Bubbles & Kisses

Wie ben je?

Mijn naam in Rochelle Wielinga. Ik ben 25 jaar en woon in Leiden samen met mijn vriend en puppy. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogeschool Leiden. En ben tijdens mijn studie ook altijd al erg ondernemend geweest. Zo ben ik drie jaar voorzitter geweest van de studievereniging en heb ik een boek (over het geluk van 100 vrouwen) uitgegeven tijdens het schrijven van mijn scriptie. Na mijn studie kriebelde het dus al snel om te ondernemen. En naast mijn vaste baan in loondienst van 32 uur besloot ik om mijn hart te volgen en mij op te leiden tot weddingplanner!

 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Tijdens en na mijn studie werkte ik voor een grote particuliere onderwijsinstelling als marketeer. Toch had ik ernaast nog de behoefte om te ondernemen. Uiteindelijk heb ik tijdens het opstarten van mijn eigen bedrijf ook nog een switch gemaakt van werkgever en werk ik nu als Social Media & Content Specialist voor Zeeman. Een hele mooie stap in mijn carrière, maar wel een uitdagende naast het piekende trouwseizoen. Zeker door de uitgestelde bruiloften wegens corona.

 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen zit in mijn bloed. Mijn opa had altijd zijn eigen bedrijf, mijn moeder haar eigen winkel en zo kan ook ik totaal niet stil zitten. Na mijn studie en op dat moment huidige baan, was een eigen bedrijf als marketeer een logische stap geweest. Echter wilde ik als ik iets ging doen het ook echt goed doen. En ik wist; als ik nu een marketingbureau zou opstarten zou ik nooit direct bij de grote klanten terecht komen. En heel eerlijk, had ik geen zin om bij wijze van spreken de social media van de buurman zijn broer zijn klusbedrijf te onderhouden. Ik wilde dan ook direct grootse projecten aanpakken. Daarbij ging het ook niet om het geld, tuurlijk was dat de uitkomst van alle inspanning, maar ik haalde mijn vaste inkomen uit mijn toentertijd huidige baan. Dus besloot ik om simpelweg iets te gaan doen wat ik gewoon heel erg leuk vindt. Want hoe leuker je iets vindt, hoe meer energie je er in stopt, hoe meer er ook uitkomt.

Dus wat was dat dan? Ik heb sinds Pinterest bestond al een bord vol met bruiloftinspiratie. Niet eens voor mezelf, maar gewoon omdat ik het leuk vond. Daarbij werk ik altijd met lijstjes en planningen. Tot op een dag iemand ineens tegen mij zei dat ze weddingplanner nou echt iets voor mij vond. Het bleef in mijn hoofd hangen. Ik wist het zeker; dat was het! Aangezien ik dat nog nooit had gedaan, wilde ik mij wel eerst opleiden. Dus dat deed ik. Nu zo een jaar later ben ik gediplomeerd weddingplanner en run ik mijn eigen weddingplannerbedrijf waarbij ik afgelopen zomer 12 bruiloften heb gedaan!

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk 32 uur in loondienst. Op mijn vrije dag, het weekend en heel veel avonden pak ik mijn weddingplannertaken op. Bruidsparen hoeven nooit een dag op mijn reactie te wachten. Appen, bellen, mailen, fysiek afspreken, wat zij prettig vinden.

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Sowieso zijn lang niet alle weddingplanners gediplomeerd. Dus dat is een gegeven waar ik wel trots op ben. Daarnaast luister ik heel graag goed naar het liefdesverhaal van mijn bruidsparen om hen zo een speciaal mogelijke dag te kunnen bezorgen met hun eigen persoonlijke touch. Geen kopieer-plak-bruiloft zoals ik dat vaak noem. Dit kunnen heel duidelijke attributen zijn of ‘m in symbolieken zitten. Zo krijgt hun dag extra betekenis. Ik denk altijd mee om alles eruit te halen. Ik heb een heel persoonlijke aanpak, dat zie je echt terug in mijn reviews. “En met haar fijne, spontane persoonlijkheid is ze ook nog eens een aanwinst om erbij te hebben. Vrolijk, energiek, relaxed, attent, sociaal, gestructureerd, warm, en scherp op de details.”.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Gelukkig was ik al redelijk bekend met het ondernemen. Mijn vriend heeft ook zijn eigen bedrijf en ook daar heb ik hem veel mee geholpen bij de opstart. Wat ik in positieve zin heb onderschat is hoe leuk de weddingbranche is. Ik heb geen concurrenten, we zijn allemaal echt collega’s. Dat is heel fijn samenwerken.

 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mijn bedrijf niet eind december inschrijven. Als ik even tot januari had gewacht kon ik een jaar langer meedoen met de zelfstandigenaftrek.

 

Wat is je toekomstvisie?

Normaal heb ik een heel helder plan van wat ik in de toekomst wil bereiken. Nu heb ik 2 sporen die ik kan bewandelen, mijn marketeer carrière en mijn weddingplanner-business. Momenteel bewandel ik beiden met heel veel plezier, maar of ik dat altijd zo blijf doen, geen idee. Ik geniet momenteel enorm van alle liefde om mij heen tijdens het weddingplannen. Maar ik maak ondertussen ook enorme stappen binnen mijn marketing-carrière waar ik ook heel veel energie uit haal. Wellicht dat ik op een dag wat overstijgend te werk ga. Wellicht start ik mijn eigen weddingmagazine. Of ga ik bruiloften in het buitenland doen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt ondernemen ook zo leuk.

Contactpersoon: Rochelle Wielinga
Onderneming: Bubbles & Kisses
Website: www.bubblesandkisses.nl