Ende Coaching & Advies

Contactpersoon: Sabrina Ende  
Onderneming: Ende Coaching & Advies 
Website: sabrina-ende.nl

Wie ben je?

Ik ben Sabrina, 36 jaar, getrouwd, moeder van een zoon en dochter en vorig jaar heb ik Ende Coaching & Advies opgericht.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben 15 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Ik ben begonnen als consultant bij een groot IT-bedrijf. Vervolgens ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de menselijk kant van het vak en hier trainingen in gaan volgen. In verschillende rollen heb ik teams en medewerkers begeleid. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien in hun rol of een team waarin de samenwerking niet lekker loopt te begeleiden. Het is super gaaf als ze aan het einde van het traject aangeven dat ze veel opener met elkaar communiceren.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

De liefde voor coaching is er al heel lang. Vanaf de eerste coachingstraining die ik volgde. Eigenlijk wist ik toen al dat ik hiermee verder wilde en dat ik voor mijzelf wilde beginnen. Er was alleen altijd een excuus waarom dat niet kon. Kinderen, verhuizing of de timing was echt niet goed. Uiteindelijk heb ik toch de beslissing genomen en is Ende Coaching & Advies ontstaan.

Ik focus mij op persoonlijke coaching en teamcoaching. Met een persoonlijk coachingstraject krijg je meer inzicht in je drijfveren, de kant die je op wilt en welke obstakels je tegenhouden. Heb je het gevoel dat je vast zit in je werk of je niet weet welke richting je op wilt, dan kan ik je daarbij ondersteunen.

Teamcoaching focust zich op de samenwerking binnen teams of tussen verschillende teams.  Organisaties en teams zijn continu in beweging. Er komen teamleden bij of er gaan medewerkers weg. Uiteindelijk staat of valt je organisatie bij de medewerkers die er werken en hun werkplezier. Soms loopt de ontwikkeling van een team anders dan verwacht of loopt de samenwerking binnen of tussen teams niet zoals je had gehoopt. Ik help teams om de pijnpunten naar boven te halen en weer met elkaar te gaan praten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Goed plannen! Het ondernemen geeft mij juist meer flexibiliteit. Ik ben immers zelf in controle over mijn eigen agenda. En natuurlijk zijn er klanten met specifieke wensen, maar ik bepaal zelf het aantal uur dat ik werk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Bij elk coachingstraject bied ik maatwerk. Of dit nu om teamcoaching of een persoonlijk coachingstraject gaat. Het traject moet passen bij diegene die daarom vraagt en het specifieke coachingsvraagstuk. Dat gecombineerd met mijn werkervaring, maakt dat ik mij ook goed kan verplaatsen in de coachee of in het vraagstuk van het team.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Mensen moeten weten dat je er bent, dat je bestaat. Dat gaat niet met een website in de lucht brengen en vervolgens wachten totdat iedereen naar jou toekomt. Ik wist dat er veel tijd zou gaan zitten in acquisitie, maar het is lastig van tevoren in te schatten hoeveel. Je moet naar buiten treden, afspraken maken en dat kost tijd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder luisteren naar de meningen van anderen. Toen ik mij had ingeschreven bij de kamer van koophandel en mijn website online was kreeg ik heel veel reacties en feedback. Gevraagd en ongevraagd. Ik trek mij er nu minder van aan en focus mij op de werkzaamheden die ik wil doen en verder wil ontwikkelen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil medewerkers gelukkig(er) in hun werk maken. Uiteindelijk moet dit leiden tot een coachingspraktijk waarbij ik persoonlijke coachingstrajecten combineer met teamcoaching.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!