De Content Coach

Contactpersoon: Emel Koç
Onderneming: De Content Coach
Website: https://www.decontentcoach.nl/

Wie ben je?

Mijn naam is Emel Koç en ik ben De Content Coach voor creatieve ondernemers die consistent zichtbaar willen zijn bij potentiële klanten door zelf aan de slag te gaan met kick-ass content.

Samen met mijn vriend en kat woon ik in een appartement in het centrum van Almere. Waar we nu in coronatijd veel tijd met elkaar doorbrengen! Ik leerde mijn vriend kennen nóg voordat er Tinder bestond (7,5 jaar geleden).

Ik breng mijn tijd veel achter de laptop door, maar ook in de sportschool en in het park! Heb je ooit iemand een fooddance zien doen? Dat is een dansje die je doet wanneer je eten écht heel lekker vind. Nou dat doe ik dus, op het moment dat ik echt aan het genieten ben van eten! Dat eten moet dan wel vegetarisch en het liefst zelfs vegan zijn. Want ik ben zo’n 3 jaar geleden gestopt met het eten van dieren.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen, studeerde ik Communicatie aan de hogeschool Windesheim in Almere. Naast mijn studie deed ik altijd aan nevenactiviteiten. Ik zette mij in voor de stad door ambassadeur te worden van StudentInAlmere. Ik schreef voor de krant om het culturele aanbod in Almere op de kaart te zetten, onder de noemer Uit in Almere. Toen ik steeds vaker de vraag kreeg of ik niet ook klussen aannam zoals het schrijven van marketingcommunicatieplannen en het beheren van social media, dacht ik dat het wel tijd werd om mij in te schrijven bij de kvk. Zo gezegd, zo gedaan. 1 februari 2020 was dit twee jaar geleden!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Om te gaan ondernemen zat al een hele tijd in mijn hoofd voordat ik mij inschreef bij de kvk. Alleen wist ik nooit in wat ik wilde gaan ondernemen, wel wist ik dat ik het allerliefste voor mezelf wilde werken. Omdat ik dan alles zelf kon bepalen. Dat leek mij heerlijk!

Toen na mijn studie mij inschreef bij de kvk, had ik eigenlijk nog steeds geen idee welke richting ik precies op wilde. Behalve dat ik deed waar vraag naar was op het gebied van marketing en communicatie. Want daar was ik immers voor opgeleid!

Doordat ik ooit schreef voor Uit in Almere kwam ik steeds meer in aanraking met organisaties in de creatieve sector. Denk aan een Cultuurfonds of een theatergroep. Daar kwam ik heel veel in contact met creatieve ondernemers die vertelde mij offline zoveel toffe verhalen over al het werk wat ze maakte. Alleen online? Daar kon ik het niet echt terug vinden. Toen begon het te kriebelen. Ik kon niet geloven dat al die creatieve ondernemers met zulke toffe verhalen, missies en visies niet gehoord werden. Daar wilde ik verandering in brengen. Hoe? Dat kwartje viel later pas.

Ik stond samen met mijn vriend de afwas te doen, na een dag werken. Die middag had ik een van de zovele sessies die ik had met studenten om de content van de school waar zij naartoe gaan, te beheren en te creëren. In feiten was ik deze studenten aan het coachen in het maken van content en het publiceren daarvan. Terwijl ik mijn vriend vertelde over mijn dag, viel het kwartje. Ik zag het helemaal voor mij “De Content Coach”.

Die avond ging ik nog aan de slag met het uitzoeken of anderen zich ook content coach noemde, of de naam nog beschikbaar was bij de kvk en of ik een domein aan kon maken. Nu bestaat De Content Coach bijna een halfjaar en door corona kan ik mij nu nóg meer focussen op mijn bedrijf. Voorheen had ik altijd heel veel freelanceklussen tegelijk lopen. Dit zijn er nu veel minder, want zoals je wellicht weet licht de culturele sector een beetje op z’n gat..

Met volle overgaven ben ik nu keihard aan het bouwen aan De Content Coach. Met De Content Coach zorg ik er samen met de creatieve ondernemers voor dat zij consistent zichtbaar zijn bij hun potentiële klanten. Dit doe ik met langdurige Contentsessie-trajecten en met een cursus genaamd De Content Courses. Tijdens het traject of de cursus leren creatieve ondernemers om zelf hun verhaal naar buiten te brengen. Want wanneer een ondernemer zijn/haar verhaal zelf vertelt, dan spat de passie ervan af. In tegenstelling tot wanneer iemand anders de communicatie en marketing voor je uithanden neemt. Want dan moet iemand anders dat verhaal voor je vertellen.. en dan komt het verhaal niet tot z’n recht.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ooit had ik echt een hele grote haat-liefdeverhouding met plannen en dit is zacht uitgedrukt. Eigenlijk verafschuwde ik het, het voelde als een belemmering om een planning te hebben. Iets dat als in beton gegoten staat en je niet meer om heen kunt. Gelukkig is dat in de afgelopen jaren veranderd en ben ik gaan houden van plannen. Een goede planning is echt het halve werk. Maar je moet wel actie ondernemen want met alleen een planning kom je er niet.

Alle activiteiten die ik doe, staan in mijn agenda (Google Calender) en in mijn fysieke planner. Sporten staat dus als een afspraak in mijn agenda, een avondje uit met mijn vriend ook of een afspraak met vriendinnen. Doordat ik alles in mijn agenda zet, is het een afspraak. Of dit het er nou eentje is met mezelf of met iemand anders het is en blijft een afspraak. Op deze manier krijg ik dingen gedaan, blijf ik fit en zie ik mijn vrienden en familie regelmatig. Dat zou anders zijn geweest zonder plannnig..

Wat maakt jouw onderneming uniek?

In Nederland zijn er maar weinig goede cultuurmarketeers. Omdat ik tot over mijn oren in de culturele organisaties heb gezeten begrijp ik creatieve ondernemers en creatieve organisaties super goed en daarbij ben ik zelf ook een creatieve ondernemer!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Als ondernemer sta je altijd “aan” en dat viel mij afgelopen zomer best zwaar. Misschien kwam dat ook omdat ik toen best veel freelanceklussen in een keer had lopen. Het heeft mij toen wel doen beseffen en besluiten welke kant ik wél op wilde. Nu vind ik dat “aan” staan helemaal niet erg. Ik zie ondernemerschap nu als één grote uitdaging waarin ik mezelf en mijn onderneming alleen maar beter kan ontwikkelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik iets over kon doen, dan zou ik vaker voor mezelf kiezen en beter naar mijn intuïtie luisteren!

Wat is je toekomstvisie?

Dit jaar wil ik in totaal 100 vrouwelijke creatieve ondernemers hebben geholpen met het consistent zichtbaar worden bij hun potentiële klanten. Elk jaar wil ik dit stukje bij beetje opschalen én daarnaast ben ik ook bezig met De Content Community wat een fysieke plek wordt waar creatieve aan de slag kunnen en een plek hebben om content te creëren en de mogelijkheid hebben om van elkaar te leren. In 2021 wil ik deze fysieke plek hebben geopend! Nog veel werk aan de winkel voor de komende maanden dus!

Fotocredit: @odette_denijsfotografie

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!