BLOOM your message

Wie ben je?

Wij zijn Querien en Sun. Oprichters en eigenaren van BLOOM your message. Ons bedrijf maakt met de plantbare producten de wereld een stukje groener en mooier. Letterlijk alles wat wij maken komt tot bloei. Naast ons bedrijf zijn wij beiden maatschappelijk betrokken in diverse organisaties en/of de politiek. We hebben beiden een gezin. Sun is getrouwd en heeft 2 prachtige dochters en Querien is samenwonend en in verwachting van hun eerste kindje.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Querien heeft een technische achtergrond als architect en bouwkundige en Sun heeft een sociale achtergrond als welzijnswerker.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Wij waren samen politiek actief in de gemeenteraad van Rotterdam waarin we ons sterk maakten voor een duurzamere en mooiere wereld. Het verkleinen van de afvalberg was voor ons een belangrijk thema. Vanuit daar kwamen wij op het idee om wenskaarten te maken die geplant kunnen worden. Het blijft leuk om een handgeschreven kaart te ontvangen. Het maakt de kaart nog leuker wanneer je die kan planten en mensen stimuleert naar buiten te gaan om hun tuin letterlijk in bloei te zetten. Inmiddels liggen we in zo’n 400 winkels in 10 verschillende landen met onze eigen kaarten collecties. En daarnaast werken wij veel voor bedrijven waar we bedankjes, giveaways en relatiegeschenken voor maken.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Gewoon door het te doen! Handen uit de mouwen en aan de slag. Het prettige aan zelfstandig ondernemen is dat je je tijd vrij kan indelen. Dat betekent dat je flexibel bent om ook in de avonden of weekenden te werken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat ons uniek maakt is dat we heel breed opereren. Wij richten ons niet enkel op de retail of op het bedrijfsleven maar zorgen echt voor maatwerk. Alles is in overleg mogelijk! We staan echt voor waar we in geloven en doen daar ook geen concessies in voor wat betreft kwaliteit en duurzaamheid. Zo komen de bloemen uit onze kaarten echt ten goede aan de biodiversiteit. Het zijn bij-vriendelijke zaden en zo helpen we de natuur een handje mee.  We verbinden het commerciële ook altijd aan het sociale aspect. Sociaal ondernemen staat voor ons voorop!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee eigenlijk niet. We hebben vanaf de eerste dag gewoon de handen uit de mouwen gestoken en zijn gewoon aan de slag gegaan. Zonder grote verwachtingen of strenge eisen aan onszelf. Op deze manier zijn we rustig gaan groeien en groter geworden tot het punt waarin we vandaag staan. Een mooi internationaal merk en nog steeds groeiende.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets.

Wat is je toekomstvisie?

Doorgaan zoals we bezig zijn. Meer mooie duurzame producten ontwikkelen en in de markt zetten waarmee we wereld een stukje mooier en groener kunnen maken.

Contactpersoon: Querien Velter (35) & Sun van Dijk (37)
Onderneming: BLOOM your message
Website: www.bloom-yourmessage.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!