By Sylvana

Contactpersoon: Sylvana Schouten

Onderneming: By Sylvana, Virtual Assistant & Personal Business Cheerleader

Website: www.bysylvana.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Na bijna 10 jaar, als Personal Assistant te hebben gewerkt bij een internationaal ingenieursbureau, mocht ik een keuze maken. Ik was 13 weken zwanger, woog nog maar 45 kilo en was extreem vermoeid. Op dat moment heb ik de keuze gemaakt om te gaan kijken waar ik gelukkig van wordt en mijn hart sneller van gaat kloppen. Die keuze heeft er toe geleid dat ik nu dé stappen heb gezet richting mijn eigen bedrijf ‘By Sylvana’.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Ondernemen staat voor mij voor vrijheid, mijzelf zijn, eigen keuzes maken en samenwerken met geweldige vrouwen. En dat ik kan doen wat ik het liefste doe: het ondersteunen van andere vrouwen. 

De combinatie van ‘By’ en ‘Sylvana’ betekent alles wat IK, Sylvana, in ‘huis’ heb, door jarenlange ervaring als Personal Assistant en de kennis die ik de afgelopen jaren tijdens mijn herstel heb opgedaan. Dit alles zet ik met liefde in om andere vrouwelijke ondernemers te ondersteunen als VA en Personal Business Cheerleader.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Ik weet hoe groot de wens is om andere vrouwen te willen ondersteunen en inspireren. Ik voel dus heel sterk mee in de behoefte om te groeien met je bedrijf en zoveel mogelijk vrouwen te helpen. Daarnaast weet ik ook als geen ander dat je (te)veel van jezelf kan geven. En dat je ook goed voor jezelf moet zorgen voordat je echt iets voor een ander kan (blijven) betekenen. 

Daar komen voor mij Virtual Assistant en Personal Business Cheerleader samen. Ik bied virtuele ondersteuning zodat jij met meer focus, tijd en ruimte aan jouw bedrijf kunt werken. En ik moedig je aan als een ware cheerleader om goed voor jezelf te zorgen en bewust dé stappen te zetten richting jouw droomdoelen.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Ik wist dat er online veel geluid is, maar ik heb het toch iets onderschat. Daarnaast heb ik ook al veel lokale ondernemersevents bezocht maar ik merk dat ik daar mijn klanten (nog) niet kan vinden. Dit soort inzichten krijg je pas door het te doen en hier gaat tijd overheen. Dus vooral de tijd die je nodig hebt om je bedrijf op te bouwen en zichtbaar te worden. De les hierin is dat ik mijzelf steeds meer de tijd gun en trots ben op wat ik allemaal al bereikt heb. 

En bovenal doorgaan tot het water kookt! Ook al zie je het water nog niet borrelen…de pan staat wel op, het water wordt langzaam warm, plotseling zie je iets borrelen en dan ineens kookt het water!”

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Nog meer vertrouwen hebben, want alles wat op mijn pad komt leidt weer tot iets anders. Dit kan je van tevoren niet weten of sturen. Elke keer als ik nu terugkijk op hoe dingen zijn gelopen, dan sta ik er weer versteld van hoe dingen samenvallen en dit kun je nooit van te voren bedenken of weten. Dus vertrouwen hebben en dingen laten gebeuren. Dit laatste blijft een lastige maar oefening baart kunst!”

Waar wil je naartoe groeien?

“Dat ik met een succesvol bedrijf en een gelukkig gevoel andere vrouwen blijf ondersteunen en inspireren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *