Einstein Academy

Wie ben je? 

Mijn naam is Julia Talakua. Ik ben iemand met een exceptionele motivatie en gevoeligheid. Openheid, eerlijkheid, helderheid, liefdevol en ook mijn enorme gedrevenheid om de wereld open te leggen, dat kenmerkt mij. Dat zorgt ervoor dat ik anders kijk naar mensen, naar het leven en wat je eruit kunt halen. Mijn motto is: waarom niet alles uit je leven en de kansen daarin halen, terwijl je geluk allang in de kleine dingen zit?

 

Mijn missie is om in alle liefde en verbinding met elkaar, de diepte van onszelf te vinden en in de bewuste wereld te kunnen neerzetten. Om dat te doen heb ik met mijn twee levenspartners een Westers spiritueel centrum opgericht in Sassenheim. 
Naast het leiden van het centrum richt ik mij ook specifiek op mijn eigen praktijk en opleidingsgedeelte. Ik sta mensen bij met juridische coaching, NLP-coaching, hypnose- en regressie therapie en geef ik NLP-training en sjamanen opleidingen.

 

Inmiddels ben ik gevormd door het feit dat ik oudste dochter en tuindersdochter (Westland) ben, ik heb een topsport carrière in de atletiek gehad (met tweevoudig NL-kampioenschap in  het hinkstapspringen), studies gedaan in economie (BBA) en rechten (LLM). Sinds 8 jaar onderneem ik met Einstein-Academy.

Kortom ik ben een mens, met op 34 jarige leeftijd, een aardige rugzak met ervaringen die ik graag inzet om meer mensen te laten floreren in wie ze zijn. In hun onderneming, loopbaan of privéleven. In voor- en tegenspoed. In gevoel en emoties.

 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

 

Voor ik ging ondernemen was ik een aantal jaren topsporter en daar had ik heel bewust voor gekozen. In 2013 rondde ik mijn tweede bachelor af en besloot ik om de tijd volledig te nemen om te sporten en Nederlands kampioen te worden. Ik was al een aantal jaren actief in de top 3 van Nederland hinkstapspringen (atletiek) en wilde het hoogste podium. Daarnaast werkte ik parttime om in mijn levensonderhoud te voorzien, want topsport op dat niveau is (nog steeds) ‘vrijwilligerswerk’. 
Binnen het topsportleven heb ik ontdekt hoe mijn geestelijke aanpak in mijn trainingen (die ik zelf schreef en uitvoerde) veel overeenkomsten had met NLP. Mijn levenspartner, vertelde mij dat ik daar meer mee moest doen. 
Dus zo geschiedde dat ik een aantal jaar later 2-voudig Nederlands Kampioen was en NLP-trainer.

 

Voordat ik deze eindsprint heb gemaakt, was ik een aantal jaar eerder tegelijkertijd aan het studeren, werken en 6 dagen in de week sporten. Dat zorgde ervoor dat ik opgebrand raakte, terwijl er diep vanbinnen een stemmetje zei dat ik toch echt nog veel beter kon zijn in mijn sport. Ik wilde in balans gaan winnen! Ik ging op zoek naar de mentale barrières in overtuigingen, geloof, wie ik was, wat ik mocht en kon.  

 

Door die periode heb ik een soort van #lifehacking ervaring en ben er nog steeds op gebrand de strategie en diepte achter ervaringen en het slagen van wensen in het leven te doorgronden. 

 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

 

Ondernemen was meer iets dat ik altijd al wist dat ik wilde doen, maar waarin?! Het zelf mogen doen, de breedte van het soort dingen die ik mag bedenken en uitvoeren; de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat heb ik in een baan nog niet gevonden en voelde het als het meest natuurlijke dat ik ondernemer zou worden en zijn. 

 

Mijn onderneming en de pilaren binnen de onderneming zijn ontstaan uit wat ik als mijn ‘missie’ zie. Het kwam met name voort uit die #lifehacking die ik hiervoor beschreef. Het was zo opluchtend en geweldig om dingen voor elkaar te krijgen die ik graag wilde. Dat wilde ik delen.
In de diverse activiteiten die ik doe, help of informeer ik cliënten om duidelijkheid te scheppen in de situatie waarin ze zitten. Daarnaast leg ik verbindingen met mensen op een diep en warm gevoelsniveau, zodat er ook de veiligheid is om diepe stukken van zichzelf te ontdekken. Daarmee wordt er zoveel helder! Ik houd ervan mensen vooruit te zien komen op manieren die ze nooit hadden verwacht. 

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

 

Eerlijkheidshalve gebied te zeggen dat ik enorm van werken, organiseren en regelen houd. Dus dat is de rode daad van mijn dag. Ik sta ermee op en mijn levenspartners ondernemen het grootste deel van de week samen met mij. Zij zeggen ook altijd dat we niet werken, maar van onze hobby iets moois hebben gemaakt.  

Daarnaast is mijn hond Nathaniël de ultieme onderbreking tijdens die dagen. Als die grote blonde labrador-retriever kop op mijn schoot komt liggen, dan is het niet zo lastig om de schoenen aan te doen en te gaan wandelen. 

Ook neem ik een paar avonden in de week de tijd om te tennissen of spreek ik af met vrienden en vriendinnen. Het liefst 1 op 1 om goede diepgaande gesprekken te voeren, te filosoferen en de wereld te doorgronden. 

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

 

Het gevoel als je hier in Sassenheim over de drempel stapt. De rust, het thuiskomen, de andere wereld die we hebben gemaakt hier in ons centrum. Daarbij hebben we gezorgd dat spiritualiteit aanvoelt als dat het dicht bij je ligt: Westers, maar toch diep in jezelf naar binnen kunnen kijken. Dat was ook ons doel vanaf het begin: een plek die ieder herkent, omdat het lijkt op thuis/werk en de normale wereld, maar waar je abnormaal de diepte in kan met jezelf. 

 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

 

Ja, ik heb de afgelopen jaren heel veel en heel hard gewerkt en dat was niet altijd met succes. Ik had eerder kunnen realiseren dat ik meer ondersteuning moest zoeken op diverse manieren: 

  •           dat ik enorm groei van de contacten met anderen en mensen die mij inspireren of een stukje op weg helpen. 
  •           dat ik eerder een aantal lieve mensen nodig had voor de praktische zaken in het managen van ons pand van 1200 m2. 
  •          dat ik met overleg, brainstormen en ambassadeursgroepen creëren van onze lieve studenten veel meer kan laten zien van wat we doen en anderen ook kan helpen (in woorden, video’s, NLP 2.0 podcast, etc).

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Veel eerder dingen opgeven of ‘de brui’ eraan geven. Ik ben een bijtertje met een enorme motivatie en daardoor kan ik te lang dingen blijven doen die ik uit handen moet geven. Het begint al bij eerder ‘klagen’ of aangeven dat iets anders moet, dan kan ik het gesprek aangaan met de anderen in plaats van dat ik het binnen in mijzelf allemaal blijf ‘bezighouden’. Zo kan ik vooral de dingen doen waar ik echt goed in ben of energie van krijg.

 

Wat is je toekomstvisie?

Er zijn veel meer ‘medicijnmannen en -vrouwen’ met toegang tot enorme wijsheid hier in ons Kikkerland dan dat we er nu gebruik van maken. Ik hoop dat er in de toekomst nog veel meer mensen super gevoelig zijn en dat meenemen in hoe ze hun dagelijks leven uitvoeren. Want als we meer werken op gevoel met aanvulling van ratio dan kunnen meer mensen hun enorme kennis combineren met de gevoelige wijsheid van het onderbewuste. 

 

Ik ga mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk mensen te stimuleren die kant van zichzelf open te leggen en er gebruik van te maken in de maatschappij die we met elkaar hebben gecreëerd. Een betere wereld maken we met elkaar. 

 

Contactpersoon: Julia Talakua

Onderneming: Einstein-Academy

Website: https://einstein-academy.nl/