Digital Roadmap

Contactpersoon: Danique Plaatzer
Onderneming: Digital Roadmap
Website: www.digital-roadmap.nl

Wie ben je?

Hi! Mijn naam is Danique (30 jaar) en ik help andere ondernemers en bedrijven op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) en content. Daarnaast onderhoud ik een reisblog waarop ik veel over bestemmingen schrijven en over werken op reis. Samen met mijn vriend woon ik in het zuiden van het land, net onder Breda.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Nadat ik was afgestudeerd aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie heb ik eerst een jaar als redacteur gewerkt bij een uitgeverij. Na dat jaar ben ik verdergegaan als freelancer en heb ik voor verschillende boekuitgeverijen en een reclamebureau gewerkt. Maar ik zou dat nog niet echt ondernemen noemen. Het op freelance basis werken was meer een mooie oplossing omdat het op dat moment wat lastiger was om een vaste baan te vinden als redacteur. Wel leek het mij bijzonder om het werk op te pakken al freelancer.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2015 heb ik voor zes maanden gereisd en in 2016 ben ik ook weer voor 2,5 jaar naar de andere kant van de wereld vertrokken. En dat is voor mij de belangrijkste reden waarom ik vervolgens echt ben begonnen met ondernemen: de vrijheid die het oplevert. Zelf kunnen beslissen waar je werkt en wat je precies doet. Ik vind dat ontzettend fijn.

Wel heb ik een switch gemaakt in de werkzaamheden die ik doe. Ik doe bijna geen redactiewerk meer, maar geef trainingen en coaching op het gebied van SEO en schrijf SEO-teksten en blogs. Een aantal jaar geleden ben ik tijdens het reizen begonnen met mijn reisblog The Wandering Mind. Omdat ik dit goed wilde aanpakken, ben ik mij op dat moment gaan verdiepen in SEO. Ik vond het zo tof om te zien hoe de bezoekersaantallen en de interactie met deze bezoekers elke maand weer groeide. Gewoon door handige en waardevolle informatie te delen en deze goed te optimaliseren zodat het gevonden werd in Google. Het werd voor mij een uitdaging om steeds verder in SEO te duiken en er nog meer uit te halen.

Toen ik het reizen in 2018 combineerde met online ondernemen kwam ik veel andere ondernemers tegen die hiermee struggelden. Ze begrepen niet hoe Google werkte en hoe ze daarin gevonden konden worden. Ik merkte dat ik er echt energie van kreeg om ze hiermee op weg te helpen, en zo ben ik op het idee gekomen van Digital Roadmap.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Hoewel ik enorm van vrijheid hou, is het niet zo dat ik altijd alleen maar werk wanneer ik daar zin in heb. Ik houd juist ook van structuur en werk daarom dagelijks met een planning en themadagen. In het weekend kijk ik vaak welke werkzaamheden er aankomende week moeten gebeuren. Die plan ik dan in, maar ik hou altijd wat ruimte over voor onverwachte zaken. Mijn vriend werkt in loondienst en daarom gaat doordeweeks elke ochtend de wekker op hetzelfde tijdstip. Sommige ochtenden ga ik dan eerst wat sporten en daarna ga ik aan het werk. In het ‘normale’ dagelijkse leven werk ik ook graag vanuit een co-working space om contact te houden met andere ondernemers. Als ik thuis werk, neem ik vaak uitgebreid de tijd rond de lunch om even naar buiten te gaan. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte waarvan ik uiteindelijk alle ins en outs heb leren kennen. Het is ontstaan uit iets waarin ik zelf ooit de eerste stappen heb moeten zetten en daarbij geen kennis direct kon overnemen van andere mensen. Hier heb ik dan ook heel wat tijd in gestoken, maar uiteindelijk heeft het mij zo veel prachtige resultaten opgeleverd. Hierdoor weet ik enerzijds hoe overweldigend het soms kan voelen als je je website wilt optimaliseren op het gebied van SEO. Want waar begin je in hemelsnaam? Maar anderzijds weet ik ook hoe geweldig het voelt als je eindelijk groeit en maar blijft groeien. En daardoor echt in contact komt met jouw ideale doelgroep. Daarom help ik mensen om de basis van SEO goed neer te zetten. Zodat zij ook kunnen groeien en hun waardevolle kennis gevonden wordt. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het ondernemen zelf niet echt, op persoonlijk vlak wel. Ik heb wel even wat hordes moeten nemen voor ik mijn onderneming echt van de grond kreeg. Dit kwam puur door onzekerheid en het alles zelf willen doen. Gelukkig is mijn mindset enorm gegroeid en vraag ik anderen nu gewoon om hulp. Je hoeft niet alles zelf te kunnen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meer focus aanbrengen in mijn onderneming en mijzelf beter op waarde schatten. Ik heb te lang van alles en nog wat willen aangrijpen waardoor ik in het begin maar bleef aanrommelen. Terwijl het juist veel beter gaat als je je op één ding focust. Ook levert dat veel meer rust op. Ik krijg daardoor veel meer voor elkaar. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik hoop heel veel ambitieuze ondernemers te mogen helpen met SEO en content. Er zijn zo veel prachtige ondernemers die echt een boodschap te vertellen hebben, maar gewoon niet gevonden worden. Zonde! Ik hoop ze daarbij te kunnen helpen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!