De fundering is je succes

Toen wij drie jaar terug een huis bouwden moesten we echt uit de grond beginnen. Mijn geduld werd aardig op de proef gesteld. Het liefst wilde ik zo snel mogelijk het eindresultaat zien. Pas toen kwam ik erachter hoe belangrijk het is om aandacht en tijd te besteden aan de  fundering. Deze fundering is de ultieme basis die zorgt dat de woning elke uitdaging aan kan.

Vaak heb je als bewoner niet in de gaten hoeveel materiaal er in de grond zit wat je nooit weer terug ziet. Maar zonder dit materiaal zakt je woning als een zoutzak in elkaar.

Deze vergelijking maak ik regelmatig met een onderneming. Ook hier is een steengoede fundering van groot belang. Zonder deze steengoede fundering kun je de uitdagingen die je tegenkomt niet aan. Je onderneming zakt in elkaar en het succes wat je nastreeft komt maar niet naar je toe.

Ondernemen is zoveel meer dan alleen wat foto’s en informatie delen. Het is jouw eigen basis die voor succes zorgt. 80% van je onderneming is namelijk inner work en bestaat o.a. uit je eigen energie en mindset. De overige 20% mag je aan de strategie besteden. Jouw klanten kopen veel meer dan je product of dienst. Het gaat om je enthousiasme, de energie die je uitstraalt, het verhaal waarin je je doelgroep meeneemt en hoe je jezelf opstelt. 

Hoe graag je ook gelijk klanten wilt. Het is zo belangrijk om eerst aan het werk te gaan met jezelf. Blijf dit ook doen. Jouw fundering kan altijd steviger. Zo ben ik dagelijks bezig met mijn fundering zodat blijft staan als een huis.

Hier bestaat je fundering uit:

  • Je eigen energie: Het succes begint bij de basis. Jouw energie. Het is zo belangrijk dat je dagelijks doet wat je echt leuk vindt. Dit straal je uit. Jouw energie is de aantrekkingskracht van klanten. Daarnaast zijn beweging en voeding hier een groot onderdeel van. Zorg dat je hier een routine van maakt, geef niet op. Ook niet als het even tegen zit.
  • Je Persoonlijkheid: Welke gedachtes zend je constant uit. Welke belemmeringen en overtuigingen houden je tegen waardoor je niet voluit gaat. Deze gedachtes komen ergens vandaan; uit het verleden, uit iets wat je hebt meegemaakt of iets wat telkens tegen je gezegd is.
  • Verbinding: omcirkel je met de juiste mensen en de juiste energie. Jij bent een gemiddelde van de vijf personen die het dichtst bij je staan. Zorgen zij juist voor punitiviteit of kosten ze jouw energie. Durf LEF te tonen door keuzes te maken.
  • Strategie: Wie ben jij, welke impact wil je maken, wat is je verlangen, waar droom je van, waarom doe je wat je doet en wat is je GOUD?
  • Zichtbaarheid: De nummer één strategie voor je succes. Zonder zichtbaarheid geen klanten. Zomaar iets online gooien heeft geen zin. Daar moet over nagedacht zijn. Het moet je doelgroep raken, het moet emotie oproepen. 

Ondernemen moet fun zijn. Bij alles wat je doet moet je plezier hebben, dat hou je vol. Doe geen dingen omdat anderen zeggen dat ze moeten. Wat bij een ander werkt hoeft bij jou niet te werken. Je moet er gevoel bij hebben.

Juist door uitgebreid aandacht te geven aan jouw steengoede fundering kun je elke uitdaging aan en weet je elke kans te pakken. 

Een nieuwe fundering is belangrijk, maar juist ook het onderhouden hiervan. Het levert je inzichten op. Soms zul je moeten werken aan overtuigingen of blokkades die je in de weg zitten.

Werken alle dingen die je doet nog? Past het nog bij je of wil je juist een andere richting op. Jouw gevoel moet goed zijn. Als jij plezier hebt straal je dat uit en is dat je aantrekkingskracht. Je gaat moeiteloos ondernemen en komt in de flow terecht.

Over Anne-lys

Ik help, motiveer en inspireer jou om op te staan als rolmodel waarbij jouw verleden je kracht is. Jij hebt iets bereikt wat een ander graag wil bereiken. Het GOUD zit in je. Daarmee heb je de oplossing voor het probleem van een ander.

Op tweejarige leeftijd is bij mij de motorische handicap Cerebellaire Ataxtie ontdekt. Lange tijd voelde ik me anders dan anderen, ben ik veel gepest, werd ik niet gehoord en gezien en had men weinig tot geen vertrouwen in me. Inmiddels ben ik uitgegroeid naar een succesvolle onderneemster, ben ik moeder, is de tweede op komst, heb ik de liefste man en ga ik dagelijks voor mijn dromen. Een ware transformatie wat ik jou ook zo gun. Je mag me altijd contacten via contact@ondernemenmetflow.nl of neem een kijkje op www.ondernemenmetflow.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!