Boutique Office Nederland

Contactpersoon: Kim van der Kleij-Vankan
Onderneming: Boutique Office Nederland
Website: https://www.boutiqueoffice.nl/

Wie ben je?

Ik ben Kim, eigenaresse van Boutique Office.

Boutique Office is een co-working space opgezet voor vrouwelijke professionals. Vanaf april 2020 openen wij een prachtige Boutique Office locatie in het centrum van Arnhem. Naast werkplekken bieden we straks met The Boutique Office Club een netwerkclub met workshops, events, borrels, brunches en nog veel meer!

Daarnaast ben ik getrouwd met Coen, mama van Lauren en Olivier en hebben we samen een Teckel pup, James.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden, maar daarvoor heb ik diverse functies gehad in de makelaardij, administratie en horeca.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik kom uit een ondernemers gezin, dus dat ondernemerschap zit eigenlijk een beetje in mijn bloed. Toen ik mijn man leerde kennen, ook ondernemer, hebben we onze krachten gebundeld en samen een makelaarskantoor, webshop en bouwbedrijf gerund. Toen wij door uitbreiding van ons bouwbedrijf uit ons kantoor groeide, zocht ik een ruimte om flexibel te werken buiten kantoor en huis. Op kantoor miste ik voornamelijk de aansluiting met vrouwen, deze zijn in de bouwsector niet veel aanwezig. Thuis werd ik door teveel randzaken afgeleid.

Op zoek dus naar een inspirerende flexplek waar ik terecht kon. Er waren een aantal flexwerk concepten in de omgeving, maar ik voelde me er niet echt op mijn gemak, merendeel was ingericht op en bezet door mannelijke professionals. Ik miste eigenlijk een combinatie van een netwerk en werkplek gevuld met inspirerende andere vrouwelijke ondernemers. In het westen van het land waren een aantal van deze concepten, voor mij echter geen optie om hier dagelijks heen te gaan.

Na onderzoek bij andere vrouwelijke ondernemers bleek dat veel van hun werkten vanuit huis, aangevuld met werken vanuit horeca gelegenheden en soms een zakelijke ruimte huurden. De meeste waren allemaal op zoek geweest naar een zakelijke werkplek of een plek waar ze aansluiting konden vinden bij ander ondernemers , maar konden ook nergens echt “aarden”. En stuk voor stuk gaven zij aan het super te vinden als er in de omgeving iets zou zijn, dat gericht was op hun als doelgroep. Hier in de omgeving is weinig gericht op de vrouwelijke professional, dit terwijl deze doelgroep juist groeit!

En zo ontstond het idee van Boutique Office, een plek voor de vrouwelijke professionals. Een omgeving die positief, ondersteunend en stimulerend is. Zodat vrouwen voor hun passie gaan, zich sterk voelen, zich zichtbaar willen maken en de hele wereld aan kunnen. Met als ultiem doel dat er uiteindelijk meer zichtbare vrouwelijke rolmodellen ontstaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Met een gezin is het soms best even puzzelen J Maar met een eigen bedrijf kan je natuurlijk je eigen tijd indelen. Gelukkig heb ik een hele fijne band met mijn familie die bijspringen als dat nodig is.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

We richten ons echt op de vrouwelijke professional, in de co-working sector in het Oosten van het land is dat behoorlijk uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik vond met het opzetten van Boutique Office eigenlijk best confronterend hoe sommige mensen, vrouwelijke professionals toch niet helemaal serieus nemen. Ik heb dus onderschat dat ik hiermee een gevoelig onderwerp raak bij mensen. Ik vind dat mannen en vrouwen absoluut gelijkwaardig zijn en dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft, zonder daar iemand in te kort te doen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Goeie vraag, ik denk niet dat ik iets over zou doen. Alles ervaar ik eigenlijk als een les, soms een leuke en soms een pittige.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou het liefst veel meer plekken zien voor vrouwelijke professionals, dus meerdere vestigingen is mijn droom. Daarnaast was het vanaf de start van Boutique Office duidelijk dat ik de helft van mijn winst graag wil investeren in een goed doel, om iets terug te geven aan de maatschappij.

Bij mijn zoektocht naar het juiste goede doel, kwam ik prachtige initiatieven tegen maar de meeste goede doelen hebben een negatieve lading of triest verhaal, daarom is er ook een goed doel voor op gezet J Maar ik wilde juist een positieve benadering zoeken en iets in de regio van Boutique Office zodat ik daadwerkelijk zelf het verschil kan ervaren.

Nu ben ik ervan overtuigd dat als je echt iets wil, dat alles mogelijk is. Maar dat er ook een doelgroep is die in een moeilijke situatie zitten en werkloos zijn en maar niet aan een baan komen. Als je eenmaal in een negatieve spiraal zit is het erg moeilijk om er alleen uit te komen, je brein verzint allerlei ideeën wat er allemaal slecht is en hoe moeilijk de wereld soms is. En daar wil ik dus gaan helpen, om vrouwen weer in het arbeidsproces te krijgen.

Dus zet ik straks met Boutique Office een nieuw doel op en gaan we met werkloze of kwetsbare vrouwen aan de slag om hun vertrouwen te herwinnen en zo te slagen bij sollicitatiegesprekken, met als doel een baan te krijgen en weer in de juiste flow te komen. We helpen ze met persoonlijke training in hun mindset, training in solliciteren, een zakelijk outfit plus haar en make-up enz.

Because when women support each other, incredible things happen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!