Female flow

Hoe vind je nou je eigen flow? Je eigen ritme, waarop jij lekker gedijt. Zeker in tijden waarin alles verandert, waarin het lijkt of alles bepaald wordt door een ritme dat je niet kan beïnvloeden, is het juist de kunst om bij jezelf te blijven. Om te voelen waar jouw vuurtje van gaat branden en wat jouw waarheid is. En te voelen waar zit voor jou de weerstand? Welke thema’s liggen eraan ten grondslag? Gaat het om je kernwaarden die in het gedrang komen waardoor je aan alles voelt dat iets niet klopt of is het de angst voor verandering? Het is een kunst hoor om je niet mee te laten slepen in de massa, te doen wat goed voelt voor jou. Om in je eigen flow te blijven, in het oog van de storm te staan wanneer je chaos, onrust of angst om je heen ervaart. 

Sommigen zullen zeggen dat wanneer je weerstand voelt je niet op je pad bent, dat alles in flow altijd mag ontstaan. Ergens zit daar natuurlijk een kern van waarheid in. Daar waar flow is, ben je in verbinding en ontstaan dingen vanzelf. Als een magneet trek je alles naar je toe. Alleen is de verbinding er niet altijd, de flow, de alignment. Voor je het weet ‘floep’ je eruit.  Soms krijg je van alles te verwerken en snap je lang niet altijd waarom dat nou de bedoeling kan zijn. Op die momenten kun je soms moeilijk te eigen flow weer pakken en voel je soms nou eenmaal veel weerstand. 

Wanneer ik weerstand voel kan dat op verschillende lagen zijn. Voel ik weerstand in mijn lijf (stressreacties worden door het brein veroorzaakt in je lijf om vooral niet te veranderen) en/of gaan mijn gedachten met me aan de haal? Dikke kans dat ik gewoon lekker door de weerstand heen mag om uit mijn comfortzone te stappen en door te zetten omdat ik weet dat het uiteindelijk oplevert. Je mind is nl gericht op overleven en dat is niet waarom we hier zijn. Dan zit daar juist de groei. Groeipijn noem ik dat ook wel eens. 

Voel ik vanuit mijn hart een duidelijke weerstand of nee? Dat is voor mij een duidelijk gegeven dat ik er niet doorheen hoef. Dan past het niet bij me, hoef ik er op dit moment niets mee en kan ik het laten varen. Het hart leidt ons nl de weg om te leven ipv overleven. En dat leven vanuit lichtheid, plezier, vertrouwen en liefde is wat het leven zo mooi maakt. Genieten van de kleine dingen, in het hier en nu. Tevreden zijn met datgene wat je hebt. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn als je even stilstaat bij al het moois om je heen en leeft. 

Dat onderscheid tussen weerstand vanuit je hart of je mind is soms best lastig te bepalen, vind ik. Want denk je iets waardoor je het gaat voelen en je denkt dat het je hart is die nee zegt. Of werkt het juist andersom? Voel je een knoop in je maag omdat je gutfeeling zegt noway Jose, of is je lijf in de weerstand tegen verandering omdat het nou eenmaal goed vaart op oude patronen die vaak niet meer dienen. 

Soms is het een enorme chaos en totaal niet duidelijk wat te doen. Soms is het zo klaar als een klontje. Maakt niet uit wat je kiest of doet. Het is altijd oké. Wees mild voor jezelf en kijk zonder oordeel naar de keuzes die je maakt. Je maakt nl altijd een keuze op basis van de informatie die op dat moment voorhanden is en waarvan je denkt dat het het juiste is. Stel je voor zeg dat je alles pas zou beslissen als je het 100% zeker wist. Dan zou er nooit wat van komen, want dat bestaat gewoon niet. Dus kies iets waarvan je op dit moment denkt dat het het juiste is. Met of zonder weerstand. You’ve got this!!

Het is de perfecte tijd om nog meer op je intuïtie te vertrouwen, je hart te volgen en je leven te helen. De basis daarvan is zelfliefde en zachtheid voor jezelf. Vanuit de vrouwelijke energie, vanuit je ZIJN. Ik zie vaak vrouwen in de praktijk die bezig zijn met deze processen. Ze geven heel veel aan de mensen om hen heen. Zitten veel in hun hoofd en in de mannelijke energie van het DOEN. Privé en in werk, bewust en onbewust. Wanneer ik ze de vraag stel, wat doe je voor jezelf, hoe zorg jij voor jezelf en in hoeverre heb jij jezelf volledig geaccepteerd met al je mooie maar zeker ook minder mooie kenmerken of eigenschappen? Zodat je er ook comfortabel mee kan zijn om in het oog van die storm te staan, met jezelf, je hele pakketje. Gewoon te ‘zijn’, zonder oordeel. De dingen waarvan je blij wordt bij jezelf en de dingen waarvan je denkt, mwha, mag ook anders. Alles begint en eindigt met liefde, voor een ander, voor de wereld en vooral voor jezelf. 

In hoeverre volg jij je eigen female flow?  Je kunt je de volgende dingen eens afvragen mee aan de slag gaan. 

  1. Waarmee voed je jezelf?

Letterlijk in voeding, maar bv ook gedachten die je hebt, verhalen die je jezelf vertelt of je door anderen laat vertellen?  Draagt dit bij aan jouw welzijn of juist niet? Alles is energie dus ook je voeding, woorden, gedachten, beelden en intenties. 

  1. Wat je doet om je eigen energie skyhigh te houden? Waar wordt je blij van en doe je dit voldoende? Leef je vanuit alles wat moet of gun je jezelf ook genoeg? Heeft jouw systeem voldoende tijd om tot rust te komen en echt diepe ontspanning en verbinding te ervaren? Waar ontspan je echt van? Voor mij is bv ademwerk of meditatie een heel erg fijne. 
  2. Grenzen lieverds GRENZEN!!!! Grenzen stellen, aangeven en bewaken is een MUST.  De grenzen hebben betrekking op de ander en jezelf. Waar mag jij dit nog meer doen? Waar ga jij door waar je eigenlijk voelt dat het niet bijdraagt? 
  3. Hoe fit ben jij? Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel? Wat heb je nodig om jezelf te helen, oude patronen, overtuigingen, (familie)systemen om te kunnen zetten naar datgene wat wel werkt voor jou. Met als basis liefde ipv angst. Hoe goed zorg je voor je lijf, waarin jij tijdelijk woont in jouw tijd op deze aarde, hoe ga je om met je emoties en sta je toe om te voelen hoe je je echt voelt? Diep van binnen? Hoeveel ben je naast fysieke en psychologische practice bezig met de spirituele? Wat is dat voor jou en hoe zou je dat willen vormgeven?  
  4. Taking the leap en GO! Volg wat goed is voor jou. Je hoeft je niet te committeren aan dingen die je niet dienen en waarbij je energie weglekt. Ga ervoor, doe je ding, leef je eigen FEMALE FLOW!

Iedereen is anders, iedereen heeft haar eigen waarheid, haar eigen verhaal, haar eigen pad. Blijf bij jezelf en volg je eigen female flow. Heb je een vraag over jouw situatie of zou je het fijn vinden om eens te sparren hoe jij in jouw specifieke situatie aan de slag kunt om je female flow te herpakken? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen via social media en je bent natuurlijk van harte welkom op mijn Female Flow event dit najaar. 

Liefs Fenna

www.praktijktala.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!