Gastblog Gea Simons

Gea Simons: 3 belangrijke tips die jou als ondernemer direct meer tijd en rust gaan opleveren

Help! Ik kan geen klanten meer kwijt. In 2020 was dit voor mij een realiteit. Een overvolle agenda en het oprekken van mijn werktijden had zijn limiet bereikt. Mijn eigen plafond was bereikt. Ik heb op jonge leeftijd een burn-out gehad en herkende direct alle symptomen, het was weer mis aan het gaan.

Waar was die vrijheid?

 Mijn ideaalplaatje, je herkent dit vast wel, was ondernemer worden om meer vrijheid te krijgen. Daarom heb ik (inmiddels 10 jaar geleden) het roer volledig omgegooid, mijn baan opgezet en mijn eerste onderneming opgestart. Maar nu werkte ik nog zelfs meer uren dan ik voor mijn werkgever deed en hield ik er ook nog eens minder geld aan over. Dit was zeker niet de vrijheid die ik voor ogen had.

Hoe dan nu verder?

Als je op dat punt bent aangekomen kun je 2 dingen doen. Nee zeggen tegen nieuwe klanten en je erbij neerleggen dat dit het maximaal haalbare is of op zoek gaan naar oplossingen. Oplossingen die ervoor gaan zorgen dat je wel weer nieuwe klanten kunt aannemen en zelfs onbeperkt kunt doorgroeien. Oplossingen die gaan zorgen dat je jouw droom omzet wel gaat halen.

Het mag duidelijk zijn dat ik dus op zoek ben gegaan naar oplossingen die ervoor gezorgd hebben dat ik verder kon blijven groeien én vooral ook weer de rust terug kon vinden.

Mijn 3 tips voor jou:

Tip 1: Besteed werk uit
Onze tijd is kostbaar. Die tijd wil je daarom zoveel mogelijk besteden aan jouw klanten én aan klanten binnenhalen. Mijn grootste tijdwinst heb ik dan ook gehaald uit het inhuren van een geweldig team die mij en mijn klanten ondersteunen. Ook jij gaat zeker enorm veel winst halen uit het inhuren van een VA of zelfs een team.  Delegeer die taken die jou (niet direct) omzet opleveren. Hiermee zorg je dat je jouw kostbare tijd zo efficiënt mogelijk besteedt.

Tip 2: Maak een planning
Ik hoor het nog zo vaak van collega ondernemers, ik werk lekker vanuit de flow. Dat werkt als je zeeën van tijd en (te) weinig klanten hebt. En heel eerlijk, we herkennen het allemaal dat je van die momenten hebt dat al die teksten achter elkaar blijven komen. Maar om daar nu nog je werkmodel van te maken terwijl je eigenlijk tijd te kort hebt, daar ga je jouw bedrijf niet groot mee maken. Je blijft dan oneindig uitstellen en laat daar direct veel omzet mee liggen.

Met een planning breng je structuur aan in je dag en geef je jezelf meer rust. Je weet dan precies wanneer je er voor je klanten bent, wanneer je aan jouw bedrijf kunt werken en ook wanneer je tijd hebt voor jezelf.

En als ik dan toch bezig ben. Maak niet alleen een tijdsplanning maar ook een actieplan zodat je precies weet wanneer je wat moet doen om die nieuwe training te lanceren, die salespagina te maken en die funnels klaar te hebben.

Tip 3: Werk in blokken in plaats van taken te versnipperen
Het is wetenschappelijk vastgesteld dat je efficiënter werkt én minder tijd kwijt bent als je taken in één keer doet in plaats van versnipperd over de dag of zelfs over een week. Plan daarom een blok voor bijvoorbeeld Sociale media berichten inplannen, blogs schrijven, e-mail beantwoorden (maximaal 30 minuten per dag!) en werk uitvoeren voor klanten.

Meer tips over hoe je tijd kunt besparen in je week

Je bent naast ondernemer nog zoveel meer. Om al die ballen in de lucht te houden, ook tijd voor jezelf over te houden én toch meer omzet te kunnen maken is structuur van levensbelang. Ook als je niet van lijstjes bent en op je gevoel onderneemt. Met mijn 18 tips houd je controle over jouw tijd, creëer je rust in je bedrijf én kun je toch meer geld gaan verdienen.

Wil jij de regie terug over je eigen tijd en agenda? Download dan al mijn 18 tips via deze link:
geasimons.nl/18tips.

Liefs,

Gea Simons
Technisch Business Expert

geasimons.nl

contact@geasimons.nl