Eve&Lilith

Contactpersoon: Eveline-carolina van Straten
Onderneming: Eve&Lilith
Website: www.evelilith.com

Wie ben je?

Mijn naam is Eveline-carolina en ik ben founder van Eve&Lilith, ik ben moeder van 4 kinderen en bijna 25 jaar getrouwd met mijn husband. Ik woon op een woonboerderij in the middle of nowhere in de kop van Noord-Holland, waar mijn womencave (kantoor) van E&L ook gevestigd is. Ik heb 15 dames in dienst. Niet alleen bij Eve&Lilith, maar ook bij mijn 5 andere bedrijven. 3 gericht op vrouwenempowerment en 3 gericht op ondernemers met personeel, waarbij we met name advies geven op personeelsgebied, arbo & re-integratie. Ik ben afgestudeerd arbeid- en organisatiepsychologe en heb een Master in Business behaald in Amerika. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met ondernemen. Ik was 12 en wilde mijn eigen geld. Ik kocht voor 1 gulden een bosje rozen en die verkocht ik langs de deur voor 2 gulden. Zo maakte ik mijn eerste winst.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik kom uit een ondernemersgezin dus kwam er pas op latere leeftijd achter dat je ook voor een baas kon werken. Dat was voor mij een openbaring 😉

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben aan het ondernemen zodra ik mijn ogen opendoe en ik stop met ondernemen zodra ik mijn ogen sluit. En daartussen fiets ik al mijn activiteiten. Mijn bedrijven staan op nummer 1, de rest doe ik erbij. Wat helpt is een echtgenoot die veel uit handen neemt op gezinsgebied, een huishoudelijke hulp voor 24 uur per week en toen de kids kleiner waren een nanny 😉

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het is het enige bedrijf wat het werkelijke verhaal van Adam en Eva vertelt. En dat de oorspronkelijke eerste vrouw niet Eva, maar Lilith is. Deze twee oermoeders staan symbool voor veel tweestrijd bij de hedendaagse vrouw. Aan de ene kant zelfstandig en onafhankelijk willen zijn (Lilith) en aan de andere kant gehoorzaam en dienend (Eva) – als je deze twee energieën herkent en erkent kun je ze voor je laten werken. In mijn ogen heeft iedere moderne vrouw dat nodig in haar leven om werkelijk empowered te zijn.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat als je je kop boven het maaiveld steekt er zoveel mensen een mening over je hebben zonder je daadwerkelijk te kennen. En vaak op een hele lelijke manier. Ik kan het wel handelen, behalve als ze het via mijn kinderen gaan spelen. Dat is ronduit gemeen omdat ik daarin het kwetsbaarst ben. Daar kan ik ze en mijzelf niet tegen wapenen. Mijn gezin is mijn zwakke plek.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb in 2013 een bedrijf verkocht aan een onbetrouwbare partij. Dat heeft mij bijna aan de financiële afgrond gebracht. Dat heeft veel impact gehad op onze relatie en ons gezin. Ondanks dat alles goed was afgedekt met waterdichte contracten, heb ik daar een inschattingsfout gemaakt. Dat zou ik wel over willen doen en dan niet deze keuze hebben gemaakt. In 2009 heb ik mijn koffietafelboek ‘Empowered Women’ op de markt gebracht. Dat was vlak voordat de boekenmarkt instortte door de crisis, dat was achteraf een hele slechte timing. Dat zou ik ook over doen als het kon.

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil met Eve&Lilith dé vrouwenempowerment organisatie zijn van Nederland zodat we nog veel meer vrouwen kunnen helpen met het leven van hun liefste leven. Er is zoveel potentie en er zijn nog te veel vrouwen die dat verbergen achter een masker of op een zolderkamertje. Dat is echt zonde. Het wordt tijd dat we onze grote meisjesbroek aantrekken en daadwerkelijk gaan doen waar we hiervoor op aarde zijn, als Eve&Lilith daar een klein steentje aan bij kan dragen door bewustwording, lezingen, trainingen en het Secret Sisterhood dan zou dat voor mij wel kers op de slagroom op de taart zijn.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!