Drie praktische tip waar jij niets aan hebt

Mensen zijn gek op tips. Liefst in een mooie opsomming, onder elkaar, genummerd en wel. Meteen toepasbaar! En zo simpel. Had je dat eerder geweten…

Magazines staan er vol mee, je Insta tijdlijn hangt van tips aan elkaar. Tips om 30 kilo af te vallen, tips om je huilende baby in slaap te krijgen, tips voor tonnen omzet, tips voor een fantastische relatie. Simpel uit te voeren, meteen resultaat.

Tips voor een opgeruimd huis, ook weleens gelezen? Geef ik je er gratis eentje weg: 

Maak dagelijks een opruimrondje. Je loopt aan het einde van de dag langs alle rommel, je ruimt het meteen even op en voilà, jij kunt op de bank. 

Klinkt als een hartstikke goed idee. En dat is het ook, als je een opgeruimd huis hebt. Als alle spullen een vaste plek hebben. Als er ruimte is in de kasten. Als je een strenge poortwachter bent voor alle spullen die het huis in willen. Kortom, als je al een prima werkend systeem hebt. Als je kúnt opruimen, als je gevoel voor structuur hebt. Dan is het opruimrondje een mooie methode om dat bij te houden.

Maarrr, doorgaans ziet de situatie er bij mensen die op zoek gaan naar opruimtips wat anders uit.

Denk aan mensen die moeite hebben met keuzes maken over spullen (zonde om weg te gooien, misschien nog een keer nodig, ooit gekregen van oma). De spullen stapelen zich op, je weet niet meer precies waar iets ligt en je schaft iets aan wat je al had.

Of gezinnen waar alles best lekker liep, totdat het eerste of tweede kind geboren werd. De routine gaat compleet overhoop en huis wordt een rommeltje. Soms alleen achter de schermen, voor het bezoek minder zichtbaar. Weggeduwd achter een kastdeur, of ‘in de rommelkamer’.

Soms gaat het niet over spullen, maar is het plannen van tijd en taken lastig. Nèt te laat op het schoolplein, met nèt de verkeerde gymtas. Again. 

Een overvolle inbox, waar je dagelijks doorheen aan het scrollen bent. Ongelezen, gelezen, afgehandeld, nog te doen, alles door elkaar. Geen idee waar je moet beginnen en een mega onrustig gevoel of er misschien wel echt spannende mails in verstopt zitten. Ben je weer te laat met het betalen van factuur…

Denk je dat je dan geholpen bent met een praktische tip? Iedereen die uit de situatie van ongestructureerd leven en alle onrust die daaruit voortvloeit wil komen, voelt haarfijn aan dat ze er niet is met een enkele tip. Dan was je probleem allang opgelost, toch? 

Het vraagt om meer. Het vraagt om een keuze. Nu wil je er iets aan gaan doen, en wat of wie heb je daarvoor nodig.

Tips zijn top voor het finetunen van iets wat je al aardig in de vingers hebt. Of als inspiratie voor een goed restaurant. Niet voor resultaat waar een gedragsverandering of het aanleren van een nieuwe gewoontes voor nodig is.

Ik ben Susanne Kobus, de organizer voor iedereen die er stiekem een beetje een bende van maakt 😉. Thuis of zakelijk. Als we jouw basis weer op orde hebben gebracht, kun je het heerlijk gaan bijhouden met drie amazing gouden tips.