BROESLI

Wie ben je?

Ik ben Jorien Weterings, 41 jaar en woon inmiddels weer op mijn geboortegrond in Enschede. In 2018 liep ik in mijn eentje 2000 kilometer in tachtig dagen, vanaf de camping van mijn ouders in het oosten van Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje. Die reis heeft alles in mijn leven veranderd. Ik kocht een huis en heb een dag later mijn vaste baan opgezegd om volledig voor mijn bedrijf te gaan. Verhuisde vanuit Amsterdam terug naar de natuur in Twente en ontmoette de liefde van mijn leven: Frodo, die met zijn zoontje in Rotterdam woont, waar hij werkt als DJ en producer en zijn eigen platenlabel runt. 

Zelf ben ik ontzettend blij met en trots op mijn business BROESLI. In de beginjaren begeleidde ik organisaties en teams in grootschalige veranderingen of leiderschapstrajecten. Sinds vorig jaar heb ik mijn focus verlegd op het begeleiden van ondernemers en executives op het pad van spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Mensen die voelen dat zij méér in zich hebben dan dat er op dit moment in hun leven uit komt, die verlangen naar meer ruimte en rust, meer groei en plezier, meer speelsheid en geluk in hun leven en werk. 

Dat doe ik in 1-1 sessies, in mentorships van een aantal maanden en online masterclasses en workshops. Voorheen werkte ik o.a. met familieopstellingen en organisatieopstellingen. En inmiddels zet ik daar ook een aantal extra gaven/zintuigen bij in. Voor de ondernemers die ik begeleid krijg ik heldere beelden door, over de groeipotentie van henzelf of hun bedrijf, de stappen die ze te zetten hebben en de eventuele blokkades die we nog mogen wegnemen. Het is energetisch werk op een heel praktisch toepasbare manier.

Het meest trots ben ik op de BROESLI Blokken die ik heb ontwikkeld. Een set van 27 blokken die je kunt gebruiken om opstellingen mee te doen en nieuwe ontwikkelingen in je leven en werk te manifesteren. Ze zijn ooit ‘per ongeluk’ ontstaan, en inmiddels een internationaal succes onder coaches, therapeuten en trainers. 

Ik hou ontzettend van diepgaande processen op een speelse en lichte manier aan te gaan, en te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Zo ontstaan mijn diensten en producten ook, ik heb ze niet bedacht maar ze komen op mijn pad en ik geef er vorm aan. Mijn nieuwste dienst zijn de Opstellingen on Demand, waarbij ik je in een audio-opname begeleid door opstelling met een bepaald thema. Bijvoorbeeld je zielsmissie, je lievelingsklanten of je relatie met geld.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte jarenlang bij de Rijksoverheid, als organisatieonderzoeker en -adviseur op het gebied van cultuur en gedrag. En daarvoor heb ik een carrière gehad in de archiefsector, als innovatieadviseur bij het Nationaal Archief reisde ik bijvoorbeeld de hele wereld over om met 70 andere nationaliteiten managementstandaarden op het gebied van digitale informatie te ontwikkelen.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn bedrijf kwam naar mij toe, alsof het mij koos in plaats van andersom. Ik voelde al een tijdje dat ik buiten de lijntjes wilde kleuren, meer vanuit het gevoel en het hart wilde werken en leven. Maar in mijn vaste baan bij de Rijksoverheid voelde ik die vrijheid niet. Nog voordat ik een eigen bedrijf was begonnen kreeg ik in 2017 de vraag of ik twee gefuseerde verpleegafdelingen bij het Radboud UMC wilde begeleiden.  

Op het moment dat ik voor die klus de eerste factuur mocht versturen, realiseerde ik me dat ik daar dan wel een bedrijf bij nodig had. Daar wilde ik dan ook een fantastische bedrijfsnaam voor hebben. Wandelend op de Duivelsberg bij Nijmegen begon ik keihard te bedénken welke naam mijn bedrijf mocht hebben. 

En ineens hoorde ik de woorden: don’t think, féééél! Ik herinnerde me dat dit een quote moest zijn uit één van de films van Bruce Lee en prompt wist ik: het moet BROESLI worden. Daarin zit alles waar ik voor sta: voelen, luisteren naar de wijsheid van je lichaam, niet alles vol plannen en bedenken maar ruimte creëren voor het onverwachte.  

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik probeer juist zo min mogelijk activiteiten op een dag te plannen en geniet enorm van alleen-tijd. Daarom heb bijvoorbeeld twee vaste dagdelen in de week gereserveerd voor afspraken met klanten of andere partners met wie ik samenwerk. De rest van mijn tijd beschouw ik als een noodzakelijke en heilige vrije ruimte….waarin ik kan creëren op het moment dat de inspiratie zich aandient. Ik schrijf een boek en ben voortdurend nieuwe concepten aan het ontwikkelen. Een groot deel van de dag ben ik in het bos of in mijn tuin. Op doordeweekse dagen kunnen mijn klanten me de hele dag via de app Voxer spraak- of tekstberichten sturen. In die vrije ruimte kan ik goed afstemmen op hun situatie en ze door hun proces op dat moment begeleiden. Bijvoorbeeld met een opstelling, een geleide visualisatie of een concreet actieplan.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie van praktische, actiegerichte business mentoring en spiritualiteit. Die twee zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden voor iedere ondernemer die op zoek is naar groei, geluk, liefde en vrijheid, daar heel succesvol in wil zijn en dat wil delen met de wereld. Wat mij denk ik ook uniek maakt is dat ik hierin volledig op mijn intuïtie vaar. Al mijn boeken heb ik weggegeven, mijn diploma’s versnipperd. Dagelijks vraag ik het universum dat ik alles wat ik weet weer mag vergeten. Om volledig te ervaren welke innerlijke wijsheid er dan naar boven borrelt. Dat is ook het pad waarin ik mijn klanten wil begeleiden: het overwinnen van de angst om het ‘niet te weten’ en het plezier ervaren van de overgave aan je innerlijke stem.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, hoe belangrijk het is om mezelf zichtbaar te maken, om mezelf echt te laten zien zoals ik ben en onbescheiden te delen over wat ik doe en hoe waardevol dat is. Dit interview hoort bij mijn voornemen om dat veel meer te doen en ook veel meer open te zijn over mijn helderwetendheid.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerlijk gezegd ben ik echt heel dankbaar voor alles wat er in mijn onderneming op mijn pad is gekomen en zou ik niet iets over doen. Alle uitdagingen en ook de minder leuke ervaringen hebben ertoe bijgedragen dat ik steeds helderder voelde wat ik écht te doen had en waar mijn hart het snelst van gaat kloppen. Door die reis kan ik nu zelf andere ondernemers ook goed begeleiden. 

Contactpersoon: Jorien Weterings
Onderneming: BROESLI
Website: www.broesli.nl