Blogger by Nature

Contactpersoon: Esmée Branbergen
Onderneming: Blogger by Nature
Website: https://www.bloggerbynature.nl

Wie ben je?

Hi, mijn naam is Esmée Branbergen. Ik ben van 1970 (iedereen die kan rekenen… jawel ik ben 50 geworden dit jaar!) Ik heb een heel leuke dochter van 12, een minstens zo leuke man, een heel eigenwijs konijn Pongo en lieve hond Charlie. Samen wonen we in een suf Brabants dorpje waar nooit iets gebeurt maar waar we heerlijk wonen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 12 jaar gewerkt op een reclame- en mediabureau en daarna ben ik als verkoopleider werkzaam geweest bij een leuke uitgever in Breda. Maar ik ben ooit heel lang geleden mijn “carrière” begonnen als schoenenverkoopster bij Sacha in Rotterdam.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik bij die uitgever werd ontslagen vanwege een reorganisatie was ik 43. Het was middenin de crisis en een nieuwe baan vinden, was een crime. Ik heb me 2 jaar de blubber gesolliciteerd, maar ik kreeg weinig kans als vrouw van midden 40 met ambities. Ik besloot toen om mijn talenten voor mezelf aan te wenden. Ik deed een HBO opleiding online marketing en besloot dat ik andere ondernemers wilde helpen met social media en content creatie. Maar omdat ik het schrijven ook zo leuk vond, besloot ik ook een blog te starten. 

Mijn dochter was 6 en ik had een bak aan inspiratie, dus het moest een website voor moeders worden. Dat werd dus www.website4mama.nl, waar ik die blogs combineerde met pagina’s vol leuke shops. Het bloggen ging me goed af. Al snel zat ik aan de 10.000 unieke bezoekers per maand en begon ik er serieus geld mee te verdienen. Inmiddels trekt de website rond de 30.000 bezoekers en heb ik er een prima inkomen mee. 

In 2017 zocht ik naar meer verdieping van mijn kennis van bloggen en alles wat ermee te maken had. Die vond ik niet in een event en ik besloot dan zelf leuke events te organiseren met toffe trainingen. Blogger by Nature was geboren en in het najaar van 2017 was het eerste event gelijk een groot succes. Dit jaar organiseer ik het Blogger by Nature event alweer voor de 4e keer. De doelgroep van het event is steeds breder geworden. Daar waar eerst alleen bloggers kwamen zo zie ik nu ook andere online ondernemers het event bezoeken, zoals coaches en webshopeigenaren. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dochter gaat voor, dus als zij ziek is, naar de dokter moet of naar de ortho dan werk ik ’s avonds door. Ik pak ook nog wel eens een zondagochtend om te werken. In de ochtend ga ik, zodra mijn dochter naar school is, even naar de sportschool. Dat doe ik zo 2 á 3 keer in de week. Dan heb ik de hele dag nog om de schouders eronder te zetten. Ik kom zeker wel aan mijn uren…

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Blogger by Nature is de enige in NL en BE die kennisevents organiseert voor bloggers en online ondernemers, waar je zelf kunt kiezen uit een flink aanbod trainingen. En buiten het feit dat het een nuttige dag is, is deze ook nog een super gezellig. Ik verwacht zondag 6 september weer tussen de 75 en 85 mensen (voornamelijk vrouwen, we hadden 2 mannen vorig jaar) te verwelkomen in StayOkay te Soest waar het gehouden wordt.

En natuurlijk dat ík het organiseer. Ik weet als geen ander waar bloggers en online ondernemers behoefte aan hebben als het gaat om kennis en informatie. Ik ben er zelf tenslotte ook eentje. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee eigenlijk niet. Ik ben een enorme doorzetter. Natuurlijk ken ik ook momenten dat ik het even niet meer zie zitten of enorm aan mezelf ga twijfelen. Zal wel een vrouwen-dingetje zijn 😉. Maar over het algemeen kan ik dingen realistisch inschatten. Ik heb ook nooit het idee gehad dat ik wel even “rijk” zou worden of zo. Sommige mensen zeggen, dat ik het daarom nog niet ben, maar daar geloof ik niet in. Ik geloof in keihard werken en ook in slim werken. Dat eerste heb ik nu 5 jaar gedaan en sinds kort ben ik het laatste ook beter gaan toepassen. Ik zal je laten weten of het werkt, haha.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Helemaal niks om eerlijk te zijn. Alles wat ik gestart ben heeft een doel gehad. Ik heb ervan geleerd. Ook als ze mislukt zijn of mijn ideeën niet uitvoerbaar of te moeilijk haalbaar bleken

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil met Blogger by Nature steeds meer bloggers en online ondernemers helpen hun blog en business te laten groeien door het organiseren van events en het ontwikkelen van producten en trainingen, waardoor ze meer bezoekers trekken naar hun website en meer geld kunnen verdienen met hun blog en business. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!