Financieel Gelukkig

Wie ben je?

Mijn naam is Ilse Verheijen. Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn man, 2 kinderen en onze hond in Nederweert-Eind in Limburg.

Wij wonen op een heerlijke plek bij een natuurgebied. Ik kan ontzettend genieten van wandelingen in de natuur, met of zonder gezelschap. Verder hou ik van borrelen of uiteten met vrienden of familie en erop uit met mijn gezin.  

Ik ben ambitieus en houd van cijfers. Die kennis en kunde zet ik in binnen mijn bedrijf Financieel Gelukkig, maar daarnaast ook als vrijwilliger.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn studie ben ik als trainee gaan werken in de financiële wereld. Daarna heb ik diverse functies  gehad, allemaal in de financiële wereld.

Dat wat ik in loondienst deed vond en vind ik leuk, maar graag wilde ik meer impact maken. Hét verschil maken voor ondernemers en dan vooral voor vrouwelijke ondernemers.  

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Om meer impact te kunnen maken koos ik voor het ondernemerschap. Zo kan ik meer impact maken voor de doelgroep waar mijn hart ligt én kan ik mijn eigen ambitie en potentieel volledig benutten.  

Ik wil dat ambitieuze vrouwelijke ondernemers ook daadwerkelijk geld kunnen verdienen met hun onderneming. Niet alleen de facturen kunnen betalen, maar ook jezelf van een mooi salaris kunnen voorzien en ruimte hebben om verder te groeien.

Precies dat wat aansluit bij BWNL, niet langer vrouwen die vanuit de keukentafel een bedrijfJE runnen, maar serious business met een serieus inkomen voor jezelf. Daar is niet mis mee. Ook vrouwen kunnen en mogen dit doen!

Het zou toch fantastisch zijn als dat voor vrouwen net zo vanzelfsprekend is als dat nu al voor mannen is?!

Veel ondernemers hebben niets met cijfers, ik dus wél. Ik vind ze leuk en logisch (ja dat kan echt) én het helpt je jouw bedrijf gezond te laten groeien. Want ook terwijl je groeit met je bedrijf wil je een leuk leven hebben, toch. En brood (of iets anders lekkers) op tafel is ook wel fijn.

Ik geniet er dan ook enorm van andere onderneemsters hiermee te helpen en dit als voorbeeld mee te geven aan onze kinderen (en verder).

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Als ondernemer ben ik flexibeler bij het invullen van werk en andere activiteiten dan dat ik voorheen in loondienst was.

Dat was dan direct ook een valkuil. Ik ben perfectionistisch aangelegd en kan niet goed nee zeggen. Er kwam dan ook vanalles ‘tussendoor’, waardoor ik me van mijn werk liet afleiden.

Inmiddels doe ik dat anders. Ik plan vooraf wanneer ik werk en wanneer niet. Als ik aan het werk ben, laat ik me niet meer afleiden door een volle wasmand, vriendinnen die thee komen drinken of een studiedag voor de kinderen. Werk is werk.

Daarnaast is het belangrijk ook vrije momenten te plannen. En dan vooral ook momenten voor mezelf. Ik was geneigd alleen vrij te plannen als het ‘nodig’ was, bijvoorbeeld als de kinderen vrij zijn van school of voor een controle afspraak naar het ziekenhuis of de tandarts moeten.

Nu zorg ik dat ik ook tijd voor mezelf plan. Dat kan een keer een wandeling zijn, terwijl de kinderen op school zijn, maar ook een uurtje voor mezelf om te lezen in een boek of sporten.

Hierbij heeft het mij geholpen klein te beginnen. Niet een hele dag vrij voor mezelf willen plannen, maar bijvoorbeeld een half uur eerder uit bed om even heerlijk in een boek te lezen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben van mening dat elke onderneming uniek is. Mensen doen zaken met mensen en achter ieder bedrijf zit een mens (of meerdere). Zeker wanneer het gaat over eenmanszaken. Mijn bedrijf is volledig afhankelijk van mij. Van wat ik doe en hoe ik het doe. Daarmee is het dus per definitie uniek.

Typisch is de doelgroep waarop ik me richt en dat ik bedrijf en privé samen bekijk. Niet alleen de privésituatie of juist je bedrijf, maar het totale plaatje en wat voor invloed ze op elkaar hebben. En dat dan op mijn manier 😉. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Niet perse onderschat. Er komt heel veel kijken bij het ondernemerschap en het vraagt veel van je als persoon. Ik dacht altijd dat ik al veel gedaan had op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar sinds ik ondernemer ben is er een wereld voor me open gegaan.

Ik houd van de uitdagingen die het met zich meebrengt en de ontwikkeling die ik daardoor en daarvoor als mens maak.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mooie vraag. Ik zie het als een pad dat ik bewandel, waarbij ik (zeker in het begin) allerlei puzzelstukjes verzamel. Die stukje vormen steeds meer één geheel.

In het begin zag ik het grote geheel niet. Zodra je het geheel wel ziet, snap je niet dát je het niet eerder zag.

De puzzel wordt steeds mooier.

Ik kan nu wel zeggen dat ik dan direct ging doen wat ik nu doe, maar zonder dat pad te bewandelen had ik nooit al die stukjes gevonden. Ik zou deze mooie puzzel dan niet kunnen maken en die reis had ik ook zeker niet willen missen!

Met de kennis van nu zou ik bepaalde trainingen niet gedaan hebben en andere misschien juist wel eerder. Maar ja achteraf is het altijd gemakkelijk zeggen. Ik kijk nu wél veel bewuster naar wat ik nú nodig heb om een volgende stap te zetten.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is een wereld waarin iedere ambitieuze vrouw deze ambitie najaagt, kiest om haar hart te volgen en met deze passie een mooi inkomen realiseert. Dat vrouwen volledig gaan voor hun droomleven als ondernemer, zich niet langer laten tegenhouden door het moederschap en zorgtaken, maar juist een leven creëren waarin ze én ondernemer zijn én een leuk leven hebben als moeder, partner, vriendin.

Contactpersoon: Ilse Verheijen
Onderneming: Financieel Gelukkig
Website: www.financieel-gelukkig.nl