Because U Care

Contactpersoon: Brenda Brekelmans
Onderneming: Because U Care
Website: www.becauseucare.nl

Wie ben je?

Ik ben Diana de Koning, getrouwd met Paul Bakker, 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 bonus kinderen. Het is bij ons dus altijd een gezellige drukke boel (buiten de corona tijd).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb zelf in de kraamzorg gewerkt en was op zoek naar meer uitdaging. Ik ben toen psychologie gaan studeren, omdat het gedrag van mensen mij altijd intrigeerde. Na voor de GGZ te hebben gewerkt ben ik als POH GGZ bij 5 huisartsen aan de slag gegaan. Tijdens deze periode viel mij op dat veel problemen waar volwassenen en kinderen op latere leeftijd mee kampen terug te voeren zijn naar de vroege kindertijd en zelfs naar de zwangerschap.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na mijn werkzaamheden als POH GGZ ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan bij een groot kraambureau als zorg manager en praktijkopleider.  Daar ontstond het idee om mijn ervaringen die ik met cliënten in de GGZ had en de ervaringen die ik met zwangere en pas bevallen moeders had opgedaan te bundelen in een eigen onderneming. Eerst met een eigen kraambureau, daarna een opleidingsinstituut voor professionals in de geboortezorg en nu met een detacheringsbureau voor kraamverzorgenden; Because U Care.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Gelukkig zijn al onze kinderen de deur uit en is het ondernemen dus makkelijker te combineren dan dat je nog met kleine kinderen thuis zit. Mijn man en ik runnen samen onze bedrijven en dat werkt prima.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Because U Care kraamzorg detachering is het eerste kraamzorg detacheringsbedrijf in Nederland. Er is een groot tekort aan kraamverzorgenden, maar het beroep kraamzorg vraagt ook heel veel van een persoon. Je moet ontzettend flexibel zijn want een baby beslist nog altijd zelf wanneer hij geboren gaat worden en dat is dus niet te plannen. Bij Because U Care mag de kraamverzorgende zelf aangeven wanneer ze werkt. Wij willen de druk bij hen weghalen zodat je altijd gemotiveerde en blije mensen aan het bed hebt staan. Ook zorgen wij ervoor dat ze bijgeschoold blijven en zorgen we voor alle materialen, zodat de kraamverzorgende zich ook hier niet druk over hoeft te maken. Zo proberen we kraamverzorgende die ooit zijn gestopt met het beroep, om allerhande redenen, de mogelijkheid te bieden om toch het vak te kunnen blijven uitoefenen maar dan wel op hun voorwaarden. Zo kunnen we de gaten in de planning bij kraambureaus opvullen met blije, gemotiveerde kraamverzorgenden. Voor beiden een win-win situatie.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Personeel (ha,ha) Het werken met (veel) personeel heb ik onderschat, er is altijd wel iets.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder zaken uitbesteden. Tijdens de groei van het bedrijf ben ik heel lang alles zelf blijven doen en dat gaat op den duur niet meer. Op een gegeven moment werk je alleen nog maar in je bedrijf in plaats van aan je bedrijf.

Wat is je toekomstvisie?

Het beroep kraamverzorgende naar een hoger level tillen, zodat de kraamverzorgende weer gezien en gehoord wordt. Gemotiveerde kraamverzorgende in portfolio, die aan alle kwaliteitseisen voldoen zodat een baby de allerbeste start krijgt die hij verdient. En ook dat een kraamvrouw met een goed gevoel op haar kraamtijd kan terugkijken.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!