Endo Food Coach

Contactpersoon: Naomi Kramer
Onderneming: Endo Food Coach
Website: www.endofoodcoach.com

Wie ben je? 

Mijn naam is Naomi en ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en ik heb de Endo Food Coach opgericht waarin ik vrouwen met endometriose coach in voeding en leefstijl. Met als doel meer balans, een goede ondersteuning voor de Endo, minder vermoeidheidsklachten en meer energie.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Voordat ik begon met ondernemen heb ik in de retail gewerkt als visual merchandiser.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Een paar jaar geleden kreeg ik de diagnose endometriose en helaas had deze chronische ziekte al behoorlijk wat schade aangericht in mijn lichaam. Op dat moment ging ik de medische malle molen in en diezelfde periode ging ik met een helikopter view kritisch kijken naar mijn leven op alle vlakken. Waar kreeg ik energie van en wat koste mij energie? Dat was vooral mijn werk. Ik was daar al een tijdje niet happy, maar had niet de ballen om weg te gaan. Want ik wist dat ik niet verder wilde in mijn beroep, alleen wat wilde ik dan wel? Dus koos ik voor de veilige optie en dat was blijven. Uiteindelijk werd ik voor de tweede geopereerd en dit was vrij intensief. Drie weken later stond ik alweer op de werkvloer en bleef ik over mijn grenzen heen gaan. Toen wist ik dat dit niet langer zo kon. Ik koos voor mezelf, voor herstel, voor meer tijd met mijn gezin en voor persoonlijke ontwikkeling. 

In die periode was ik ook mijn voedingspatroon en levensstijl aan het aanpassen vanwege de endometriose. Dit werkte zó ontzettend positief en liep ik vrijwel zonder klachten rond, wat twee jaar daarvoor ondenkbaar was! Ik koos ervoor om mijn leven niet te laten leiden door een chronische ziekte. Als dit bij mij zo’n effect had, dan kon ik hier veel meer vrouwen mee helpen. En zo ontstond het idee voor mijn onderneming.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het is ideaal te combineren met het gezinsleven. Ik heb een dochter van 7 en ik heb de vrijheid om mee te gaan naar sport en ze kan altijd met vriendjes en vriendinnetjes afspreken. Daarnaast kan ik nu ook mijn eigen vrije tijd veel makkelijker indelen en heb ik meer tijd voor bewegen, het huishouden (mijn minst favoriete tijdsbesteding) en koken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn online programma is gericht op vrouwen met endometriose. Deze maand is daar ook persoonlijke coaching in voeding en leefstijl bij gekomen. Niet alleen heb ik de kennis als orthomoleculair voedingscoach, ik ben ook ervaringsdeskundige. Ik deel mijn kennis en eigen ervaringen ook via mijn stories op insta en ben er vrij open over. Geen drama, maar altijd vanuit een positief perspectief. Die combinatie maakt het uniek. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Jarenlang had ik voor werkgevers gewerkt en had ik een reizend en best vrij beroep. Dus van de vrijheid had ik al geproefd. Het was even zoeken naar de juiste structuur en planning. Dat laatste is niet mijn sterkste punt en daar werk ik nog steeds aan, haha!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vanwege mijn situatie ben ik vanuit het niets en zonder skills begonnen. Ik had geen kennis, geen studie en niet het juiste netwerk. De afgelopen twee en een half jaar heb ik daar keihard aan gewerkt en ben ik daar nog steeds mee bezig. Zoiets heeft tijd nodig. Als je volledig een andere richting op wilt gaan en wilt omscholen, dan is het verstandig om een parttime job ernaast te behouden. Maar ik ben super trots op wat ik tot nu toe heb neergezet en heb bereikt.

Wat is je toekomstvisie?

Naast dat endometriose mijn specialiteit is, wil ik het breder trekken. Gezonde voeding en leefstijl is ontzettend belangrijk in ons drukke leven. Vaak zie je daardoor ook o.a. een hormonale disbalans bij vrouwen. Ik wil vrouwen daarin coachen en weer in balans brengen. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!