De Talentontwikkeling Strateeg & TheTrueTalentTeam

Contactpersoon: Rowanda Blijenberg 
Onderneming: De Talentontwikkeling Strateeg (eenmanzaak) en mede-eigenaar van TheTrueTalentTeam
Website: www.thetruetalentteam.nl 

Wie ben je?

Hallo! Ik ben Rowanda Blijenberg. Ondernemer met een mega grote passie voor de ontwikkeling van mensen en teams, trotse inwoner van Breda en ik hou ontzettend van lekker eten en borrelen met vrienden. Als ondernemer help ik professionals, ondernemers en teams om kritisch naar zichzelf te kijken om hun prestaties te verbeteren. Dit doe ik vanuit mijn eenmanszaak De Talentontwikkeling Strateeg in de vorm van 1 op 1 sessies en teamsessies. Daarnaast ben ik mede-eigenaar en CEO van TheTrueTalentTeam, een product- en kennisbedrijf gespecialiseerd in Talentontwikkeling.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na het behalen van mijn diploma als Communicatieadviseur liep ik in juli 2015 de Kamer van Koophandel binnen om mij in te schrijven als zelfstandige. Ik wist niet wat ik later wilde worden, maar ik wist 1 ding: ik wilde ondernemen. Mijn ondernemersavontuur begon dus direct na mijn studie. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Hoewel ik niet uit een ondernemersgezin kom wist ik altijd al dat ik graag wilde ondernemen. De eerste 2 jaar van mijn ondernemerschap ‘stuiterde’ ik van het ene project naar het andere, was ik onderdeel van een startup, stapte ik bijna in een BV met 3 andere ondernemers en beëindigde ik diezelfde samenwerking weer. Resultaat; een uiteenlopend portfolio, stilval van klussen doordat mijn expertise onduidelijk was, vermoeidheid en zo verder. Ik deed vooral wat ik dacht dat ik ‘moest’ doen of wat anderen bij mij vonden passen.

Na 2 jaar avontuur met ups & downs werd ik geïntroduceerd in de wereld van Talentontwikkeling. Ik ervaarde zelf een Talentscan van TheTrueTalentTeam, genaamd de Me.-scan, en alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Ik kreeg inzichten in mijzelf die ik jaren eerder had willen hebben en kwam heel dicht tot mijzelf. 

Ik raakte verliefd op de instrumenten die TheTrueTalentTeam heeft ontwikkeld en startte zelf de opleiding tot Me.-coach in 2017. Ik ging daarna zelf de opleidingen verzorgen, werd verantwoordelijk voor de Academy van TheTrueTalentTeam en onderdeel van het managementteam. Toen begon het ondernemen pas echt. In 2019 werd ik mede-eigenaar van het bedrijf en CEO van TheTrueTalentTeam Benelux. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Als ik ergens – nog steeds – veel in te leren heb is het in het verdelen van mijn energie. Ik heb er een handje van om te veel in 1 dag te willen proppen. Mijn ondernemen combineer ik met quality time met mijn vriend, vrienden en familie onder het genot van een drankje en lekker eten en daarnaast besteed ik tijd aan sporten. Gemiddeld werk ik 38 tot 40 uur per week. Als ik in de avonduren of weekend tijd besteed aan mijn onderneming of werk is dat vooral omdat ik heel graag blijf leren en ontwikkelen en daar ook energie van krijg.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De tools waarmee ik werk zijn niet puur gericht op gedrag. Want gedrag gaat eigenlijk over alles wat je al van jezelf weet. Ik richt mij juist op datgene wat jouw gedrag aanstuurt op een onbewust niveau. De Talentscan die ik gebruik (de Me.-scan) geeft zicht op onbewuste patronen en onbewuste aansturingsmechanismen van jouw gedrag. Er zit geen oordeel in, het is cultuur onafhankelijk en richt het zich puur op jou als individu. Als je met mij hebt gewerkt heb je inzicht gekregen in potentieel en kwaliteiten die in jouw natuur liggen waar jij je zelf nog niet van bewust was en neem ik je mee in gedragspatronen die niet meer voor jou werken. 

Daarnaast werk ik vooral op gevoel, maak ik graag écht verbinding en kijk ik open naar de groeimogelijkheden van jou als individu of van het team. Ik durf de vinger op de zere plek te leggen en kan erg kritisch zijn. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Absoluut. Wat ik heb onderschat is dat naast de expertise die jij aanbiedt als ondernemer, het ondernemen zelf ook echt een vak is wat je moet leren. Het is superbelangrijk om naast groeien in je eigen vakgebied en expertise ook te blijven investeren in het leren ondernemen.  

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder ‘haast’ hebben en kleinere stapjes nemen. Een vriendin van mij zei eens: “je gaat altijd als een raket zonder achterom te kijken.” Hierdoor vierde ik nooit succesmomenten en zag ik mijn eigen groei niet meer. Dat leidde soms tot ontevredenheid en een leeg gevoel.  Nu neem ik af en toe de tijd om even stil te staan en te genieten van waar ik nu sta en wat dat mij brengt.

Wat is je toekomstvisie?

Het grappige is dat ik vroeger altijd een hekel had aan deze vraag. Ik leef heel erg in het moment en in het nu. Als ik vroeger over de toekomst nadacht waren mijn plannen zo groots dat het mij eerder verlamde dan dat ik daardoor ik actie kwam. Mijn toekomstvisie of -droom nu is dat ik in mijn werk verbinding kan blijven voelen, een bijdrage kan leveren en groei mag blijven ervaren met mijn klanten en dat ik TheTrueTalentTeam kan laten groeien met een online leeromgeving. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!