Content marketing is meer dan social media

Content, content en nog meer content. We plaatsen massaal content op onze social media kanalen. En we doen keihard ons best om toffe content te maken voor deze kanalen. Toch gaat content marketing zoveel verder dan alleen jouw socials! In deze blog leg ik je uit waarom content marketing zoveel verder gaat en waarom jouw socials maar een stukje van het internet is.

Een stukje van het internet

Jouw socials nemen slechts een fractie van het internet in beslag. Trouwe fans volgen je al een hele tijd en juichen je als cheerleaders langs de zijlijn toe. Geweldig! Je hebt een pool mensen om je heen verzameld op jouw stukje internet. Ze zijn je gaan volgen omdat ze geïnteresseerd zijn in wat je doet, wat voor content je deelt en omdat je hen inspireert. Deze poel mensen weet nu (als het goed is) al wat je doet en zijn je misschien zelfs daarom gaan volgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je nóg meer mensen bereikt? Meer dan alleen de mensen op jouw stukje internet?

Hier komt content marketing om de hoek kijken

Dat is precies waar content marketing om de hoek komt kijken. Begrijp mij niet verkeerd, wat je doet op je social media kanalen is top én ga vooral zo door! Wat ik je wil meegeven in deze blog is “Houd je ogen open voor nieuwe kansen in zichtbaarheid!”. 

Want vaak associëren we content marketing alleen met de content die we plaatsen op je social media kanalen. Heb je ooit buiten deze kanalen gedacht? Zoals het schrijven van blogs (zoals ik nu doe voor Business Women Nederland), het doen van interviews of een stuk schrijven voor een tijdschrift? Dit valt ook allemaal onder content marketing. En het allermooiste hiervan is, dat je een nieuw stukje op het internet kennis laat maken met jou als persoon, jouw bedrijf en jouw expertise! Met als gevolg, nóg meer cheerleaders langs de zijlijn!

Over Emel

Wat leuk dat je de hele blog hebt gelezen! Wat vond je ervan? Mijn naam is Emel Koç en met De Content Coach zorg ik ervoor dat creatieve ondernemers de spotlight pakken die zij verdienen. Mijn doel is dat deze ondernemers helemaal zelfstandig zichtbaarheid genereren. Dit doe ik onder andere met De Content Courses, een 5-daagse insta-cursus over content marketing, waarbij je leert hoe je dit kunt inzetten om jouw business eens goed in de schijnwerpers te zetten en die ook daar te houden!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!