Christine van Andel Coaching

Contactpersoon: Christine van Andel

Onderneming: Christine van Andel Coaching

Website: www.christinevanandel.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Ik heb ruim 15 jaar in HR Management & Consultancy functies gewerkt in het bedrijfsleven.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Een aantal jaar geleden nam ik vrijwillig ontslag omdat mijn werk meer stress dan voldoening opleverde en ik door mijn drukke leven met werk en kleine kinderen ook niet kon ontdekken wat ik dan wél wilde doen. Tijdens deze sabbatical – die uiteindelijk een jaar duurde – investeerde ik veel inpersoonlijke ontwikkeling en deed ik o.a. een coachopleiding. Toen vielen de puzzelstukjes op hun plek en nog tijdens de opleiding ben ik mijn bedrijf gestart en begonnen als coach.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van alle vrouwen last heeft van stressgerelateerde klachten.  Bijvoorbeeld vrouwen die teveel moeten van zichzelf: het gezin managen, op het werk goed presteren, sociale contacten onderhouden, sporten en daarmee uiteindelijk zichzelf voorbij lopen.

Ik coach vrouwelijke professionals die meer uit het leven willen halen, van stress naar balans.

Dat doe ik door 1:1 coaching, workshops en events, zowel zakelijk als particulier. Ik ben natuurlijk niet de enige die vrouwen coacht op stress. Dus wat onderscheidt mij van alle andere coaches? 

Meer dan 15 jaar heb ik in het bedrijfsleven in verschillende HR Management & Consultancy functies gewerkt en daardoor ken ik bedrijven van binnen & buiten. Jarenlang heb ik medewerkers en managers begeleid in periodes van ziekte, reorganisatie, promotie en ontslag en daarin altijd gekeken naar wat iemand als individu nodig had om er sterker uit te komen. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring wat het is om een burn-out mee te maken en hoe je daar (duurzaam) van herstelt. 

Het is mijn missie om vrouwen te helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Want vrouwen worstelen zo vaak met het gevoel niet goed genoeg te zijn en overal tekort te schieten. Ik leer ze om weer verbinding te maken met zichzelf, zich krachtig te voelen en in balans te komen. Zodat ze weer rust in hun hoofd ervaren, gelukkig zijn, de regie hebben over hun eigen leven en zich weer energiek en zelfverzekerd voelen.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Al vrij nadat ik voor mezelf begon, merkte ik dat ik mensen om me heen miste om mee te sparren. In het bedrijfsleven waren dat mijn collega’s en ging dat vanzelf, maar nu had ik dit zelf te organiseren. Inmiddels heb ik om de week een “collega” dag met collega-ondernemers en ik investeer nog steeds veel in persoonlijke ontwikkeling waardoor ik regelmatig andere ondernemers ontmoet.” 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Heel eerlijk? Niks. Ik zie het als een ontzettend leerzame reis en van elke fase heb ik geleerd, bijvoorbeeld wat wel en niet werkt en wat voor mij belangrijk is in het ondernemen. Ik geloof dat de moeilijke dingen die je tegenkomt een uitnodiging van het leven zijn om iets te ontdekken, te leren of andere keuzes te maken. Als alles altijd maar goed zou gaan mis je die belangrijke lessen. Dus ik kijk vooral dankbaar terug op alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt, ook in het ondernemen.” 

Waar wil je naartoe groeien?

“Ik gun het vrouwen zó om gelukkig te zijn met zichzelf en met hun eigen leven, dat ik het liefst zoveel mogelijk vrouwen daarmee wil helpen. Dit wil ik blijven doen met 1:1 coaching, workshops en events en in de toekomst ook met online programma’s. Daarnaast gaf ik laatst mijn allereerste FeminineFlow event, een avond om naar binnen te keren, te vertragen, te ontspannen en met elkaar te delen en met aandacht naar elkaar te luisteren. Dat was zó magisch dat ik hier nog veel meer mee wil gaan doen! Verder wil ik graag spreken voor een groot publiek om op die manier nog veel meer vrouwen te bereiken en hen te inspireren om hun eigen keuzes te makenen de beste versie van zichzelf te zijn.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *