Creative Web Work

Contactpersoon: Nancy Tjong
Onderneming: Creative Web Work
Website: www.creativewebwork.nl, www.fotografienancytjong.nl, www.nancytjong.com, www.mooietrouwfotos.com

Wie ben je?

Mijn naam is Nancy Tjong, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn partner Frank. Ik ben een freelance webdesigner/ grafisch vormgever en fotograaf. Ik ontwerp en bouw websites voor het MKB, ontwerp huisstijlen en fotograaf op evenementen en huwelijken. Daarnaast ben ik werkzaam als autonoom kunstenaar en maak grote kostuums met wol. De inspiratie voor mijn werk haal ik uit sprookjes, mythologie, exotische culturen en tradities. Op dit moment staat fotograferen op een laag pitje door de huidige omstandigheden omtrent corona omdat ik fotografeer op evenementen en huwelijken. 

Wat heb je gedaan voordat je begon met ondernemen?

Voordat ik ging ondernemen heb ik grafimediatechnologie gestudeerd aan de hogeschool te Rotterdam en vervolgens ben ik autonome kunst gaan studeren aan de kunstacademie te Den haag. Beide studies heb ik afgerond. Daarna heb ik één jaar een master opleiding Fine Arts gedaan aan het Dutch Art Instituut, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik vond dat de focus teveel gelegd werd op maatschappelijke issues en sociaal onrecht als thematiek voor je kunst. Ik ben iemand van de ambacht en heb het graag over dromen, psychologie, cultuur, tradities, vorm en kleur.
Vervolgens heb ik een tijdje op kantoor gewerkt als grafisch vormgever, maar ik kon mijn draai toch niet helemaal vinden. Elke dag 100den dezelfde banners maken en tekstjes aanpassen in bestaande landingpages, heeft niks te maken met visual design/ creativiteit. Als ik in de avond thuiskwam, was ik bezig met de voorbereidingen van exposities voor mijn kunst. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd om me meer bezig te houden met mijn kunst (www.nancytjong.com). In mei zou ik exposeren op een kunstbeurs (This Art Fair), maar door de corona-crisis gaat dit helaas niet door.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Omdat ik geen passend werk kon vinden, heb ik besloten om voor mijzelf datgene te doen wat ik zocht in mijn vorige baan, leuke afwisselende projecten waarbij ik de website van begin tot eind mag bouwen en ontwerpen. Samen met de klant kijken we wat er gecommuniceerd dient te worden en dat mag ik dan visueel maken in de vorm van websites en huisstijlen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op dit moment ben ik bezig om mijn draai te vinden en een structuur op te zetten voor het combineren van het moederschap en mijn werkzaamheden (ik ben recent bevallen van een jongetje). In de uurtjes dat hij slaapt probeer ik te werken. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wanneer je bij mij een website afneemt, dan ontwerp en bouw ik deze niet alleen, ik neem je vooraf mee door heel het proces. Door een uitgebreid interview weet ik wat je wilt en wat je bedoeling is. Misschien wil je helemaal geen nieuwe website, maar wil je meer exposure voor je bedrijf en werkzaamheden en is een social media campagne een betere oplossing of misschien wil je een extra functionaliteit op je website en niet een hele nieuwe of misschien kom je erachter dat je totaal iets anders wilt gaan doen! Daarnaast kan ik je teksten schrijven, het beeldmateriaal maken (fotografie) en je helpen met het opstellen van een content strategie. Wie een website bij mij afneemt hoeft niet op zoek te gaan naar een aparte visual designer & een webdesigner & content manager & fotograaf. Je kan bij mij terecht voor het totale proces.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het zichtbaar zijn als persoon. Het liefst blijf ik op de achtergrond, ik worstel nog steeds met het feit over hoeveel persoonlijke informatie je moet geven, wat eigenlijk niets te maken heeft met je werkzaamheden. Maar dan zie ik bij andere ondernemers, bijvoorbeeld op Instagram of Facebook, hele persoonlijke dingen voorbij komen en weet ik niet zo goed wat ik daar mee aan moet. Het netwerken vind ik ook een lastige, maar als je jezelf niet kenbaar maakt….dan kennen mensen je ook niet.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Duidelijk voor 1 ding kiezen en niet 4 dingen tegelijk. Op dit moment onderhoud ik 4 verschillende websites, maar het is soms complex om alle vier evenveel liefde en aandacht te geven…Zo staat de fotografie website voor evenementen, de website voor huwelijksfotografie en de website voor autonome kunst eventjes op hold en focus ik de aandacht op Creative Web Work. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou graag meer willen betekenen voor technische start-ups, hen bijstaan met websites en de visuele communicatie voor mijn rekening nemen. De reden voor mijn voorkeur voor technische start-ups is dat je in aanraking komt met de nieuwste ideeën en nieuwe technologieën. Er worden zoveel mooie dingen uitgevonden, maar daar hoor je bijna nooit wat over. Bijvoorbeeld een soort Iron Man pak waarmee je kan vliegen, een pomp die zonder elektriciteit of brandstof gewassen irrigeert of een laser gun waarmee je vogels wegjaagt van je landgoed zonder ze pijn te doen.

Daarnaast zou ik Creative Web Work echt willen uitbouwen tot een bureau met verschillende werknemers (marketeers, programmeurs, etc) om nog leukere projecten te kunnen aannemen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!