Financieel Vrije Vrouw

Contactpersoon: Janneke van den Brink
Onderneming: Financieel Vrije Vrouw 
Website: www.financieelvrijevrouw.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Janneke van den Brink. In 2015 getrouwd met mijn knappe man Jacco in het voor ons zo sprookjesachtige Malaga. Hier gaan we ook het liefst zo vaak mogelijk heen! We hebben een dochtertje van twee jaar. Hardlopen is mijn nummer 1 sport, ik reis graag de wereld over en kan enorm genieten van het samenzijn met vrienden en familie.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb dertien jaar in Amsterdam gewerkt, de stad die ik stiekem nog steeds wel mis omdat ik me hier toch wel het meest thuis heb gevoeld. Bij de uitgeverij waar ik veruit het langst heb gewerkt, heb ik een geweldige tijd gehad. Ik werkte hier als PA/bureaumanager voor een afdeling van zo’n 200 medewerkers. Het was hard werken, maar er werd ook enorm veel geborreld en gefeest. Het zogeheten “Work hard, play hard”. Als je hier dan later weer op terug kijkt, dan besef je eigenlijk pas hoe uniek het was om met zoveel fijne mensen te mogen werken.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Dit is een combinatie van factoren geweest. Ik begon pas echt bewust na te denken over het leven, toen ik mijn dierbare broertje moest verliezen aan diepe depressie. Een paar jaar later raakte ik door reorganisatie de vaste grond onder mijn voeten kwijt en na een alsnog fijn afscheid ben ik weer gaan solliciteren op de functie die ik altijd bekleed had. Met name toen kwam ik erachter dat deze functie mij inhoudelijk totaal geen energie gaf. De mensen eromheen maakte het leuk, maar omdat ik helemaal opnieuw moest beginnen ergens anders, merkte ik eigenlijk pas dat de functie inhoudelijk totaal niet strookte met mijn persoonlijkheid. Ik kwam eigenlijk een beetje in een identiteitscrisis terecht en belandde na korte dienstverbanden bij verschillende bedrijven uiteindelijk toch in een burn-out.

Samen met mijn man heb ik een maand lang door Thailand gereisd. Hier had ik eindelijk de rust om boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling. Master your Mindset plantte het eerste zaadje. Dit boek leerde me dat ik de baas was over mijn eigen gedachte en dus ook mijn lot. Na dit boek volgde Rijke pa, arme pa van Robert Kiyosaki en dankzij dit boek leerde ik wat financiële vrijheid was en hoe je dit kon bewerkstelligen. Hier ben ik ook direct mee aan de slag gegaan door mij te storten op beleggen. 

In anderhalf jaar tijd hebben we twee beleggingspanden kunnen aanschaffen van de overwaarde van onze woning en ben ik me gaan storten op meerdere beleggingsvormen om ook maar zoveel mogelijk spreiding aan te brengen in de portefeuille. Het was best een uitdaging om hoogzwanger van hot naar her te vliegen, maar het was voor een goed doel: vrijheid en zoveel mogelijk bij mijn dochtertje kunnen zijn!

Na een jaar te hebben genoten van mijn dochtertje, ben ik gestart als commercieel vastgoedadviseur bij een makelaarskantoor. Zo snel kan zo’n functie-switch gaan! Maar ook hier voelde ik me helaas niet gelukkig. Ik was gewoon weer van negen tot zes van huis, zag mijn dochtertje zoveel minder om zodoende de dromen waar te maken van de partners. Bij dit gegeven kreeg ik wederom kortsluiting en ben daarom vorig jaar oktober ook gestopt.

Op dit moment wist ik ook gewoon wat me te doen stond en Financieel Vrije Vrouw werd geboren!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier als beginnend ondernemer wel nog een beetje moeite mee heb. Mijn doel is om in november dit jaar financieel vrij te zijn, dus ik kan niet zitten lanterfanten. Ieder kwartiertje die ik dus heb besteed ik aan FVV en aan onze beleggingsdoelstellingen. Netflix kan ik eigenlijk net zo goed opzeggen, hier heb ik echt geen tijd meer voor nu haha. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk dat mijn verhaal FVV uniek maakt. Iedereen heeft een eigen verhaal en dit is de mijne. Het zal dus vanzelf gaan dat ik met mijn verhaal vrouwen aantrek die net zo zijn als ik en dit is ook mijn doelstelling. Vrouwen die willen ontsnappen uit de ratrace, wegrennen van een burn-out-maatschappij en het ook niet erg vinden om hiervoor hun leven om te gooien. Vrijheid te creëren door meer te consuminderen, meer zelfvoorzienend te worden en te beleggen.

Mijn unieke bijdrage is om zoveel mogelijk vrouwen met elkaar in contact te brengen en op deze manier echt een Mastermind-platform te creëren. Ik vind dat er te weinig informatie wordt gedeeld onder elkaar als het gaat om beleggen en daar wil ik verandering in brengen.

Waarom richt je je op vrouwen?

Omdat ik in de vastgoedwereld, bij beleggingstrainingen en in mijn laatste job als commercieel vastgoedadviseur nauwelijks vrouwen ben tegengekomen. Dit vind ik heel jammer, want vrouwen blijken uit onderzoek hele goede beleggers te zijn!  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, gek genoeg niet. Ik wist wel dat als ik iets voor mezelf zou opstarten dat ik hier 24/7 mee bezig zou zijn. Maar het doel is nu heel anders! Ik krijg zoveel energie van al deze gelijkgestemden om me heen dat ik er geen moment spijt van heb. Daarbij heb ik Saskia van Wolferen als business coach en zij leert mij ook dat ik gewoon een goede tijdsplanning moet maken zodat je werkt in blokken en niet altijd (ook al blijft dit stiekem wel moeilijk).

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Tot nu toe zou ik niet zoveel anders doen. Ik ben enorm tevreden met welke kant het nu opgaat met Financieel Vrije Vrouw. Ik had dit oprecht nooit durven dromen!

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is om álle vrouwen in Nederland financieel bewust te maken. Daarbij wil ik ze laten zien hoe toegankelijk en interessant beleggen is! Once your hooked…

PS. Ik geef vanavond om 20:00 uur een GRATIS Online Masterclass Index-beleggen! Je kunt je hier nog inschrijven, dus doe dit vooral!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!