Audacia Vastgoed

Contactpersoon: Marlous Termote
Onderneming: Audacia Vastgoed 
Website: https://www.zelfwoonhuisverkopen.nl/ 

Wie ben je?

Marlous Termote, 34 jaar, getrouwd met Koen en moeder van 2 jongens van 6 en 8 jaar.

Ik ben freelance executive assistant en daarnaast mede eigenaar van Audacia Vastgoed. Wij beleggen in vastgoed en bouwen zo aan een passief inkomen. Via onze website Zelfwoonhuisverkopen.nl kopen en verkopen wij meerdere woningen per jaar. 

In 2016 zijn, mijn man en ik, begonnen met het investeren in vastgoed. We kopen appartementen als lange termijn belegging en verhuren deze weer aan particulieren. Daarnaast kopen we (uitgewoonde) kluspanden, knappen deze op en verkopen deze dan ook weer door. In een aantal jaar tijd hebben wij heel veel ervaring opgedaan met verschillende aan- en verkopen van vastgoedpanden, hebben we vastgoedberekeningen leren maken en cursussen en trainingen gevolgd. We hebben de vastgoedmarkt leren kennen en een actief netwerk opgebouwd van investeerders, ontwikkelaars en makelaars.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben naast ons bedrijf in vastgoed ook werkzaam als freelance executive assistant of management ondersteuner. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen als zelfstandige. Ik wilde graag zelf de touwtjes in handen hebben. Ik heb als management assistent altijd enorm hard gewerkt voor de bedrijven waarvoor ik in loondienst was, maar er kwam een moment dat ik bedacht dat ik dit dan net zo goed voor mezelf kon gaan doen.

Nu word ik ingehuurd door bedrijven voor tijdelijke (executive)assistant opdrachten. Meestal zijn dit zwangerschapsverloven, aangezien de meeste assistenten nog steeds vrouwen zijn. Ik vind dit erg leuk om te doen vanwege de afwisseling van werkzaamheden bij verschillende bedrijven, het leren kennen van diverse bedrijfsculturen en natuurlijk de mensen. Je leert ontzettend veel in een korte periode en hierdoor weet ik me in no time aan te passen bij nieuwe opdrachten en ben ik zo ingewerkt. 


Daarnaast ondersteun ik ook graag ondernemers als virtual assistant en geef ik op afstand allerlei administratieve ondersteuning.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Wij zijn begonnen met Audacia Vastgoed omdat we uit de ratrace wilden ontsnappen. We willen minder afhankelijk zijn van een werkgever of een economische crisis, maar meer tijd hebben voor elkaar en de kinderen en kunnen genieten van het leven.

We wilden dat het geld vóór ons ging werken, in plaats van andersom. Dus dat de investeringen op den duur automatisch geld zouden opleveren. Investeren in vastgoed is voor ons een veilige lange termijn belegging, mits er vooraf natuurlijk een goed en weloverwogen proces wordt doorlopen voor de aankoop van een beleggingspand. Over het algemeen gaat de waarde van het vastgoed ook ieder jaar omhoog.

Mijn man was al langer geïnteresseerd in het aankopen van vastgoed en durfde de eerste stap te zetten door -zonder mijn weten- een bod te doen op een appartement in Den Haag. Toen vond ik dat niet heel gaaf, maar nu ben ik er heel gelukkig mee. Mijn man heeft toen ook meerdere vastgoedcursussen gevolgd en kort daarna ben ik zelf ook trainingen gaan volgen.

We zijn begonnen met de website Zelfwoonhuisverkopen.nl omdat we continue op zoek zijn naar beleggingspanden. Eerst begonnen we via funda met het aankopen van panden, maar op een gegeven moment werd dat niet rendabel meer. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen natuurlijk enorm gestegen. Op funda was geen appartement meer te krijgen welke nog een beetje een betaalbaar geprijsd was. 

Met de website hebben we ons eigen aanbod gecreëerd. Mensen bieden nu hun huis aan via onze website en kunnen zo geld besparen bij de verkoop van hun huis. Een win-winsituatie dus! Zo hebben we een eigen pool van vraag en aanbod kunnen creëren. De panden die we zelf niet afnemen/aankopen verkopen we regelmatig door binnen ons netwerk van beleggers.  

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik sta dagelijks vroeg op en in de eerste vroege uurtjes maak ik een overzicht van mijn werkzaamheden voor die dag. Ik werk zo de eerste urgente acties weg. Daarna begint de dag met de kids die wakker worden en (normaal gesproken) naar school gebracht moeten worden. De ene keer werk ik op locatie bij een opdrachtgever en de andere dag weer thuis.

Ik werk fulltime en naast alle activiteiten die Audacia Vastgoed met zich mee brengt heb ik het wel druk. In combinatie met de kids is dit intensief en als moeder kan ik me hier soms wel schuldig over voelen. Ook is het af en toe schipperen om iedereen in mijn omgeving genoeg aandacht te geven. Het vele werken op zich voelt niet vervelend, omdat ik het gevoel heb dat ik hiermee wel aan onze droom werk. 

Verder loop ik veel hard. Hardlopen is een belangrijk deel in mijn leven. Ik -probeer- elke dag hard te lopen. Tijdens het hardlopen maak ik mijn hoofd leeg en kan ik mijn gedachten ordenen. Hierdoor kom ik ook weer tot nieuwe ideeën en inzichten.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie maakt het denk ik uniek. Ik zorg voor de inkomsten met mijn opdrachten en met het geld dat ik verdien kunnen we weer verder investeren in vastgoed. Het is ook gemakkelijker om te weten, dat mochten de inkomsten vanuit mijn freelance onderneming wegvallen, ik altijd kan terug vallen op de huurinkomsten uit het vastgoed en natuurlijk andersom.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik ben best ontspannen in beide ondernemingen gestapt. Ik heb tijdens een zomervakantie de voors- en tegens tegen elkaar afgewogen, toen ik voor de keuze stond om voor mezelf te beginnen als freelancer. Ik heb er gelukkig geen nacht wakker van gelegen en ben vrij spontaan het avontuur aangegaan. Ik heb heel veel ervaring in mijn vakgebied als management ondersteuner en ik dacht; “Mocht dit niet lukken, dan zal ik op den duur vast wel weer een ‘gewone’ baan kunnen vinden”. Zo stond ik erin. Een goede keuze, want ik heb sindsdien ook niet zonder opdracht gezeten.

De vastgoed onderneming is eerst begonnen met één pand, als appeltje voor de dorst, dat werden er twee en uit eindelijk zijn we uitgegroeid tot iets wat we een onderneming kunnen noemen en waarvan we kunnen leven.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Achteraf had ik wel eerder als zelfstandige willen gaan werken, maar aan de andere kant was ik daar waarschijnlijk dan niet nog klaar voor geweest. Verder zou ik weinig willen veranderen aan hoe het gegaan is. Tot nu toe loopt alles goed en zijn we tevreden.

Wat is je toekomstvisie?

Ons doel is om onze vastgoed onderneming verder uit te breiden en te groeien in onze vastgoed portefeuille. We stellen onszelf ieder jaar een specifiek doel om te behalen. Intussen kunnen we van de huurinkomsten leven, maar we gaan de komende jaren door met investeren. Het allermooiste zou natuurlijk zijn dat we op een comfortabele manier financieel vrij worden en ons leven kunnen leiden op een door onszelf in te vullen manier. Dat is voor ons de ultieme vrijheid! 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!