Eef Loozen consultant in transformatie, ontwikkeling, leiderschap, coaching

Wie ben je?

Ik ben Eef Loozen. Als kind was ik gek op knutselen en tekenen en wilde ik graag teken juf worden. Ik werd geen teken juf maar ik ben (meer dan 16 jaar) leidinggevende en coach geweest van veel leidinggevenden en managementteams bij IKEA Nederland. Als Remunjs maedje geboren (meisje uit Roermond), opgegroeid in Swalmen en via een omweg in Utrecht, en daarna in Zuid-Limburg in Valkenburg aan de Geul terecht gekomen. Ik ben 14 keer verhuisd 🏠 in mijn leven, dus omgaan met veranderingen en wennen op nieuwe plekken daar ben ik heel ervaren in. Het overlijden van mijn ouders in mijn kindertijd, en later van mijn broer, hebben me veel inzicht gegeven over rouw en verlies. Deze ervaringen helpen me als vrijwilliger in rouw en verlies begeleiding bij Humanitas. Het mooiste in mijn leven is moeder worden van mijn prachtige dochter Luna 🌙 die zo puur is. En natuurlijk mijn drie prachtige ‘bonus’ kinderen (alleen ben ik niet zo’n fan van dat woord 🙃). Ik ben gek op persoonlijke groei: zowel via levenservaring, opleidingen, boeken 📚 en ervaringen uit de praktijk. Mijn bijnaam is miss efficiency: dingen snel en efficiënt doen is mij 💁‍♀️ niet vreemd. Mijn motto is: out of the Comfort zone is where the Magic Happens…

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 20 jaar in de Retail gewerkt bij IKEA. Waar ik ooit als medewerker begon werd ik al snel teamleider, daarna afdelingsmanager en daarna storemanager. Het was aanvankelijk niet mijn plan om deze carrière stappen te maken maar ik ben heel dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb en ook met beide handen aangegrepen heb. Het leiden van een IKEA filiaal is een hele verantwoordelijkheid met een honderd miljoen omzet en eindverantwoordelijkheid zijn voor het personeelsbeleid van 450 medewerkers. Dat vond ik in het begin best spannend maar ik heb daarin zoveel geleerd en met zoveel geweldige collega’s mogen werken. Het werken en aansturen van verschillende management teams in verschillende IKEA filialen heb ik met heel veel plezier gedaan. Een visie, strategie en acties uitzetten en dan met zijn allen hard werken om de doelstellingen te halen. En vooral onderweg (waar er natuurlijk van alles gebeurt 😊) bijsturen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In mijn laatste functie bij IKEA was ik verantwoordelijk voor het HR beleid van alle filialen in Nederland. Dat hield in dat ik, samen met mijn team, met de HR managers van de filialen steeds op zoek was naar hoe we het HR beleid konden uitrollen, verbeteren en hiervan konden leren. Een geweldige baan die me deed beseffen hoeveel passie ik heb voor leiderschap, persoonlijke groei en ontwikkeling en het werken met teamontwikkeling. Dit zorgde ervoor dat is graag een sabbatical wilde nemen om met die passie nog meer aan de slag te gaan d.m.v. een studie en het opstarten van mijn eigen onderneming. Dus ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en dit plan voorgelegd aan mijn leidinggevende. Die reageerde heel goed en zei met een glimlach: maar ik denk niet dat jij na een jaar gaat terugkomen. Ik vond het spannend om na 20 jaar, met heel veel plezier bij IKEA gewerkt te hebben, deze stap te nemen. Maar ik heb absoluut geen spijt gehad en toen ik 2 maanden in mijn sabbatical zat, kwamen de eerste opdrachten via verschillende bedrijven en organisaties binnen. Aanvragen voor leiderschapsontwikkeling en het coachen van professionals in het bedrijfsleven. Versneld heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel en ben direct begonnen met een website als visite kaartje voor mijn diensten. Zo is het balletje beginnen te rollen en ben ik inderdaad na dat jaar niet meer terug gegaan naar IKEA. Ik ben mijn eigen onderneming verder gaan uitbouwen. Waar ik nu naast 1:1 coaching ook opdrachten heb om teams te begeleiden en leiderschapsdagen te creëren en faciliteren. Ik ben ongelofelijk blij en dankbaar voor de keuzes die ik gemaakt heb en van de mooie dingen, en vooral organisaties en mensen, die hierbij op mijn pad komen. Tevens ben ik nieuwsgierig naar wat er nog op mijn pad gaat komen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik geniet van de ruimte en vrijheid in het ondernemerschap. In mijn rollen bij IKEA had ik ook veel eigenaarschap over mijn agenda en de koers die we opgingen. In mijn eigen onderneming ervaar ik dat nog meer. Ik werk met duidelijke jaardoelen en intenties die ik vertaal naar kleinere doelstellingen. Dit volg ik voor mezelf ook goed op, maar ik zorg ook voor voldoende ruimte en tijd voor creativiteit, nieuwe plannen maken en dingen uitproberen. 

Het feit dat ik snel en efficiënt werk maakt dat ik genoeg tijd voor mijn gezin, familie en vrienden, sporten etc. heb. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Een opdrachtgever zei laatst tegen mij: We willen dat jij de leiderschapsdagen met onze leidinggevenden gaat creëren en faciliteren want jij hebt zelf met de ‘voeten in de klei’ gestaan met al je ervaring. Jij bent niet de consultant die vanuit het boekje en de theorie werkt maar je weet zelf als geen ander wat de uitdagingen in de praktijk zijn. Toen hij dat zei dacht ik, die 16 jaar ervaring met leidinggeven en het leiden van verschillende IKEA filialen plus alle ervaringen in mijn persoonlijke leven, waaronder mijn ervaring met rouw en verlies, dat is wat nu allemaal samen komt in mijn eigen onderneming.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Niet zozeer onderschat maar er zijn natuurlijk zaken binnen mijn onderneming waar ik minder energie voor voel zoals bijvoorbeeld de boekhouding en administratie. De boekhouding heb ik daarom ook vanaf het begin uitbesteed zodat ik mij kan focussen op waar ik goed in ben.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb veel tijd besteed aan de inhoud van mijn website, wetende dat ik er waarschijnlijk na een aantal maanden andere ideeën over zou hebben. Dat zou ik achteraf gezien andere gedaan hebben maar ook daar heb ik weer veel van geleerd.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn logo bestaat uit mijn naam en een vleugel. 

Mijn visie is dat ik professionals, teams en organisaties vleugels wil geven om te groeien. Dat kan op 3 verschillende manieren: 

  1. Vleugels omslaan. Dat wil zeggen naar binnen gaan, reflecteren, herstellen, terug naar de basis, de kern. 
  2. Vleugels ontdekken door te kijken waar liggen de talenten van jou, het team en de organisatie. Waar liggen kansen, goede ideeën. Waar zit potentieel?
  3. Vleugels uitslaan: de dingen die je ontdekt heb in de eerste 2 fases inzetten om je vleugels uit te slaan en om zo de groei en de resultaten te behalen die jij, het team of de organisatie voor ogen heeft.

Vleugels om te groeien vraagt in 2022 iets heel anders dan 5 jaar geleden. De snel veranderende wereld die op allerlei vlakken iets anders van ons vraagt om nieuw leiderschap (waarin je als leider niet meer alles hoeft te weten maar juist samen met je team gaat kijken naar potentieel), nieuwe manieren van werken (efficiënter met meer focus), nieuwe mindset (het idee dat je 20 jaar bij dezelfde werkgever gaat doorbrengen is niet meer gebruikelijk), digitalisering vraagt andere manieren van kijken naar functies en het feit dat wat jij nu nog in een baan doet, heel snel wordt overgenomen door digitale oplossingen. 

In mijn begeleiding werk ik altijd met die dynamische, snel veranderende wereld waarin het ‘niet weten’ een belangrijk onderdeel is. 

Meer weten over mij en wat ik doe?

Volg me op LinkedIn, instagram en/of facebook: eefloozen

Contactpersoon: Eef Loozen
Onderneming: Eef Loozen consultant in transformatie, ontwikkeling, leiderschap, coaching
Website: www.eefloozen.nl/