DK Human Resources

Wie ben je?

Ik ben Deniz, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn echtgenoot en mijn dochter van 3 jaar in Zaandam. Ik ben gedreven, enthousiast en leergierig. En niet te vergeten nieuwsgierig! Ik ben nieuwsgierig naar jou en naar jouw onderneming. 

Verder ben ik gek op lezen, Netflixen, citytrips, architectuur en geschiedenis. Ook is mijn interesse in urbex (urban exploring) het fotograferen van verlaten plekken groot. Ik vind het gaaf om verlaten oude historische gebouwen te zien. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen

In 2014 heb ik mijn Hbo-opleiding Human Resource Management afgerond, sindsdien ben ik werkzaam in het HR-werkveld.  Zo heb ik HR-werkzaamheden mogen doen bij verschillende organisaties, van hoveniersbedrijf tot de politie. Ik heb mijn kennis en vaardigheden bij verschillende organisaties mogen toepassen, waardoor ik gauw wist welke richting ik wou inslaan om meer plezier uit mijn werk te halen. 

Verder zet ik mezelf graag in voor diversiteit op de werkvloer, het liefst zie ik een weerspiegeling van de samenleving binnen de organisaties. Vrouwen in de top hebben we min of meer bereikt, maar vrouwen van verschillende culturele achtergronden daar is nog een lange weg te gaan. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na de geboorte van mijn dochter had ik meer behoefte aan rust en vrijheid. Het was toen heel moeilijk om een parttimebaan te vinden waarvan je deels kon thuiswerken.  Ik werkte toen nog bij de politie voor 36 uur en kreeg daarnaast ook vaak vragen over HR gerelateerde zaken van beginnende ondernemers, maar ook of ik tijd had voor projecten was een veelvoorkomende vraag.  Dit zag ik als een kans en heb toen de keuze gemaakt om gewoon de stap te zetten richting het ondernemen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk parttime en dat doe ik voornamelijk vanuit huis, indien gewenst kom ik af en toe op locatie en voor de rest ben ik eigenlijk online altijd bereikbaar. Als mijn klant/werkgever met mij nog een zoom meeting wil om 19.00 dan is dat mogelijk, dan deel ik mijn werkdag gewoon anders in. Ik neem dan bijvoorbeeld de volgende dag vrij of ik begin later met werken. Ik maak voor het ondernemen altijd plannen en overleg dat ook met mijn klant/werkgever. Ik vind mijn privé-werk balans belangrijk, omdat ik naast het ondernemen ook fulltime moeder ben. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn aanpak, interesse en nieuwsgierigheid naar de persoon achter de organisatie. Ik vind het fijn om eerst in kaart te brengen wie mijn klant is, wat mijn klant wil en wat ik zie vanuit mijn kennis en kunde. Daarnaast ben ik hands on, ik help waar ik helpen kan, en pak graag dingen op. Ik kan goed luisteren maar als er actie nodig is ben ik er snel bij. Verder ben ik betrokken en denk graag mee, ik noem mezelf voor niets een schakel tussen mens en organisatie. Betrokken en verbonden niet alleen voor (meer) succes maar ook voor zingeving. Verder help ik bedrijven niet alleen met personeelszaken maar ook andere (administratieve)werkzaamheden ik ben gewoon de helpende hand. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, het zichtbaar maken van jezelf en je diensten verkopen vergt tijd en energie. Zelf vind ik leuk om content te gaan verzinnen voor mijn website en/of social media maar dat er zoveel tijd in zou zitten zag ik niet aankomen. Ook het benaderen en trekken van klanten is iets waar goed over nagedacht moet worden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou strategischer aan het werk gaan door een planning te maken met doelen en hoe je dingen gaat aanpakken. Ik zou dus echt alles tot de puntjes uitwerken, zodat ik niet achteraf nog moet denken hoe ik iets ga aanpakken. Dus in theorie zou ik alles uitwerken, zodat ik daarna echt kan beginnen met het ondernemen van acties. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil graag de expert zijn in diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer, ik zie op gebied van diversiteit wel een vooruitgang bij bedrijven, maar ik wil eigenlijk laten zien waarom het nodig is en niet waarom het moet. Ik vind het mooi om de weerspiegeling van de samenleving binnen een bedrijf te zien, en vind het niet van deze tijd als een leidinggevende zich nog druk maakt om kandidaten of medewerkers met een neuspiercing.  

Daarnaast wil ik mezelf verder ontwikkelen in coaching en met name in coaching met paarden. Ik geloof in de helende kracht van de natuur en dieren en ik denk dat dit een mooie aanvulling zal zijn op mijn kennis en vaardigheden. 

Contactpersoon: Deniz Kaplan
Onderneming: DK Human Resources
Website: www.dkhumanresources.nl