fbpx

Feelgood&Shine

Feelgood&Shine

Fotografie: Hagar Ransijn Fotografie
Contactpersoon: Mechie Ceelen
Onderneming: Feelgood&Shine, Lifecoachingsbureau voor groei en geluk.

voor als je nog een persoonlijke noot wilt:

Mechie Ceelen, 43 jaar, (lat)relatie met haar grote liefde Jasper. Drie kinderen; Daan (11), Saar (9), Suus (9) en bonuskind Morris (13). Lifecoach, trainer en spreker bij Feelgood&Shine, Lifecoachingsbureau voor groei én geluk. Lees hier het interview over haar ondernemerschap. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

“Ik combineer mijn onderneming met een parttime baan in de functie van managementondersteuner én ambtelijk secretaris Cliëntenraad bij een zorginstelling. Ik ben half 2018 begonnen met Feelgood&Shine en ik ervaar deze combinatie als heel prettig. Dit omdat het ondernemersvak helemaal nieuw voor mij is, pik ik hier enorm veel mee over bedrijfsvoering wat ik weer kan gebruiken om mijn eigen bedrijfsvoering continue te verbeteren. Daarnaast vind ik het enorm prettig om te sparren met gelijkgestemden. Bovendien heb ik door deze functies enorm veel ervaring opgedaan (en leer ik nog steeds) wat allemaal ten goede komt voor alle uitingen binnen Feelgood&Shine. Dus het voelt als een dikke win-win.”

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

“Ik zag en zie te vaak in mijn omgeving en ook ver daar buiten dat mensen worstelen met vraagstukken. Niet goed weten hoe ze op bepaalde onderdelen kunnen doorpakken. Of wat hun nu écht drijft. En daardoor niet goed in hun energie zitten. En dus maar blijven doormodderen. Dat is echt zó zonde. Het kan écht anders! Ik heb ook mijn portie worstelingen gehad. En nu ben ik één brok energie. Dus ik spreek ook daarin uit ervaring. Daarom heb ik me ook een aantal jaar geleden laten opleiden tot Lifecoach | Trainer. Daarnaast spreek ik graag op events of netwerkbijeenkomsten. 

Inzicht in persoonlijke processen, de verbinding zoeken in jezelf én met de ander, weten wanneer je verantwoordelijk moet pakken of juist geven kan je zóveel opleveren. En dat weten echt heel veel mensen en toch gebeurt het niet of onvoldoende. Gemiste kans!

Mijn focus ligt op Persoonlijk Leiderschap en op innovatie van de mens. Er zijn nog zoveel stappen te zetten in het vernieuwen van gedrag, het bewust worden van zingeving om voldoening, groei én geluk te ervaren en te realiseren zowel zakelijk als privé. 

Ik vind dat de regie altijd bij de mens zelf ligt. Dit wordt vaak onderschat, omdat men graag kijkt naar een ander. Hoe die het allemaal doet of wat die allemaal wel niet vind van jou. Dat gaat op de eerste plaats ten koste van jouw energie en ten tweede worden verlangens totaalniet afgestemd bij hetgeen wat écht bij je past en is er geen verbinding. Op een gegeven moment gaat je dat enorm opbreken. Daar word niemand blij van. 

En er is niemand beter die het beste kan afstemmen op zijn/haar gevoel, verlangens, dan de persoon in kwestie zelf. Ik heb gemerkt dat men vaak niet weet hoe. En juist dáár kan ik bij helpen om een tijdje mee te lopen met een coachee of door één van mijn programma’s aan te bieden. Zodat je het leven kunt gaan leiden zoals jij dat wilt en daardoor meer levensgeluk kunt ervaren. Het ervaren van geluk heeft voor een heel groot deel te maken met je mindset. En natuurlijk heb je niet altijd invloed op de dingen die gebeuren in je leven, maar waar je wél invloed op hebt, is de manier hoe je ermee omgaat.

De beste leider ben je zelf! Ik wil op deze manier graag bijdragen aan groei én geluk van de mens. En daardoor de wereld een beetje mooier maken! En van de resultaten word ik nóg enthousiaster én gemotiveerder dan dat ik al ben van nature. De programma’s die ik ontwikkeld heb zijn voor bedrijven (managers, teamleiders, MT-leden) én particulieren (ambitieuze, leergierige, man én vrouw). De particulieren groep bestaat op dit moment voor 80% uit vrouwen. 

Ik heb de volgende diensten:– Inspiratiegesprekken met lifecoaching (of trajecten) (bedrijven én particulieren)- Masterclass Persoonlijk Leiderschap (particulieren)- Masterclass Effectief Leiderschap (bedrijven)- Onlinecursussen volgen via Instagram (bedrijven én particulieren) Deze zijn verfrissend, toegankelijk én effectief.- Spreken op verzoek.

En binnenkort is hét Feelgood&Shine, e-Mechazine voor groei én geluk beschikbaar in de webwinkel! Vol inspiratie, persoonlijke verhalen, lifestyle, beauty, reizen en nog veel meer! Laat je verrassen.  Meer informatie vind je hier www.feelgoodandshine.nlJe kunt me volgen op social media: Instagram, LinkedIn & Facebook.” 

Waarin onderscheid je je van de concurrentie?

“Allereerst heb ik niet zoveel met concurrentie. Als je kansen wilt zien en pakt, ligt de wereld voor je open. Ik geloof er heilig in dat wanneer je 100% jezelf bent, jouw liefste ding doet vanuit je hart dat je at ook uitstraalt en daarmee altijd onderscheidend bent van een ander. Daarnaast heb ik een hele eigenwijze en eigen stijl van trainen die past bij mij als persoon. Puur. Zonder maskers of ingestudeerde trucjes.”  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

“Ja, dat heb ik zeker! Sowieso dat het hele ondernemen een vak apart is en dat er heel veel meer bij komt kijken dan dat ik voor ogen had. Ik ben het afgelopen half jaar enorm gegroeid op dit vlak. Rete leuk! Ik ben ook enorm leergierig van nature (in ieder geval bij de dingen die me écht interesseren). Daarnaast wilde ik alles tegelijk doen. Er kwam ineens zoveel wat “moest”. Dat werkt niet. Focus op 1001 dingen, is op geen één ding focus met aandacht houden. Dat doe ik nu niet meer. Stap voor stap en elke keer uitbreiden. Door mijn enthousiasme is dat wel een valkuil. Waar ik me uiteraard van bewust ben. Ik geef daarin ook graag het goede voorbeeld!” 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

“De dingen uitbesteden waar je niet goed in bent of waar je totaal geen energie van krijgt. Datzou ik de volgende keer vanaf dag 1 doen. Ik heb bijvoorbeeld mezelf super lang verdiept in het adverteren via Facebook. Het ene webinar naar het andere, wat me echt heel veel tijd gekost ook aan uitproberen en zelf knutselen. Met nul resultaat. Deze tijd had ik liever gestopt waar mijn hart ligt; innovatie van de mens en programma’s ontwikkelen. En zo zijn er nog meer dingen die ik volledig uitbesteed. Omdat ik ze minder leuk vind.”  

Waar wil je naartoe groeien?

“Mijn missie is om jou te laten stralen van buiten én van binnen. No matter what. Zodat ik die twinkeling in je ogen kan blijven zien. Als ik daaraan mag bijdragen, heb ik zó ontzettend veel voldoening. Ik hou ervan om mensen te laten groeien, te inspireren, aan het denken te zetten en positief te empoweren. Ik vind het te gek om mijn tips en kennis te delen. Sharing is caring! Ik wil er naar toe groeien dat ik in heel Nederland positieve naamsbekendheid heb, zodat ik steeds meer mensen kan laten stralen op welk levensgebied dan ook!” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader