De Burnout

Contactpersoon: Chantal van der Leij
Onderneming: De Burnout
Website: http://www.deburnout.nl

Wie ben je?

Ik ben Chantal van der Leij, burn-out ervaringsdeskundige en gefascineerd door alles wat met het brein en mindset te maken heeft. Ik ben een heel erg bezig bijtje en krijg ontzettend veel energie van mijn onderneming. Ik bedenk altijd veel om over te schrijven of om te gaan doen en ben dan ook altijd razend enthousiast. Ik kan dan weinig geduld opbrengen om het uit te werken, maar je kunt niet alles tegelijkertijd. Het verdelen van mijn tijd vind ik dan soms ook wel lastig, maar net zoals iedereen heb ik maar 24uur op een dag, waarvan ik het ook super belangrijk vindt om goed te slapen.
Slapen zorgt er namelijk voor dat jij de energie hebt die jij elke dag nodig hebt om te kunnen ondernemen.

Naast mijn passie voor De Burnout geniet ik iedere dag van de natuur door een mooie wandeling met de honden. Ik mag super graag koken en laat mij dan ook vaak inspireren door de foodies op instagram.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 8 jaar lang thuis gezeten i.v.m. meerdere burn-outs. In 2017 ben ik nog wel een half jaar in loondienst geweest, maar ook dat resulteerde weer in een burn-out. Eigenlijk ben ik altijd zoekende geweest hoe ik uit mijn burn-outs kon komen en er niet weer in terecht kon komen. Dit is een
behoorlijk lang gevecht geweest, maar gelukkig met een succesvol resultaat. De aanhouder wint!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Doordat ik in 15 jaar tijd 5 burn-outs heb gehad en steeds niet goed herstelde was ik er op mijn 32e helemaal zat van. Ik heb mijn eigen methode ontwikkeld om te herstellen en weet nu ook dat ik geen burn-out weer krijg. Ik kwam er achter dat heel veel mensen met een burn-out hiermee strugglen, waardoor ik besloot om mijn methode te gaan delen. Ik werd zo ontzettend blij van mijn eigen methode dat ik het ook als een roeping zie om dit te verspreiden.

Het ondernemerschap zorgt ook voor vrijheid, waardoor ik veel beter in balans kan leven.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb heel erg geleerd om alles in goede banen te leiden en in balans te leven. Mijn agenda is eigenlijk altijd leeg en als ik afspraken plan dan verdeel ik deze altijd.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De Burnout is uniek, omdat ik niet alleen ondersteun en begeleid om stap voor stap te herstellen van een burn-out, maar ook een stap verder ga en mensen leer te leven vanuit hun hart. Sinds dit jaar ondersteun en begeleid ik ook bij een leven na een burn-out, want ook dat brengt veel vragen met
zich mee. Door hier alleen op de juiste manier mee om te gaan kun jij leven vanuit je hart.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het bereiken van mensen met een burn-out heb ik zeker onderschat. De mensen die mij inmiddels kennen zijn heel erg enthousiast en vinden het super fijn dat ze op mijn pad zijn terecht gekomen. Vaak komen mensen pas bij mij, als ze al hulp hebben gehad en zonder resultaat. Dit is alleen niet bevorderlijk voor je burn-outherstel. Het scheelt je heel veel tijd en energie als je direct de juiste hulp krijgt bij een burn-out. Ik zou daarom nog veel meer mensen willen bereiken, maar ik heb ontdekt dat dit lastiger is dan ik
had verwacht.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Veel meer naar je hart luisteren. Je gaat er altijd van uit dat iemand die al langer ondernemer is weet waar die het over heeft en dat is ook absoluut zo, maar als je hier niet je eigen draai aan geeft verlies je jezelf hierin snel. Dit is dan ook echt een tip van mij: blijf altijd bij jezelf in welke vorm dan ook. ‘Jij bent je onderneming’

Wat is je toekomstvisie?

Via De Burnout komen er nog meer onderwerpen waar weinig over gesproken wordt, maar die wel heel erg van belang zijn. Bijvoorbeeld geldstress. Één van de oorzaken van een burn-out naast je persoonlijkheid. Ik ben ook budgetcoach en dat wil ik nog veel meer gaan combineren met De Burnout.

Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken met een burn-out, want het hoeft niet lang te duren om te herstellen zolang je maar de juiste tools hebt.

Ik gun het iedereen om te leven vanuit hun hart en daarmee wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren.

Daarnaast ga ik ook bloggen op chantalvanderleij.nl over een heleboel onderwerpen die een taboe zijn voor vrouwen, maar geen taboe hoeven te wezen. Het worden stuk voor stuk onderwerpen waar ik zelf ervaring in heb en elke keer wanneer ik daar over spreek vinden vrouwen dit zo ontzettend fijn, want ik maak het bespreekbaar. Een burn-out is vaak ook nog een taboe en dat is jammer, want door er over te praten kom je al dichterbij je herstel. (Achter de schermen ben ik al bezig om de website klaar te maken en de eerste artikelen te schrijven, dus de kans is groot dat wanneer het interview online komt dat het eerste artikel al online is)

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!