Blogger by Nature

Wie ben je?

Hoi ik ben Esmée Branbergen. Ik ben 52 jaar en ik woon met mijn man, de leukste puberdochter die er bestaat, hond en konijn in Fijnaart. Je weet wel, dat dorpje in West-Brabant, waar ook Frans Bauer woont 😉. Daar komen we oorspronkelijk niet vandaan. We zijn vanuit Rotterdam naar beneden afgezakt en kwamen in Fijnaart terecht. Ik kijk in mijn achtertuin uit over landbouwgrond en ergens in de verte zie ik wat windmolens. Heerlijk! Ik hou van wandelen met de hond, lezen in mijn e-reader en Jazz dansen. Ook gooi ik er af en toe een fitness uurtje tussendoor.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben jaren in de reclame en media werkzaam geweest. In totaal meer dan 25 jaar. Ooit gestart als secretaresse bij een reclamebureau, daarna afdelingsassistente bij een uitgever van kranten, vervolgens gewerkt als leidinggevende van een mediabureau en later op een uitgeverij van non-fictie boeken als reisgidsen en kookboeken. Dus dat het uiteindelijk iets met communicatie moest worden, waar ik ook nog mijn creativiteit in kwijt kon, dat stond al vast.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Toen ik na 8 jaar bij de uitgeverij werd ontslagen vanwege een reorganisatie heb ik in eerste instantie geprobeerd om een nieuwe parttime baan te vinden. Maar het was middenin de crisis en die was gewoonweg niet te vinden voor iemand die niet meer piep is. Voor de leidinggevende functies mocht ik niet op gesprek, want ik heb geen HBO opleiding afgerond en er waren alleen maar fulltime commerciële functies te vinden en voor de lager geschoolde functies kwam ik niet in aanmerking omdat ik teveel werkervaring had en men bang was dat de functie niet genoeg uitdaging voor me zou brengen. Dus na 2 jaar de blubber solliciteren ben ik toen voor mezelf begonnen. Ik bedacht wat ik leuk vond: schrijven en ben een blog gestart op www.website4mama.nl: een blog voor moeders met kinderen t/m 12 jaar. Mijn dochter was zelf toen 7, dus ik had heel veel inspiratie voor content. Ik zat binnen no-time op een paar duizend bezoekers per maand en na 3 jaar op 30.000. Na 2 jaar startte ik Blogger by Nature omdat ik als blogger zelf behoefte had aan meer kennis over alle zaken rondom bloggen én behoefte had aan verbinding en contacten met andere bloggers. Het eerste live Blogger by Nature event was in 2017 een feit. Sindsdien is Blogger by Nature uitgegroeid tot hét kenniscentrum voor bloggers, organiseer ik ook andere (netwerk)events, heb ik online training ontwikkeld en begeleid ik bloggers met het behalen van hun doelstellingen als meer bezoekers naar hun website en meer inkomen met hun blog. Ook adviseer ik bedrijven hoe ze met het inzetten van bloggers en influencers hun marketing kunnen verrijken. Afgelopen jaar mocht ik voor Giethoorn en komend najaar voor Citymarketing Almere persreizen organiseren. Mijn enorme netwerk binnen de blogwereld komt daarbij natuurlijk goed van pas.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben in eerste instantie moeder, vrouw van en daarna ondernemer, hoewel mijn man daar misschien anders over denkt 😉. Dus als mijn dochter mij nodig heeft, dan wijkt het ondernemerschap. Maar al het andere wijkt weer voor het ondernemerschap. Dus die was of die vuile vloer, die wacht wel even tot de avond of in het weekend als ik daar meer tijd voor heb. Ik laat mezelf niet zo snel afleiden door dingen die in het huis nog gedaan moeten worden. Ik heb tenslotte ook een man die mouwen heeft waar handen uitsteken.😉En in alle drukte probeer ik mezelf niet te verliezen. Ik neem ook tussen de middag standaard 1,5 uur voor mezelf. Eerst laat ik de hond uit, wat ook handig is voor de broodnodige beweging en daarna maak ik voor mezelf een lekkere lunch klaar en ga ik bij mooi weer buiten zitten met mijn e-reader. Even een momentje voor mezelf. Dan kan ik er daarna nog even tegenaan. Ik probeer ’s avonds en in het weekend zo min mogelijk achter mijn laptop te zitten. In de eerste 3 á 4 jaar van mijn ondernemerschap ging ik 70 uur per week door. Dat ging gewoon niet langer. Ik werk doordeweeks hard, maar in het weekend kies ik voor mezelf en m’n gezin.

Wat maakt jouw onderneming uniek? 

Met Blogger by Nature ben ik de enige in Nederland die kennis- en netwerkevents voor bloggers organiseert en ook speciaal voor die doelgroep trainingen heb ontwikkeld. En ík maak mijn onderneming uniek. Er is er tenslotte maar een zoals ik 😉

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat het soms door andere mensen minder serieus genomen wordt als dat ik het ondernemen zelf doe. Want bloggen is toch een hobby en geen baan??? Heel veel mensen in mijn omgeving weten niet eens wat ik precies doe. Als ik erover begin, dan krijgen ze zo’n glazige uitdrukking op hun gezicht. Ze vragen er vaak niet eens naar en ik begin er daarom ook maar niet over. Daarom vind ik het heerlijk om me aan te sluiten bij een business netwerk voor vrouwen als BWNL. Al snappen ze niet helemaal wat ik doe, ze staan er wel open voor en vinden het alleen maar leuk. Van die netwerkavonden krijg ik altijd veel energie.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb niet zo snel spijt van iets. Dingen gaan zoals ze gaan omdat ze op dat moment zo moeten gaan. Daar geloof ik echt heel sterk in. Zelf heel hard aan dingen gaan trekken of proberen het op een bepaalde manier zo te buigen dat het in je straatje past, is niet mijn ding. Als het niet op mijn manier kan of als het te moeizaam gaat en teveel energie kost, dan is het niet voor mij. Dat kan mijn eigenwijze zelf zijn en misschien duurt de weg dan langer dan de weg van een ander. Maar het is mijn weg, dus ik heb me daar altijd prettig bij gevoeld. Does that make sense?

Wat is je toekomstvisie?

Ja, dat is ook zo’n vraag… Ik kijk niet terug met spijt, maar vooruit kijken doe ik ook niet echt. Dingen komen op mijn pad en als ik er enthousiast van word dan pak ik het aan. Zo niet, dan doe ik het niet. Ik heb geen grote dromen behalve dat ik hoop dat alles wat ik aanpak een succes wordt. Daar doe ik wel alles voor. Zo ga ik dit najaar een Ondernemersnetwerk voor vrouwen starten in mijn eigen gemeente. Stichting VON: Vrouwelijke Ondernemers Netwerk (Moerdijk). Daar krijg ik dan weer zo veel energie van! Ik hoop dat dit een succes wordt. Er werd mij gevraagd: “wil je daar dan een landelijk netwerk van maken?”. Nou, eerlijk? Nee. Als het groter wordt dan alleen in de eigen gemeente, dan zie ik het eerder een regionaal vrouwelijk netwerk worden. Maar als het op mijn pad komt, en de signalen wijzen erop dat dit de richting is die VON moet nemen, dan misschien wel. Ik heb niet de droom, maar laat me gewoon weer leiden naar waar die flow me heen brengt.

Contactpersoon: Esmée Branbergen Onderneming: Blogger by Nature Website: www.bloggerbynature.nl