Eventic

Contactpersoon: Inge de Jong

Onderneming: Eventic (internationaal evenementbureau)

Website: www.eventic.nl

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Voordat ik begon met ondernemen heb ik een master International Management gevolgd aan de VU in Amsterdam. Naast mijn studie ben ik in het nachtleven van Amsterdam conceptontwikkeling gaan doen. Ik wist dat ik nooit zou kunnen wennen aan de tijden in het nachtleven, dus de switch naar corporate was snel gemaakt. Ondernemen heb ik altijd ontzettend leuk gevonden, dus ik heb mijzelf een jaar gegeven om te kijken of het daadwerkelijk iets voor me is. Echter durf ik nu al met zekerheid te zeggen dat ik nu al niet meer terug zou kunnen naar een 9-5 baan.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Ik heb voor ondernemen gekozen omdat ik het ontzettend fijn vind mijn eigen richting te kiezen en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen groei en succes. De vrijheid die ondernemen je geeft is echt fantastisch. In mijn huidige onderneming combineer ik de kennis van internationale bedrijven die ik opgedaan heb tijdens mijn studie met mijn kennis uit de evenementenwereld in het nachtleven. Mijn evenementenbureau begon minder gespecialiseerd als ik nu ben, maar door de vele aanvragen van buitenlandse klanten heb ik besloten me te specialiseren. Ik ben ontzettend blij dat ik die stap heb durven maken, omdat je met een specialisatie in het begin natuurlijk bang bent potentiele klanten te verliezen. Het heeft me alleen maar meer klanten opgeleverd en dat is natuurlijk fantastisch.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Ik focus me op buitenlandse klanten die in Nederland een evenement georganiseerd willen hebben en op Nederlandse klanten die een evenement in het buitenland willen. Hierdoor zit ik in een niche, omdat veel bedrijven of breed inzetten en de volledige markt willen bedienen of zich alleen richten op de Nederlandse markt. Het feit dat je gespecialiseerd bent maakt je aantrekkelijker voor klanten. Ik hou van talen en culturen, en vind het daarom prachtig om samen te werken met buitenlandse klanten en hun manier van zaken doen te begrijpen.” 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Ondernemen gaat met pieken en dalen. Ik heb op hoge hoogtes gezeten wat voelde alsof je de hele wereld aankon maar ook wat dalen gehad waarin je denkt ‘Goh, is dit nou allemaal wel iets voor mij’. Dat moet je echt aankunnen en het heeft me dan ook een stuk harder gemaakt. Wat ik denk ik heb onderschat is de vindbaarheid van je bedrijf. Je kunt nog zo gespecialiseerd zijn in wat je doet, maar als niemand je kan vinden op google of facebook dan maakt dat niet zo veel uit. Ik ben nu hard aan mijn SEO aan het werken en hoop mijn doelen snel te behalen.”

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“Over het algemeen ben ik heel tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik had natuurlijk sneller mijn niche willen vinden, dat had me een hoop tijd bespaard.” 

Waar wil je naartoe groeien?

“Ik twijfel nog of ik wil groeien naar een groot bedrijf, of juist naar een bedrijf wat ik in mijn eentje kan blijven managen. Aan de ene kant biedt de markt de mogelijkheid om te groeien en personeel aan te nemen, maar dit betekent ook dat ik dan zelf fysiek op kantoor aanwezig moet zijn om een team aan te sturen. Nu kan ik bewijze van nog overal ter wereld mijn laptop open lappen zolang ik op de dag van het event maar fysiek aanwezig ben. De tijd zal leren wat voor keuze ik hierin ga maken.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *