Events by ME

Wie ben je?

Ik ben Mindy, 40 jaar oud, en een positieve en enthousiaste ondernemer. Met mijn bedrijf creëer ik impact voor mijn klanten. Dit doe ik door een bijzondere beleving aan hun evenement te geven. Wat in 2011 begon als een full-service evenementenbureau is tegenwoordig een bureau voor (live)communicatie en (event)marketing.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Vanaf 2006 ben ik werkzaam in de evenementen- en mediabranche. Zo heb ik bij een evenementenbureau gewerkt als eventmanager en was ik werkzaam als bladmanager bij een uitgeverij. In 2011 was het voor mij duidelijk, ik start als ondernemer.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als eventmanager bij het bedrijf waar ik werkte kreeg ik keer op keer energie als we weer een mooi evenement hadden neergezet. De positieve sfeer door blije bezoekers en tevreden klanten waren mijn drijfkracht om te starten als ondernemer. Ik vond het belangrijk om mijn bedrijf een persoonlijk karakter te geven. Zo is de naam Events by ME ontstaan. Waarbij ME verwijst naar Mindy Egberts.

Het ondernemerschap heeft mij eigenlijk altijd al geïnteresseerd. Ik zie het als een levensstijl met de vrijheid om je eigen plan te trekken en zo te bouwen aan je eigen visie.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een dochtertje van 6 maanden oud, dus momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe balans tussen het ondernemerschap en mijn privéleven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk. Ik ben vooral een luisterend oor voor mijn opdrachtgevers. Wat is de vraag of het probleem? Ik bied graag passende oplossingen waarin ik het verschil kan maken voor mijn opdrachtgever, maar ook voor zijn klanten of doelgroep.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik ben gewoon gestart. Ik zag geen beren op de weg. Op dat moment was de evenementenbranche net weer iets aan het opkrabbelen van een recessie. Ik moest er dus erg hard aan trekken om opdrachtgevers te overtuigen dat een evenement een goede investering is. Het is een efficiënte manier om in contact te komen en te blijven met je doelgroep. Om je communicatieboodschap te laten beklijven. Ik heb gaandeweg mijn bedrijfsplan en werkwijze gefinetuned. Je hebt als ondernemer veel taken op je bord, marketing, sales, uitvoering, gesprekken met klanten, netwerken, administratie, focus houden kan dan lastig zijn. Het helpt om een vastomlijnd doel te hebben en je aan je plan te houden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meer genieten. Ik ben gaan ondernemen omdat ik vrijheid erg belangrijk vind. Maar toen ik de vrijheid had, moest ik te veel van mijzelf. Ik maakte me soms onterecht veel te druk. Puur uit onzekerheid. Die les heb ik inmiddels wel geleerd. Ik geniet van het ondernemerschap, de vrijheid die het met zich meebrengt en de kansen die je hierdoor zelf creëert. 

Wat is je (nabije) toekomstvisie?

Mijn werk als eventmanager heeft veel raakvlakken met het communicatievak, maar ook marketing is een belangrijk onderdeel van mijn projecten. Een evenement is per slot van rekening een communicatiemiddel.
Na mijn laatste interessante interim opdracht waarbij ik als communicatieadviseur meerdere succesvolle projecten heb afgerond, was het voor mij helder. Ik hervorm mijn onderneming van evenementenbureau naar communicatiebureau.

Momenteel werk ik aan de rebranding van mijn bedrijf. Nieuwe visie, nieuwe communicatieboodschap en look and feel.

Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een online platform die ik binnenkort lanceer. Hiermee combineer ik alle facetten die ik interessant en leuk vind. Het is een platform gericht op lifestyle en business. Dit breid ik uit met live-events en trainingen. 

Contactpersoon: Mindy Strampel-Egberts
Onderneming: eventmanager en communicatieadviseur @ Events by ME
Website: www.eventsbyme.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!