Eindelijk Pijnvrij

Contactpersoon: Karin Coppens
Onderneming: Eindelijk Pijnvrij
Website: www.eindelijkpijnvrij.nl

Wie ben je?

Ik Luister naar de naam Karin Coppens, ben 33 jaar en ik woon met mijn man en 2 prachtige kinderen (2 & 4) in Veldhoven. Ik ben een enthousiaste, energieke, ambitieuze en zorgzame vrouw, die met veel plezier en liefde alles uit het leven wil halen. Niet alleen wil ik zelf mijn mooiste leven leven, maar dit gun ik iedereen. Daarom wil ik de wereld een beetje vrolijker en liefdevoller te maken en help ik mensen met chronische, langdurige en terugkerende klachten weer Eindelijk Pijnvrij te worden en te blijven. Zo kunnen ook zij zonder pijn en beperkingen hun dromen weer najagen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Tijdens mijn CIOS (sport) opleiding en de opleiding tot fysiotherapeut masseerde ik als sportmasseur al familie en bekenden. Daarnaast werkte ik als sportinstructeur bij een vakantiepark. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als fysiotherapeut binnen een particuliere praktijk. Hier hielp ik mijn ‘patiënten’, doormiddel van fysiotherapeutische handelingen en actieve revalidatie, weer te functioneren in hun dagelijks leven of sport.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Vanaf het moment dat ik op school sportmassage koos, wilde ik heel graag voor mijzelf beginnen. Ik heb in de loop der jaren wel 10 ondernemingsplannen geschreven, cursussen in ondernemerschap gevolgd en veel ideeën uitgewerkt. Alleen heb ik dit, tot 4 jaar geleden, vanuit mijn eigen belemmerende overtuigingen en de invloed die andere op mij hadden nooit uitgevoerd.

Nadat ik met 30 weken zwangerschap zonder werk kwam te zitten en ik tijdens die zwangerschap heel bewust de keuze had gemaakt aan mijzelf te werken, voor mij en de baby, kwam het gevoel voor het ondernemerschap terug. “Als ik het nu niet zou doen dan zou ik er later spijt van hebben dat ik het niet heb geprobeerd.” Dit had ik nodig om echt te starten!

In het begin was ik nog zoekende. Waarom was het gevoel zo sterk om te gaan ondernemen? Wat wilde ik betekenen voor de wereld? Hoe wilde ik dat doen? Ik wil mensen helpen op mijn manier, vanuit mijn intuïtie. Ik wil de tijd nemen voor mijn klanten, naar hun verhaal kunnen luisteren, zoeken naar de onderliggende oorzaken. Doen wat nodig is en niet wat volgens bepaalde verwachtingen moet. Vooral wil ik mijn klanten écht kunnen helpen. Geen symptoom bestrijding, maar ze een echte oplossing bieden. Ze helpen om Eindelijk Pijnvrij te worden en te blijven. Uit ervaring weet ik dat het kan, ook als je al maanden of jaren klachten hebt. Zo is het Eindelijk Pijnvrij Programma ontstaan!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Drie dagen in de week ben ik ‘aan het werk’. Die dagen besteed ik dan ook echt aan mijn onderneming. ’s Morgens breng ik de kinderen weg en dan begint mijn dag. Op de andere dagen en in het weekeind wil ik mijn aandacht aan mijn gezin besteden. Soms kan ik nog wel iets voor mijn onderneming doen tijdens de middag dutjes of als de kinderen in bed liggen, maar het liefste schijf ik de ideeën op, voor de volgende ‘werkdag’. Voor mij dus soms wel een uitdaging. Dat maakt het ook zo leuk. Ik leer ervan en gebruik deze ervaringen weer om te groeien en door te geven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het unieke aan het Eindelijk Pijnvrij Programma is de combinatie van 3 pijlers: Behandeling, Coaching en Lifestyle. Fysieke behandeling om het lichamelijk herstel te ondersteunen. Specifieke coaching gekoppeld aan stress, onbewuste emoties en mindset op het ontwikkelen en onderhouden fysieke klachten. Lifestyle 2.0 nieuwe kijk op fysieke klachten vanuit 6 domeinen die, als ze in hun SET-point staan, zorgen voor een optimaal zelf herstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast begeleid ik niet in losse consulten maar koppel ze in blokken zodat ik uitgebreid de tijd kan nemen om te luisteren, te behandelen, te adviseren en te coachen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, ik denk niet dat ik iets heb onderschat. Het is een reis die ik aan het lopen ben met alle obstakels die ik nodig heb om te groeien. Ik wist dat er zaken zouden zijn waar ik tegenaan zou lopen of dat er dingen zijn die ik nog niet weet en vanzelf een keer tegenkom. Ik kies er dan voor om dat op dat moment uit te zoeken, ervan te leren en te overwinnen. Ik weet dat ondernemen meer is dan alleen mijn werk doen als zorgverlener. Dus nee niet onderschat, ja wel een leuke uitdaging.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Helemaal niets. Alles is gegaan zoals het moest gaan, zodat ik kon komen waar nu sta. Ik leer iedere dag, zie het als een spelletje en heb er plezier in. Zonder mezelf te veroordelen ga ik er iedere dag vol voor om te ontwikkelen, te ontdekken, te leren te groeien en te overwinnen.

Wat is je toekomstvisie?

Wat een heerlijke vraag. Ik word enthousiast als ik mensen hun leven kan veranderen en kan terug geven. Dat ze zonder pijn en beperkingen kunnen genieten van het leven en kunnen doen wat ze willen doen. Mijn visie is dan ook dat ik maandelijks 4 individuele trajecten kan starten met klanten die van hun klachten af willen komen en niet accepteren dat ze maar moeten leren leven met de klachten die ze ervaren. Daarnaast wil ik 2 a 3 keer per jaar een Eindelijk Pijnvrij retraite organiseren voor vrouwen met chronische of terugkerende klachten waarbij naast het doel pijnvrij worden en blijven, verzorgd worden in plaats van zorgen centraal staat. Een moment van rust, selfcare en comfort. Ook zou ik heel graag willen spreken. 1 op de 3 mensen heeft namelijk chronische of terugkerende klachten. Door te spreken voor groepen kan ik nog meer impact maken en bewustwording creëren over de invloed die wij zelf hebben op het ontstaan en oplossen van deze klachten. Vaak ook nog zonder dat we er veel voor te moeten of laten. Wist jij dat?

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!