Dark Blue International

Contactpersoon: Yustine Alvares
Onderneming: Dark Blue International
Website: www.darkblue.international

Wie ben je?

Ik ben Yustine Alvares, multiple business owner, moeder en vandaag, 22 juni, 40 jaar geworden. ik En ben mede eigenaar van Dark Blue International en PRPHC (www.prphc.com). Daarnaast ben ik mede eigenaar van IWNG (www.iwng.nl), een internationaal vrouwen netwerk in Rotterdam. 

Mijn werkzaamheden hebben voornamelijk te maken met marketing, branding, design en events. Zodat een bedrijf of individu groei en zichtbaarheid vergroot. Ik vind het leuk om te netwerken, nieuwe mensen te leren kennen en helpen anderen met elkaar te verbinden. 

Het liefst drink ik thee en kan altijd genieten van het bereiden van een lekkere maaltijd en eten in fijn gezelschap. Ontspannen doe ik door af en toe in de sauna te stappen, luisteren naar muziek, een boek te lezen of een serie te volgen op Netflix. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn basis heb ik gelegd in Tilburg waar ik begon met de opleiding Journalistiek, maar dit was echter niet helemaal wat ik wilde. Ik miste het creatieve gedeelte van het maken van interessante artikelen. Ik ben toen overgestapt naar de opleiding Communicatie Creatief in Rotterdam. Dit sloot veel beter aan bij wie ik ben en wat ik wilde leren. Hier leerde ik conceptueel denken, creatieve strategieën bedenken en presenteren. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Vanuit mijn studieperiode ben ik eigenlijk direct het ondernemerschap ingerold en heb er niet echt specifiek voor gekozen. Mijn partner was destijds al ondernemer, wij zijn samen gaan werken en doen dat nog steeds.

Dark Blue International is ontstaan uit de vraag die kwam nadat we ons hadden gevestigd in Indonesië, meer dan 10 jaar geleden. Nederlandse ondernemers zochten een betrouwbare springplank om daar (of in regio Azië) uit te breiden. Zodoende is er een service ontstaan waarbij wij o.a. hielpen met marktonderzoek, strategie en netwerken. 

Inmiddels werken wij voor bedrijven, in zowel het verre oosten als het westen, aangezien we ook een basis in Nederland hebben. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het fijne aan het ondernemerschap is dat je flexibel kunt zijn met werktijden. Wanneer ik iets anders moet of wilt doen dat niet werk gerelateerd is, kan dat wanneer ik daar zin in heb en haal het weer in op een ander moment. Dit betekent natuurlijk wel dat een werkdag vaak niet ophoudt om 17.00 uur!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat zit hem aan de ene kant in de persoonlijke aanpak. Ik vind een natuurlijke klik heel belangrijk en mensen merken dat. Daarnaast heb ik veel internationale ervaring in wat ik doe. Ik help bedrijven met (internationale) groei, zichtbaarheid en persoonlijke ontwikkeling, en kan dat doen met de juiste kennis omdat ik dit zélf heb ervaren.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Samenwerken met je partner betekent dat je veel met je onderneming bezig bent. Veel met elkaar bezig bent. Soms is het nodig elkaar er even aan te herinneren om tijd voor jezelf te nemen. Dingen afzonderlijk van elkaar te ondernemen en niet altijd over werk te blijven praten. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder naar het buitenland gegaan om te ondernemen.

Wat is je toekomstvisie?

Als persoon wil ik me graag verder ontwikkelen als moderator voor events. Vind het superleuk om kennis uit te wisselen, een podium te delen met andere experts en een discussie aan te gaan over uiteenlopende onderwerpen. Voor mijn bedrijven wens ik groei en continuïteit, zodat internationale activiteiten uitgebreid kunnen worden. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!