Coachingspraktijk van Noije

Contactpersoon: Selma van Noije
Onderneming: Coachingspraktijk van Noije
Website: www.coachingspraktijkvannoije.nl

Wie ben je?

Ik ben Selma van Noije, 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Tilburg.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In 2011 ben ik afgestudeerd als HBO Pedagoog. Destijds was daarin weinig werk in te vinden. Ik besloot om een jaar als au pair in Amerika te gaan werken. Toen ik terug kwam, ging ik aan de slag bij het UWV als uitkeringsdeskundige WW en daarna als re-integratiebegeleider. Tijdens mijn werk als re-integratiebegeleider ben ik met mijn coachingspraktijk gestart in 2016. In eerste instantie richtte ik mij op mensen met een bore-out. Ik had daar namelijk zelf last van tijdens allebei de functies bij het UWV. Ik heb in 2016 ontslag genomen bij het UWV. Ik ben toen als invalskracht op een kinderdagverblijf gaan werken en later op de bso. Daar heb ik in 2019 ontslag genomen om me volledig te focussen op mijn bedrijf.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In eerste instantie richtte ik mij op mensen met een bore-out. Ik had daar zelf last van gehad. Er was wel wat op internet te lezen over bore-out, maar echt gericht hulp daarin niet. Daarnaast was het niet zo bekend, waardoor al snel gezegd werd dat iemand een burn-out had, terwijl die persoon eigenlijk een bore-out had. Een bore-out betekent dat iemand zich zo erg verveeld op het werk of zo weinig voldoening ervaart in het werk, dat iemand dezelfde klachten als bij een burn-out ontwikkelt. Ik voelde me vaak futloos, moe, chagrijnig, prikkelbaar, gestrest (ja ook van weinig doen of weinig voldoening, raak je gestrest). 

Ik kon dus niet de juiste hulp vinden. Daarom besloot ik er zelf veel over te lezen en te ontdekken wat ik kon doen om weer beter in mijn vel te zitten. Ontslag nemen bij het UWV was daar één keuze van. Je hoeft niet altijd ontslag te nemen, maar ik zag niet in hoe ik het voor mezelf leuker kon maken bij deze werkgever. Ik besloot me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, omdat ik andere mensen hier ook mee wilde helpen en omdat ik mensen van het fenomeen bore-out bewust wilde maken. 

Daarnaast wilde ik heel graag de vrijheid om zelf te bepalen hoe ik mijn werkzaamheden vorm gaf, wanneer ik werkte en vooral wanneer ik niet wilde werken. Daarnaast voelde ik dat ik me veel meer als persoon zou ontwikkelen als ik ondernemer zou zijn. Dat allemaal samen maakte dat ik startte met mijn eigen onderneming.

Naarmate ik mezelf verder ontwikkelde, deed mijn bedrijf dat ook. Nu richt ik me vrouwen die vooral voor anderen aan het zorgen zijn en die zichzelf vergeten, vrouwen die zich onzeker voelen en regelmatig het gevoel hebben het niet goed te doen. Ik help hen door coaching en Reiki met elkaar te combineren, zodat ze gaan voelen dat ze goed genoeg zijn en dat ze het waard zijn. Dat geeft hen rust en energie en zorgt ervoor dat ze meer kunnen genieten met familie, vrienden en partner. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Elke dag zorg ik ervoor dat ik mijn dag goed start. Mijn wekker gaat standaard om 6.30uur (in het weekend om 7.30uur), of ik nou wel of geen afspraak heb in de ochtend. Ik vind het prettig om op tijd op te staan en in alle rust mijn dag te beginnen. Wat ik elke ochtend doe, is mediteren, affirmaties opnoemen, visualiseren en lezen in een inspirerend boek. Op dit moment lees ik vooral veel over de Law of Attraction. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

In mijn bedrijf combineer ik coaching met Reiki. Reiki is universele levensenergie en iedereen heeft die energie, Reiki, in zich. Wat ik doe met een Reiki-behandeling is iemand extra energie, extra Reiki, geven. Met die energie worden lichamelijke en emotionele blokkades geheeld, zodat die persoon die blokkades los kan laten, zodat zij meer energie krijgt en zodat zij zich meer kan ontspannen. Daardoor kan de energie weer vrij stromen, komt die persoon dichter bij zichzelf en voelt meer rust en vertrouwen.

In mijn “Ik ben waardevol”-traject combineer ik dus coaching met Reiki, omdat daardoor iemand zowel op mentaal, als emotioneel, als energetisch heelt en dus veel beter en sneller ook echt gaat voelen dat ze waardevol is. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik op het begin onderschatte, was het goed voor mezelf zorgen. Ik dacht dat ik hard moest werken en door moest gaan en dat me dat klanten op zou leveren en dus meer omzet zou brengen. Inmiddels ben ik erachter dat het veel belangrijker is dat ik goed voor mezelf zorg en zelf in de juiste energie zit. Dan trek ik de juiste klanten aan en dan trek ik de omzet aan die ik wil. Dat vergat ik op het begin, waardoor ik veel te veel werkte. Dat doe ik nu anders, onder andere door mijn vaste ochtendroutine, uiterlijk om 22.00uur naar bed gaan (het liefst om 21.30uur), regelmatig sporten en iedere dag wandelen en in mezelf investeren, zowel persoonlijk als zakelijk businesscoaching, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling. Het allerbelangrijkste is nog wel dat ik op tijd uit mijn bedrijf ga, dus op tijd iets totaal anders ga doen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vanaf het allereerste begin goed voor mezelf zorgen en meteen investeren in de juiste businesscoaching, waarbij businesscoaching en spiritualiteit gecombineerd worden.

Wat is je toekomstvisie?

Zoals ik het nu voor me zie, wil ik andere coaches op gaan leiden die ook Reiki en coaching combineren, omdat ik heb ervaren dat mijn coachee dan sneller tot de kern komt en makkelijker dingen in haar denken, voelen en doen kan veranderen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!