Dappher tekst & advies

Contactpersoon: Daphne Cohen
Onderneming: Dappher tekst & advies
Website: www.dappher.nl

Wie ben je?

Ik ben Daphne Cohen, 36 jaar en ik ben tien jaar samen met mijn grote liefde Renier (niet te verwarren met Reinier). We hebben twee kinderen Sam Jacob (juli 2016) en Sarah (oktober 2017). Ik ben een echte theeleut. Ik houd niet van koffie. Wat ik overigens best jammer vind want een café latte of een macchiato klinkt zo gezellig. Ik ben rechts maar ik eet als een linkshandige. En tafeldekken doe ik daardoor ook standaard verkeerd.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Dit jaar (1 januari 2020) ben ik begonnen als ondernemer. Daarvoor heb ik 11 jaar als communicatieadviseur gewerkt. In als die jaren heb ik heel veel teksten geschreven. Zo genoot ik, in tegenstelling tot veel andere collega’s, van het maken van mooie interviews. Daarnaast ben ik jaren eindredacteur geweest.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na zo veel jaar was de koek op. Het communicatievak an sich is een prachtig vak. Maar ik verlangde naar schrijven en autonomie. Werken met- en voor (kleinere) ondernemers. De naam Dappher is een samensmelting van mijn naam (Daphne) en dapper. Voor mij betekent dapper zijn mijn hart volgen en uit mijn comfortzone stappen. Ik schrijf graag voor ondernemers die het zelfde doen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb drie vaste dagen opvang voor mijn kinderen, dat zijn ook meteen mijn vaste werkdagen. Daarnaast werk ik ‘tussen de bedrijven door’. Het voordeel van veel thuis werken is dat ik ook af en toe een wasje kan draaien of een boodschap kan doen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het (her)schrijven van teksten en het bedenken van content doen veel mensen. Wat Dappher uniek maakt ben ik zelf. Mijn toewijding, intuïtie, inlevingsvermogen en hoge service niveau.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat de marketing voor je bedrijf, jezelf zichtbaar maken, zo veel tijd kost. Tegelijkertijd krijg ik er enorm veel energie van.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks behalve dat ik eerder deze stap had kunnen zetten. Maar dat is achteraf altijd makkelijk praten.

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof erin dat jezelf kwetsbaar durven opstellen en zakelijk zijn heel goed samen kunnen gaan. Dat wil ik (nog) meer uitdragen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!