De verzorging van extensions

Er gaan zoveel verschillende verhalen rond over hoe jij je extensions zou moeten verzorgen, en ik wil jou mee nemen in mijn inmiddels 12-jarige ervaring met hairextensions in de praktijk en niet uit boekjes.

Laten we starten met slapen, ik houuuuu van slapen, maar dat ter zijde ;).
Ik hoor altijd verschillende verhalen rondgaan in de salon over hoe mensen slapen met hun extensions.
De nummer 1 regel wat ik iedereen op het hart zou willen drukken is: SLAAP NIET MET NAT HAAR !!
‘ja maar ik heb dat maar 1x gedaan’  1 keer, is 1 keer teveel.
Je haar en dan vooral boven in bij de aanhechtingen van de extensions dient helemaal droog te zijn.
Ik merk dat ik soms mensen bijna smeek om met hun gehele haar droog te slapen, maar dit is zo’n belangrijke regel.
Je extensions( en dat bedoel ik alle soorten, wax/weave etc) kunnen namelijk ontzettend gaan klitten en vilten bij en boven de aanhechting. Deze knopen krijg je er vrijwel niet uit, plus het beschadigt jouw eigen haar en je extensions.
En dat is zonde en niet nodig toch ?
Maar dan is er ook nog de vraag, wat doe je met je haar tijdens het slapen?
Gewoon los, een knot, een vlecht, als een palmboompje boven op je hoofd binden?
Ik raad je aan het in een of twee lage vlechten te dragen. Wanneer jij het bovenop jouw hoofd vastbindt, heb je de kans dat als jij je omdraait/beweegt in de slaap ( ik ken niemand die de de hele nacht braaf zonder te bewegen op de rug ligt) je elastiek steeds een klein beetje in je haar snijdt. En dat zou om een aantal haartjes per nacht gaan, maar ik hou mijn eigen haar en de extensions toch liever allemaal compleet.

Maar dan moeten je extensions een keer gewassen worden, als je geen extensions gewent bent voelt dit behoorlijk zwaar aan als die hele bos nat is.
Qua shampoo en conditioner raad ik altijd producten aan voor droog en beschadigd haar. Dit werkt op de Extensionqueen hairextensions prima.
Maar als jij extensions van een mindere kwaliteit hebt kan het zijn dat je erg moet oppassen wat voor een producten je neemt omdat een shampoo met fruitzuren dan absoluut niet bevorderlijk zijn voor het haar. 
Na je shampoo neem je altijd een goede dot conditioner en verdeel dit door je haar vanaf je oorlel tot onder aan de puntjes. Laat dit maar even intrekken, was je oksels, scheermesje over je benen ;), en daarna spoel je de conditioner weer uit.
Dep en knijp vervolgens met een handdoek je haar voorzichtig handdoek droog.

En dan kan je styling beginnen! Föhn je haar op de minst hete stand droog. Geef geen hele wilde headbangende rockshow, gewoon voorzichtig alles naar beneden föhnen. Ik gebruik bij het fohnen altijd een borstel waarmee ik het haar tijdens het föhnen gelijk uitkam en het al een beetje in model föhn.

Je mag het ook natuurlijk op laten drogen. Maar denk er aan dat het met extensions allemaal wat langer duurt dus gooi even een handdoek om je schouders heen om die irritante koude natte plek op je rug te voorkomen.
Zorg wel dat je je mooie lokken wel goed klitvrij houdt door ze 2x per dag goed te borstelen. Verdeel je haar in lagen en kan het laag voor laag goed uit tot aan de aanzet.

Wil jij je extensions krullen of steilen (i love it!) gebruik een hittebeschermer voor je haar en denk er aan dat je de tangen niet op de heetste stand zet, dit kan je extensions beschadigen/verbranden.

Het gevolg hiervan is steeds droger/stugger wordend haar. En niemand zit te wachten in een wilde cavia op haar hoofd toch ?!
Een voedende serum of crème die het haar in trekt en verzorgd is prima om te gebruiken.

En denk er aan, hoe beter jij voor je extensions zorgt, hoe langer jij er plezier van gaat hebben

Succes! 

Liefs, Maaike

Of ga naar mijn website.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!