Enjoy HSP

Contactpersoon: Lisette Lagendijk-Pas
Onderneming: Enjoy HSP
Website: www.enjoyhsp.nl

Wie ben je?

Hoi Ik ben Lisette Lagendijk-Pas, 38 jaar oud. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben wij een prachtzoon van 4 jaar. We wonen in Heerde, op de Veluwe.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 17 jaar in de financiële wereld gewerkt. Eerst op diverse accountantskantoren en later op een administratie kantoor dat gespecialiseerd is in het primaire onderwijs.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

  1. Ik vond het werken in loondienst altijd al lastig. Vooral de verplichte werktijden. Bij het ondernemerschap kan je veel makkelijkere je eigen tijden bepalen. Dat was voor mij toch wel het grootste voordeel. De vrijheid die je dan hebt.
  2. Voornamelijk door onze zoon kwam ik erachter dat ik ook hoogsensitief ben. Hij is ook hoogsensitief. Onze hoogsensitieve zoon hield ons vaak een spiegel voor en ik herkende dingen bij hem die ik vroeger ook had meegemaakt. Dat wilde ik niet voor hem. We zijn toen gaan zoeken hoe we hem konden begeleiden om de mooie en vrolijke jongen te blijven in deze maatschappij. In het reguliere circuit kwamen we niet veel verder. Het was eerder frustrerend dan dat het echt hielp. Door zijn mooie en positieve kijk op het leven ben ik geïnspireerd geraakt om hier wat mee te gaan doen. Ik ben een opleiding gaan volgen tot hsp-coach. Zo is Enjoy HSP ontstaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben heel erg van het plannen en structuur. Hierdoor weet ik wat mijn grenzen zijn. Ik zorg dat ik niet teveel activiteiten op een dag heb.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Door mijn eigen ervaring en via de opleidingen heb ik veel kennis. Ik heb het zelf ook allemaal meegemaakt.

Veel hoogsensitieve mensen gaan heel veel kennis vergaren en vergeten het dan om te zetten in actie. Ik zorg dat ze in actie komen en zo ook echt goed leren omgaan met hun mooie eigenschap en ook dat van hun kind(eren)

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, het opstarten. Ik dacht dat doe ik wel even.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meteen vanaf het begin een businesscoach in de armen nemen.

Wat is je toekomstvisie?

Dat hoogsensitiviteit geaccepteerd wordt als een mooie karaktereigenschap en dat het onderwijs hierop inspeelt. Dat elk kind mag zijn wie hij of zij is en zich niet hoeft aan te passen aan de massa.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!