werkt astrologie dan?

Je hebt vast wel eens een horoscoop in een tijdschrift gelezen waarbij je dacht “dit ben ik echt niet!” Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat horoscopen voor het eerst gepubliceerd werden om meer kranten te verkopen.

Natuurlijk zijn die horoscopen wel gebaseerd op de astrologische theorie maar in de praktijk kan niet 1/12 van de bevolking een zelfde soort week hebben.

Persoonlijke astrologie gaat een stuk verder. Jouw astrologisch profiel is een combinatie van jouw geboortedatum, -tijd en -plaats waar een unieke kaart uitkomt. Dit is als het ware een foto van de locatie van alle planeten.

Iedere kaart is uniek en iedere kaart vertelt een uniek verhaal, jouw verhaal! Hoe beter je jouw verhaal begrijp hoe makkelijk het wordt om beslissingen te nemen, een koers uit te stippelen en te ondernemen vanuit vertrouwen.

Strategie gebaseerd op jouw energie

Je hebt allemaal wel een dagen/weken waarin alles soepel gaat en je in een flow zit. Om vervolgens weer momenten te hebben dat er niks uit je handen lijkt te komen. Wij vrouwen zijn cyclische wezens en deze ebb en flow zijn heel natuurlijk. Maar wist je ook dat je hierop kunt voorbereiden?

In jouw astrologisch profiel is af te lezen wanneer jij meer intuïtieve bent, of juist heel creatief. Wanneer je heel gefocust ben of wanneer je meer rust moet nemen.

Zou het niet fijn zijn als je wist wanneer deze periodes aanbreken?

Dat is precies waar jouw schat aan kennis ligt. Niet buiten jezelf, niet in een of andere nieuwe productivieitshack. Nee, alle antwoorden liggen bij jou. In jouw energie. Wanneer je jouw energie gaat volgen en weet wanneer je welke taken het beste kunt doen of wanneer je ze beter kunt laten, kom je in een hele natuurlijke flow terecht. Natuurlijk zul je nog steeds momenten van frustratie hebben. En vergeet je soms naar jezelf te luisteren. Maar je hebt altijd duidelijkheid over wat er gebeurd, zowel op emotioneel als mentaal niveau.

Zo leef ik mijn leven ook. Na 7 jaar in Thailand te hebben gewoond met mijn (Thaise) man en twee kinderen was het voor ons in een keer tijd om naar Nederland te verhuizen. Ik ben niet impulsief maar binnen 5 weken zaten we in het vliegtuig terug naar Nederland.

Dat klinkt misschien heel abrupt maar voor ons voelde alles goed. We waren klaar voor de volgende stap. Dit vertrouwen en wetende dat het volgen van ons gevoel ons nooit in de steek heeft gelaten, maakte het een makkelijke keuze.

Nu weer bijna 2 jaar weer in Nederland wonen kan ik zeggen dat deze beslissing de juiste is geweest. Onze kinderen bloeien op hier, mijn man heeft zijn draai gevonden en mijn bedrijf groeit. Zelfs in deze tijd waarin we weinig vrijheid hebben en in ons kleine wereldje moeten blijven voelen we expansie van onze energie omdat we omarmen waar we nu staan.

Ondernemen vanuit jouw energie

Iedereen onderneemt op een andere manier en ook jij bent een unieke manier van ondernemen. Door nog meer in te zoomen op jouw talenten kun jij nog beter gebruik maken van jouw energie, waardoor je productiever en efficiënter wordt. Wie wil dat nou niet!

De 12  sterrenbeelden zijn onder te verdelen in 4 elementen, vuur, aarde, lucht en water. Als jij kijkt naar die elementen kun je al goed zien waar jouw sterke kanten liggen en hoe je deze kunt benadrukken.

Hieronder vindt je hoe ieder element in zijn kracht kan gaan staan en waar de valkuilen liggen. Zoals eerder aangegeven is iedereen uniek, maar door het volgen van jouw element krijg je een ontzettend goed inzicht over jouw talenten en uitdagingen.

Het kan dus zomaar zo zijn dat jij als Leeuw je meer herkent in de aardetekens, of als Weegschaal je meer herkent in de vuurtekens. Dit gaat over het ontdekken hoe jij WIL ondernemen zodat je vanuit vertrouwen kunt werken.

Vuurtekens: Ram – Leeuw – Boogschutter

Zoals het woord al aangeeft zijn vuurtekens gepassioneerd, verlichten en verwarmen de wereld. Deze onmiskenbare drive werkt in je voordeel om projecten op te starten maar als het aankomt op verplichtingen, dan zijn niet alle vuurtekens bereid om – in hun ogen – te settelen

 • Zelfverzekerd
 • Dapper
 • Enthousiast
 • Impulsief
 • Verlichten de wereld

Voor alle vuurtekens is het belangrijk om een fysieke outlet te vinden voor al dat vuur. Beweeg je lichaam zodat alle inspiratie en enthousiasme ook op andere vlakken geuit kan worden, in plaats van alleen via je werk.

Belangrijkste les voor vuurtekens:

Door je enthousiasme en drive kun je doorschieten op een arrogante manier. De beste manier om hier tegenin te gaan, is je licht bewust gebruiken om de weg voor andere te verlichten en de warmte van het vuur naar buiten te brengen. Wees gul in het verspreiden van jouw licht zodat je andere de weg kan wijzen.

Aardetekens: Stier – Maagd – Steenbok

Aardetekens maken het navigeren door de wereld makkelijker en praktischer. De bereidheid om ingewikkelde theorieën praktisch te maken is bewonderingswaardig. De energie en inspiratie komt door tijd door te brengen in de natuur en een te worden met de elementen.

 • Praktisch
 • Gegrond
 • Betrouwbaar
 • Stabiel
 • Geduldig

Eigenwijs als je bent, je weet waar je het over hebt. Waar kennis je laat leiden, kan het je ook in de weg zitten. Sta open over de mening van andere. We zijn allemaal hier om elkaar een handje te helpen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Belangrijkste les voor aardetekens:

Omarm jouw gevoel voor details en jouw vermogen om toezicht te houden over grote projecten. Jij hebt de drive om vol te houden. Als je jezelf niet in de weg gaat zitten, samenwerkt met anderen en achter jouw manier van praktisch navigeren door de wereld en je business staat, dan maak je het grootste verschil!

Luchttekens: Tweeling – Weegschaal – Waterman

Luchttekens staan bekend om hun onmiskenbare honger naar kennis. Leren, begrijpen en delen is de aandrijver van de geest. Het loskoppelen van emoties van beslissingen maken werkt fantastisch wanneer rationele standpunten gewenst zijn.

 • Rationeel
 • Nieuwsgierig
 • Golvend
 • Communicatie
 • Inventief

De lucht maakt het moeilijker om jezelf ergens aan over te geven en een beslissing te maken omdat er een constante influx van informatie is – vooral in dit tijdperk. Het aangeven van je grenzen is niet altijd makkelijk maar daarom juist belangrijk zodat jij in je zone of genius kunt blijven.

Belangrijkste les voor luchttekens:

Het vinden van stabiliteit en vertrouwen in jezelf. Er is altijd meer te leren en meer te ontdekken maar de wereld heeft jouw kwaliteiten nodig om ingewikkelde concepten behapbaar te maken.

Wachten op het juiste moment is een verspilling van jouw talenten. Keer naar buiten en deel jouw uniek perspectief!

Watertekens: Kreeft – Schorpioen – Vissen

Water is verbonden met emoties en watertekens voelen en ervaren de wereld op een dieper en meer emotioneel niveau. De flow van watertekens en de capaciteit om naar hun intuïtie te luisteren maakt ze empatisch en prettig om bij te zijn. Watertekens zijn vaak helers – in de breedste zin van het woord – door hun verhoogde intuïtie en de mogelijkheid om onderliggende spanningen aan te voelen.

 • Intuitief
 • Emotioneel
 • Empathisch
 • Spiritueel
 • Flow

Met de stroom mee bewegen is kenmerkend voor watertekens en tegelijkertijd een valkuil. Alle flexibiliteit kan aanvoelen als een stuurloos schip in het midden van de oceaan zonder land in zicht. Navigeren naar stabiele grond is essentieel om je gegrond te voelen. 

Belangrijkste les voor watertekens:

De emoties die je voelt en ervaart mogen er zijn en zijn hier om met de wereld te delen. Jouw belangrijkste taak is onderscheid te maken tussen jouw gevoelens en die van andere. De wereld heeft jouw empathische gifts – soms zelf helderziende gifts – nodig om de diepere lagen van het collectieve bewustzijn te bereiken.

En nu terug naar jou!

Na het lezen van de elementen ben ik heel benieuwd welke inzichten je hebt gekregen. Het kan zomaar zijn dat je een combinatie van twee of drie elementen bent. Dit komt dan vaak zo terug in jouw astrologisch profiel. Vaak is er wel een element dat overheerst en de andere elementen zijn ook aanwezig.

In welk element herken jij je het beste? Is dit hetzelfde als het sterrenbeeld waar je bekend mee bent (je zonneteken)?

Zijn er dingen die je anders wil gaan doen nu je dit gelezen hebt? Welke actiepunten kun je vandaag al gaan invoeren?

Astrologie als strategie is geen ingewikkeld concept en is juist heel toegankelijk om toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden. Het allerbelangrijkste wat ik je mee wil geven is om goed te luisteren naar wat jouw lichaam en jouw intuïtie jou vertelt. Durf te luisteren naar dat stemmetje dat zegt “vandaag gaan we het rustig aan doen, we hebben rust nodig”. 

Productiviteit draait niet om hoeveel uur je werkt, maar hoe je jouw tijd indeelt. Ga verstandig om met jouw energie wat je kunt deze maar een keer uitgeven.

Door: Patricia Panasri

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!