Enjoy life én Ondernemen

Contactpersoon: Mireille van Haasteren

Onderneming: Enjoy life én Ondernemen

Website: https://www.facebook.com/enjoylifeenondernemen/

Wie ben je?

Ik ben Mireille, getrouwd met Menno, moeder van 2 dochters (10 en 11 jaar). Ruim 11 jaar wonen we als Nederlands gezin in Italië, Le Marche. Shiatsu practitioner en Coach vrouwelijke ondernemers.  En we hebben een mooi gastenverblijf www.casacastignano.com

Sinds 2017 coach ik vrouwelijke ondernemers die niet meer ten koste van zichzelf maar vanuit fijne energie willen leven én ondernemen. Met rust in zichzelf, hun werk en gezin.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als intercedent en als accountmanager. Mensen helpen, zich verbinden met hun innerlijke drijfveer en vandaar de oplossing laten ontstaan. Dat vond ik het leukste om het doen. Naast mijn reguliere baan volgde ik de opleiding intuïtieve ontwikkeling en diverse coachtrajecten. En in Italië heb ik de 4-jarige opleiding Shiatsu gedaan. 

De verhuizing naar Italië in 2008 was een fantastisch avontuur. Een authentieke boerderij verbouwen, hier je leven opbouwen en een fijne plek creëren waar je je thuis voelt. En dat allemaal in een prachtige regio waar het Italiaanse leven nog authentiek is. Door de bezoeken van familie en vrienden merkten we dat we deze plek wilden delen. Er ontstaat altijd iets moois en ze laten zich opnieuw verwonderen. Daarom hebben we ‘il primo piano’ omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

11 jaar geleden zijn we naar Italië verhuisd. Waarom? Het heeft vooral te maken gehad met het avontuur aangaan. Stap voor stap en vooral met plezier. Naar je gevoel luisteren en uiteindelijk de sprong wagen om het gewoon te doen. 

Naar je gevoel luisteren heb ik echt moeten leren. In mijn werk en in mijn sociale leven. Ik vond veel leuk, zei tegen alles ja en zette mijn wilskracht en hoofd in om het te bereiken. Maar daarmee liep ik mezelf voorbij. Luisteren naar je lichaam en je gevoel, waar krijg ik energie van, wat vind ik leuk, de verbinding met je hart dan ontstaat magie. Het helpt je de juiste keuzes te maken, staat meer in je authentieke kracht. De wijsheid die van binnen is, is thrilling. Vandaaruit ontstaat veel organisch. De bekende flow.

Wat wil ik nou echt? Is een veel voorkomende vraag. 

En gelukkig zit de wijsheid in jou en vertelt je lichaam je een hoop. In de basis willen we ons gelukkig of vrij voelen. Meer rust in onszelf. En door dit van binnenuit te gaan voelen, ga je verandering ervaren. Door je hiermee te verbinden zal je leven zich steeds meer hiernaar zetten. In wezen ben jezelf (energetisch) de vormgever van je leven. Alles is energie .

Je weer verbinden met je verlangen en luisteren naar je gevoel en lichaam dat is waar ik vrouwelijke ondernemers en professionals mee wil helpen en bewust van maak. Zodat ze rust ervaren in de hectiek van alle dag, uitgerust en met plezier kunnen werken, klanten volwaardig kunnen bedienen en er kunnen zijn voor hun kinderen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik kan mijn eigen tijd indelen. Dat levert veel vrijheid op. Voor de shiatsu en coaching is het belangrijk dat ik ontspannen ben, er echt kan zijn voor mijn klanten, vanuit verbinding. Dat heeft prioriteit. Daarom plan ik ook veel me-time in. Daarnaast plan ik de andere helft van de tijd om te werken aan mijn bedrijf. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik help je graag hoe je je lichaam en energie kunt inzetten om te ervaren en bereiken waar je naar verlangt. Alles is energie . Ik geloof dat je echt groeit door het ook te gaan doen, het te leven. Meer en meer mensen herkennen het, maar toepassen in de praktijk, hoe doe je dat nou precies? Daar ligt mijn kracht. Ik pluk mensen als het ware uit hun dagelijkse situatie om zich weer te her-inneren. De verbinding naar binnen te maken. En ze dit steeds meer eigen te maken. 

Mijn 7 stappen Enjoy life én Ondernemen-programma heeft een holistische benadering waarbij fysiek, mentaal, emotie en energie samen komen. Hiermee ga je de verbinding met jezelf weer opzoeken. Meer voelen. Van binnenuit rust en ruimte creëren. Iets waar je hoofd niet bij kan. Je steeds meer bewust worden. Ook echt ervaren en ontdekken hoe je in je eigen kracht komt, rust in jezelf ervaart. Je gaat het voelen in je lichaam, in je ZIJN. En je wilt niet meer terug. Met oefeningen, individuele coachsessies en een duidelijk programma. Het programma is een leidraad en elke coachtraject is weer persoonlijk, maatwerk. 

Als het bij jou stroomt, stroomt het in je leven,  je bedrijf en je gezin.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik realiseer me steeds meer dat er niet één methode is om te ondernemen. Het is veel doen, ontdekken. Hollen en stilstaan. En het je vooral eigen maken, ervaring opdoen. Ook hier weer inside out. Dat wat ik doe daar zijn de klanten heel tevreden over. Nu is het belangrijk dat mensen weten dat ik er ben.  

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet eerst de methode willen ontdekken hoe je het beste kan ondernemen. Maar veel meer een combinatie van echt doen, ontdekken en aan mijn bedrijf werken. Minder twijfelen aan mezelf.  Volgens mij hoort dat bij het proces van ondernemen. Je begint ergens aan en gaandeweg ontdek je wat bij je past. Dat is wat ik heb geleerd.

Door dit proces ben ik ook weer gegroeid. En dat maakt het alleen maar leuk. Dus het ondernemen zie ik nu ook steeds meer als een leuk spel. Waarin ik echt mijn hart mag volgen. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof dat het aanstekelijk is als mensen het naar hun zin hebben. Goed in hun vel zitten. In de basis willen we allemaal gelukkig zijn. Je hebt er meer invloed op dan je misschien wel denkt. Alles is energie .

Ik wil vrouwelijke ondernemers hierbij helpen door ze te laten ervaren hoe zich open kunnen stellen voor de energie die er altijd is. Zodat ze rust en balans ervaren. In zichzelf, hun werk en in het gezin. Hiervoor bied ik mijn coachprogramma met individuele begeleiding (online), coachweekeinds en retreats hier op locatie in Italië. 

Door dichtbij jezelf te blijven kan je er optimaal voor de ander zijn. Je gezin, je partner, je klanten gaan het opmerken. Vanuit verbinding er voor de ander zijn. Je brengt iets in beweging door vanuit fijne energie te leven Zo ontstaat het ripple-effect. En op deze manier wil ik bijdragen de wereld een stukje mooier te maken.

De 3 SHIFTS naar rust in jezelf, in je werk en je gezin, vanuit goede energie Leven én Ondernemen heb ik beschreven in een gratis te downloaden e-book speciaal voor jou. Klik op de link om het aan te vragen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!