Best9Moms

Contactpersoon: Hanny Evers
Onderneming: Best9Moms
Website: www.best9moms.com

Wie ben je?

Hallo ik ben Hanny van Best9Moms. 35 jaar, moeder van 2 jongens (1 en 4 jaar), samenwonend in Son & Breugel. 

Sporten is mijn passie: Crossfit, hardlopen en zwemmen. 

Ik houd van buiten zijn, gezond eten en koken.

Afgelopen maart ben ik gestart met mijn bedrijf Best9Moms. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik begon met ondernemen heb ik gewerkt in het onderwijs. Als Docent Lichamelijke Opvoeding & Sport heb ik lesgeven op verschillende scholen, van VMBO tot Gymnasium en MBO. 

Ik heb hier veel geleerd over gedrag en motivatie, onderwijs gemaakt en leren coachen. 

Sporten en bewegen zijn mijn leven. Ik mis in het onderwijs echter de mogelijkheid om mijn echte passie in te zetten: de rol die bewegen, gezonde voeding en ontspanning spelen voor je gezondheid, energie en welzijn. 

Ik heb een periode als Personal Trainer gewerkt. Maar bij mijn eerste zwangerschap heb ik toch weer de veilige keuze voor het onderwijs gemaakt. 

Best9Moms is mijn manier om mijn kwaliteiten in te zetten op het gebied van mijn passie. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn contract in het onderwijs werd vorig jaar niet verlengd. Mijn tijdelijke contract moest vast worden en met een krimpend leerling aantal werd de voorkeur gegeven aan collega’s die nog wel een tijdelijk contract mochten hebben. Dit heeft mij aan het denken gezet. Wil ik nog wel in het onderwijs blijven? Ik heb altijd een twijfel gehad of ik wel goed op mijn plek zat. Nu ik gedwongen werd om na te denken over mijn toekomst en de ruimte kreeg om ook een andere keuze te maken, heb ik deze aangegrepen. 

Ik heb een coach gezocht en samen zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe weg in mijn loopbaan. Hieruit is Best9Moms ontstaan.

Ik ben ambitieus en het blijkt dat voor de groep staan mij meer energie kost dan dat het oplevert door de vele prikkels. Beide botst met het onderwijs. Ik wil meer de diepte in met mijn kennis, maar wel op het gebied van mijn passie. 

Maar waar wel? De conclusie was dat ik mijn baan zelf moest creëren. Een eigen bedrijf beginnen!

Het idee van Best9Moms is geboren door mijn passies en kwaliteiten te combineren met het gebied waarop ik graag anderen wil inspireren. Ik wil andere vrouwen iets leren, ik wil coachen, ik gun anderen mijn fitte zwangerschap en een mooie start van het moederschap. 

Best9Moms is een online programma geworden, zodat ik niet meer voor de groep sta, maar wel direct in contact met mijn deelnemers sta via mail, videobellen en de Best9Moms-community. Ik deel mijn kennis over bewegen, voeding en ontspanning tijdens en na de zwangerschap. Ik coach op motivatie en mindset, zodat het nieuwe gedrag blijvende gewoontes worden. 

Mijn wens om veel buiten te zijn en de sport brengen mij binnenkort wel weer terug naar de offline coaching. Ik heb besloten te starten met trainingen voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap, maar dan wel 1 op 1 of in kleine groepen. Zodat ik de overload aan prikkels zelf kan managen en ik de kwaliteit kan leveren passende bij mijn visie. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk vanuit huis. Ik heb niet meer nodig dan mijn laptop en wat boeken als naslagwerk. Op deze manier kan ik eigenlijk overal en op elk tijdstip werken. Ideaal met 2 kids, zeker nu we gedwongen thuis werken. 

Ik probeer mijn werk op te delen in blokken van ongeveer 3 uur. Ik merk dat ik daarna even moet opladen om de juiste focus te houden. Dit geeft mij de tijd om huishoudelijke klusjes op te pakken of om in beweging te komen (hardlopen of een wandeling). Hierna kan ik weer fris aan de slag. De afwisseling met het geven van fysieke trainingen past hier mooi bij. 

Ik werk naast Best9Moms nog 1 dag in het onderwijs. Deze dag heb ik echt geblokt voor mijn werk op school. Even uit de Best9Moms bubble en lekker aan de slag met de leerlingen en mijn collega’s. Voor nu nog een mooie afwisseling. 

2 dagen in de week heb ik de kids thuis. Werken doe ik dan minder. Ik probeer vooral te genieten van de tijd die we samen hebben, Ligt er veel werk? Dan sta ik om 6:00 uur op en ga snel aan de slag. Dat geeft een lekker productief gevoel en de dag moet eigenlijk nog beginnen. Als de jongste slaapt in de middag pak ik soms nog wat werktijd en anders in de avonden. Voor mij is dit een ideale afwisseling. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De programma’s van Best9Moms bieden een unieke combinatie van kennis, motivatie en mindset. 

Kennis: hoe zorg je voor jezelf en waarom is dit zo belangrijk. Bewegen, sport, voeding, ontspanning en slaap komen hierin terug. 

Motivatie: wat is voor mij de juiste motivatie om zorgen voor mezelf belangrijk genoeg te maken om het wel vol te houden?

Mindset: leer de signalen van je lichaam herkennen en erkennen, zodat jij de juiste activiteit op het juiste moment kunt kiezen om in balans te blijven. Omgaan met emoties, angsten en belemmerende overtuigingen is hier ook onderdeel van. 

Mijn doelgroep bestaat uit vrouwen voor, tijdens en na de zwangerschap. Je zwangerschap en het moederschap verandert je leven compleet. Goed zorgen voor jezelf is extra belangrijk in deze periode. Het helpt je omgaan met alle veranderingen, zodat jij snel weer een nieuwe balans kunt vinden. Naast extra belangrijk is zorgen voor jezelf ook extra moeilijk. Zo zijn er allerlei voedingsrichtlijnen waar je aan wilt voldoen en zorgen de hormonen voor nieuwe cravings maar ook afkeur van bepaalde voeding. Gezond eten wordt zo niet makkelijk. Sporten en bewegen is heel belangrijk tijdens je zwangerschap, maar vraagt om veel aanpassingen. Heel veel zwangerschapskwaaltjes kun je voorkomen of op z’n minst verminderen door te blijven sporten. Ook je kindje profiteert de rest van zijn leven van jouw inspanningen. Specifieke kennis is noodzakelijk, om veilig te trainen. Ik leer mijn deelnemers waar ze op moeten letten en geef ze oefeningen om thuis te oefenen. Voor vrouwen in de regio Son & Breugel bied ik daarnaast ook Personal Training en Small Group Training aan. Een nog persoonlijkere manier om onder goede begeleiding fit te blijven of te worden. Ontspanning en rust is zo belangrijk dat ik hier extra aandacht aan geef binnen mijn programma’s. 

Kortom de ideale combinatie om maximaal te genieten van jouw zwangerschap, vol zelfvertrouwen te bevallen en de beste voorbereiding op het moederschap!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik onderschat heb is denk ik de tijd die het kost om naamsbekendheid op te bouwen en de moeite die je moet doen om klanten voor je te winnen. 

Ik vind het heel leuk om hier mee bezig te zijn, dit had ik overigens niet verwacht, maar ik wil eigenlijk heel vaak te snel. Dit is wel een valkuil voor mij, maar ook een leerzaam proces.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mogelijk te zeggen, aangezien ik pas een paar maanden bezig ben. 

Ik zou meer contact met de doelgroep willen hebben. Gezien alle Corona maatregelen van afgelopen maanden is dit nog niet gelukt. 

Hopelijk lukt het komende maanden wel om meer vrouwen te bereiken. 

Wat is je toekomstvisie?

Mijn droom is om mijn online programma’s zo neer te zetten dat ik hiermee voldoende inkomsten heb, zodat ik kan stoppen binnen het onderwijs. 

De tijd die ik hiermee krijg wil ik graag besteden aan het inspireren van anderen. Ik wil laten zien dat het moederschap geen reden hoeft te zijn om niet meer fit te zijn. Maak een plan voor of tijdens je zwangerschap en zorg dat jij gemotiveerd blijft om dit uit te voeren. 

Op naar veel meer fitte energieke moeders! 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!