Cellular Health BV

Wie ben je?

Ik ben een iemand met een grote passie voor gezondheid. M.n. de kant van voorkomen. Wat kan je zelf doen om gezond oud(er) te worden.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb een fysiotherapie opleiding gevolgd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben een pionier. Zag mezelf niet tot mijn pensioen als fysiotherapeute en ben dus direct na opleiding geswitcht. Noemde me destijds fysiotherapeute voor dieren en heb dat in de loop van de tijd veranderd in begeleiding van sportpaarden. Paarden m.n. op spiertechnisch gebied behandelen, zodat ze geen blessures  kregen, was mijn doel. Heb destijds bij de eventing in het begeleidingsteam gezeten. In die periode heb ik net zoiets als corona meegemaakt, namelijk de vogelpest en de MKZ (gekke koeien ziekte), daardoor was ik binnen een week meer dan de helft van mijn klanten kwijt. Dat heeft me aan het nadenken gezet, een beroep wat voornamelijk uit een kaartenbak bestaat is niet echt een goede pensioenvoorziening. Ik ben nogal van persoonlijke benadering, langdurige band opbouwen met mijn klanten. Bij sommige heb ik meer dan 20 jaar wekelijks hun paarden behandeld.

Daarna ben ik via allerlei activiteiten die altijd aan gezondheid gerelateerd waren, in contact gekomen met redox signaal moleculen. En voorwaarts struikelend op dit pad, sinds 1 mei gestart met Cellular Health. Dit samen met de voor mij gedroomde zakenpartner.  We zijn op alle vlakken complementair, maar op de hoofdlijnen hebben we dezelfde mening of smaak. De afgelopen periode heeft laten zien dat online business een vorm van ondernemen is die amper lijdt onder alle opgelegde regels. Eerder nog veel kansen biedt in dergelijke omstandigheden.

Ik denk dat het hoog tijd wordt om  in de gezondheidszorg aan de voorkant te gaan werken. Dus niet meer’ ‘a pill for every ill’, maar maintain the cell to stay and get well! Dit doe je door oa het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen. Daar zijn redox signaal moleculen HET product voor.

Om even uit te leggen wat dit voor moleculen zijn. Iedere levende cel, in plant, dier of mens  produceert deze redox signaal moleculen. Ze hebben veel taken, waaronder de cel communicatie te optimaliseren. Ook zorgen ze  ervoor dat beschadigde  cellen worden gerepareerd en/of verwijdert, zodat deze zich niet meer kunnen delen. Je wil nm niet dat deze beschadigde of ontspoorde cellen zich vermeerderen, dat is het begin van chronische gezondheidsproblemen. Het kan 5 – 10 jaar duren, voordat deze problemen zich openbaren. Vervelende is dan dat het ondertussen een serieus probleem is geworden. En helaas wordt in de huidige zorg nog veel te veel aan symptoom bestrijding gedaan, ipv het probleem bij de  oorzaak aan te pakken. Voor de farmaceuten is dit prettig, want aan zieke mensen kun je eindeloos medicijnen blijven verkopen. Andere kant van de medaille is dat de zorg onbetaalbaar is geworden, we een gigantisch groot aantal chronische zieke mensen hebben. Dat heeft ook zijn weerslag op de hele economie.

Mijn missie is om mensen weer zelf verantwoordelijk te maken voor hun gezondheid. Daar zal o.a. de overheid en de zorgverzekeraars aan mee moeten werken. Vergoed jaarlijks onderzoek naar de staat van je gezondheid. Dan kan je aan de voorkant werken, vaak door het aanpassen van je lifestyle. Daar hoort ook bij dat je gezond eet, liefst biologisch. Ik zeg altijd dat 75% van de producten uit de supermarkt, totaal niet bijdragen aan een gezonde leefstijl. Ze zorgen eerder voor het tegenover gestelde. Het is vulling i.p.v. voeding.

Het aanvullen van je redox potentiaal is daar ook onderdeel van. Ons core product Cellprotect, is een concentraat van lichaam identieke redox signaal moleculen. Redox Science is nog een jong, ong. 10 jaar, onderzoekgebied. Wel zijn er al meer dan 10.000 wetenschappelijke artikelen over redox signalering verschenen. Daarin komt duidelijk naar voren, dat verstoring in de  redox signalering de basis van heel veel problemen op gezondheidsgebied vormen. Er zijn diverse artsen, waaronder James Watson, Nobelprijswinnaar en uitvinder van het DNA, die zeggen dat; “Veel belangrijke ziekten worden veroorzaakt door gebrek aan redox signaleringsmoleculen” Daarbij komt dat vanaf je 30e de productie van deze moleculen in je cellen afneemt. Vandaar dat je minder energie krijgt en je veroudert, zeg maar je ‘roest’, van binnenuit.  Ook gaat herstel trager, na inspanning, maar ook herstel van kleine dingen, zoals blauwe plek na stoten, wondjes die langzamer helen.

Dit kun je allemaal ondervangen door dagelijks een dosis redox signaal moleculen als supplement in te nemen!

Ik heb me tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze hele bijzondere moleculen. Heb al zoveel prachtige resultaten hiermee gezien.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik vind van huis werken erg fijn. Geniet van het zelfstandig mijn tijd in kunnen delen. Ben een natuurmens, die volop geniet van het buitenleven met mijn hond en paarden. Het tijd door brengen met mijn dieren, helpt me mijn hoofd leeg maken of geeft me juist de ruimte om over dingen na te denken. Al wandelend met de hond ontstaan vaak de mooiste ideeën. Ondernemen is niet alleen doen. Het is ook ruimte maken om te creëren, te sparren met mensen in je omgeving of met klanten.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wij hebben een uniek product. De producent waar wij mee samenwerken is de enige op de wereld die de redox moleculen in deze vorm maakt. Sowieso is het product bij slechts een heel klein deel van de mensheid bekend.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Je moet niet denken dat je met weinig uren werken een onderneming van de grond kunt trekken. Wij werken bv bijna ieder weekend een behoorlijk aantal uren. Wees voorbereid op de nodige uitdagingen. Doordat ik al eerder een eigen bedrijf heb gehad, was ik me dit al bewust. Dingen vallen nog regelmatig tegen, dat het langer duurt dan je gehoopt, gedacht, gepland had. Je moet absoluut flexibel en redelijk stressbestendig zijn.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Een strakker tijdspad plannen en nog meer tijd nemen om je in materie te verdiepen, voordat je tot uitvoering over gaat. Dat scheelt je uiteindelijk veel tijd.

Wat is je toekomstvisie?

De toekomstvisie is een maatschappij waarin mensen veel meer preventief aan hun gezondheid doen ondersteund door verzekeraars en overheid die ook openstaat voor supplementen en technieken die niet alleen maar uit de traditionele gezondheidszorg komen. Dat wij als bedrijf daar een mooie ondersteunende rol in kunnen spelen en dat doen we dan ook “global”.

Ik zou zeggen hou ons Instagram account in de gaten. Daarop komt binnenkort een actie waarin je een haaranalyse kunt winnen.

Contactpersoon:  Marjolijn de Rooy
Onderneming:  Cellular Health BV
Website:  www.cellularhealth.online

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!