fbpx

Dianta’s Hairdesign

Dianta’s Hairdesign

Contactpersoon: Dianta Kuiper
Onderneming: Dianta’s Hairdesign
Website: www.diantashairdesign.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Voordat ik helemaal voor mijzelf ben begonnen heb ik in loondienst gewerkt in een andere kapsalon. Ik ben hier begonnen als stagiair en ben daar uiteindelijk gebleven.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Ik kreeg helaas geen vast contract aangeboden, het was een klein bedrijf waar ik werkte en mijn werkgever durfde geen vast contract aan. Ik ben toen gaan onderzoeken waar ik mijzelf het liefste zag staan. Heb proefdagen mee gelopen in verschillende salons. Ik kon alleen de juiste sfeer en stijl niet vinden waar ik mijzelf thuis voelde. Ik ben toen op zoek gegaan naar een zzp plek, een kapsalon waar ik mijn eigen stoel huurde, dat klonk wel goed! Na veel gesprekken en meeloop dagen vond ik hier ook niet wat ik zocht. Ik dacht ik zoek eens uit wat het zou kosten als ik helemaal voor mijzelf begin. Hier kwam al snel uit dat dat makkelijker ging dan ik dacht. Ik ben samen met mijn boekhouder opzoek gegaan naar het juiste pand en die vond ik op de Breedstraat midden in de stad Alkmaar!”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Mijn onderneming maakt zichzelf uniek omdat ik met biologische & ecologische producten werk. Ik werk met het merk OWAY wat staat voor “the organic way”. De producten zijn helemaal vrij van synthetische parfum, parabenen en sulvaten. Ook de kleuringen van oway zijn ammonia vrij en op basis gemaakt van zachte boters. Ik ben zelf ook in Italië geweest waar oway op biodynamische boerderijen word geteeld ontzettend mooi en inspirerend om te zien.”

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Ik ben eigenlijk geen verassingen tegen gekomen in het ondernemerschap.  Wat mij wel opvalt is dat er grote pieken en dalen in klandizie zit. Als je in loondienst werkt ben je je hier niet zo bewust van. Als ondernemer let je hier toch wat meer op.”

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Als ik 1 ding zou over kunnen doen is het dat ik nog meer bij mezelf blijf. Niet moet denken wat anderen ervan vinden. Als ik het een goed idee vind en dit bij mij vind passen dan slaat dit vaak aan bij mijn klanten, omdat mijn klanten speciaal voor mij komen en mijn sfeer en passie prettig vinden.”

Waar wil je naartoe groeien?

“Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk klanten blij maken. Ik wil een kapper blijven die op de hoogte is van alle trends en deze ook kan bereiken met biologische & ecologische producten. Dit omdat mensen vaak niet weten dat betere producten voor mens en dier niet altijd hoeft te betekenen dat je niet mee kan doen met de trends. Ik hoop mensen hier nog bewuster van te kunnen maken. Ik sta voor persoonlijke aandacht, mijn klanten moeten zich gezien voelen en de tijd dat ze bij mij zijn echt zien als een uitje waar ze naar uitkijken. Ik hoop dit te kunnen vast houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader