fbpx

Flink Coaching

Flink Coaching

Flink zijn of flink doen? 

Weet je nog dat vroeger je een flink meid werd genoemd als je niet huilde? Als je de spoken onder je bed trotseerde? Flink zijn heeft te maken met iets overwinnen van jezelf. En dat kan heel goed zijn! Ben je echter voortdurend Flink, dan ben je niet meer aan het overwinnen, maar aan het overleven. En dat is niet zo goed. 

In de overleefstand ziet de wereld er namelijk anders uit, dan in de leef-stand. Het is het verschil tussen veel schaarste, weinig ruimte en de automatische piloot ‘AAN’ versus perspectief, groei-mogelijkheden en de piloot op ‘MANUEEL’. 

Die piloot op ‘manueel’ krijgen is essentieel. Ga maar eens na, als een vliegtuig ook maar enige turbulentie krijgt, neemt de piloot het stuur weer over. Zodat hij kan anticiperen. Als jij in de overleefstand staat en je vliegt op de automatische piloot, dan is er bijzonder weinig ruimte om te anticiperen. Je bent vooral gericht op DOORGAAN.

En dat is precies waarom ik Flink ben gestart. Om mensen te begeleiden naar een nieuwe definitie van Flink zijn. Ik ben er voor alle doorzetter in Nederland. Om hen te leren wat de knoppen zijn om aan te draaien en koers te vinden en/of te houden. Belangrijk daarbij is de aandacht voor jouw stijl van leven. Voor de dagelijkse keuzes die je vaak onbewust maakt. Het gaat erom dat je jezelf kent, jezelf leert te faciliteren en het geleerde blijft integreren in het dagelijks leven. Hoe beter dit lukt, hoe groter het effect op je gezondheid, je werk(geluk), je relaties en persoonlijke groei. 

Hoe begin je hiermee, gewoon vandaag? 

1. Neem micro-pauzes weg van beeldschermen (ook je telefoon). Gewoon even ademhalen en een beetje staren. 

2. Check in bij jezelf; hoe gaat het vandaag op een schaal van 0-10? Hoe voelt het lijf? Strak, gespannen, licht, zwaar, relaxed? Je ademhaling? Hoog, laag, ergens halverwege? Waar gaat je ademhaling naartoe? 

3. Check in bij de mini-keuzes die je hebt gemaakt; bedenk hoe je energie-level was gedurende de dag. Teken daar intuïtief een lijn voor (boven de streep wel energie, onder de streep niet of weinig energie).  Ga daarna de mini-keuzes na zoals wat je besloot te eten. Hoe je hebt gekookt, wat je koos om te doen om te ontspannen. Plaats deze ook op je ‘lijn’. Wat zie je?

Het is een klein begin. Wil je echt leren om goed voor jezelf te zorgen, zodat je je eigen coach wordt? Niet meer tig gezondheidsgoeroes volgen en cursussen uitproberen? Wil je precies weten hoe je eigen ‘mengpaneel’ in elkaar zit voor een vitaal, gelukkig, relaxed en energiek leven? Plan dan een kennismaking in met mij. 

Met Flink ga ik voor een nieuwe definitie van Flink zijn. Niet langer tanden op elkaar en door, maar leren luisteren naar jezelf en je lijf en van daaruit handelen. Een eigen stijl van leven creëren. Je hoeft niet te veranderen wie je bent, je moet alleen weten wat je doet. Bewust worden van je eigen overtuigingen en gedrag. Van je eigen kompas, zodat je heel specifiek en relevant, behapbaar kunt bijstellen wat nodig is. 

Check mijn site op www.flinkcoaching.nl.

Bel of app me op 06-38758344

Mail me op hallo@flinkcoaching.nl

Volg me op Instagram en Facebook: flink.coaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader